Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Всичко за татуировки, бодиарт, пиърсинг и модификации върху човешко тяло...
Автор: tattoo Категория: Изкуство
Прочетен: 6385547 Постинги: 520 Коментари: 1324
Постинги в блога от Октомври, 2007 г.
2  >  >>

image

Много хора си правят татуировки. Те понякога се причисляват към перманентния грим, което не е правилно. По голяма част от хората нямат смелост да имат върху себе си такъв вид грим, а друга част се възползват изцяло от неговите възможности. 

Можем да кажем, че има два вида перманентен грим – козметичният, с който изглеждаме възможно най – добре и  татуировките.

imageПерманентният грим се използва също и като коригиращо средство за хора, които за претърпели  неприятни инциденти. Примерно използват я хора, които са загубили веждите си в инциденти или са с увредени устни, в тези случаи перманентният грим премахва тези проблеми и несъмнено прави пълноценен животът на тези хора.  

Как се поставя перманентният грим?

Времетраенето на един естетически перманентен грим е от 20мин. до 2 часа – грубо казано, а някои процедури и повече.

Перманентният грим се прави от специалист, който е или в областта на естетиката или в областта на гримът или пък на медицината.

Още по темата:
Още по темата:

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 5436 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 25.10.2007 11:54
Автор: Стефан Чурешки - БЕЗ РЕДАКЦИЯ
www.pravoslavie.bg

imageНапоследък в обществото и особено сред младите се е разпространила модата на татуирането. Татуира се всичко – от лицето до интимни части на тялото. Това явление става все по-масово и все повече хора го превръщат в бизнес. Татуировки носят известни звезди на музиката и шоу бизнеса като Слави Трифонов.

Дали татуирането е християнско?

На първо място следва да се отбележи, че татуирането е езически обичай, познат от древността и от битността на презокеанските народи като маорите.

imageДревните траки и британци са татуирали телата си със синя боя; черният е любим цвят за маорите. От известните археологически находки на тракийското изкуство като Наколенникът от Враца например се вижда, че тракийският цар е татуриал с отвесни черти със синя боя лицето си, за да бъде по-страшен в боя. Оттам идва обичаят татуировката да бъде белег на агресията и това се потвърждава от агресивните татуровки, които днес виждаме по лицата на футболните запалянковци и по ръцете и тялото на рокерите, които не са нищо друго, освен нови езичници, но не на коне, а на мотори.

imageТатуировката в миналото, а и сега, е белег за социално равнище, за етническа принадлежност, за положение в общсетвото. Татуирането е било и вид защита срещу злите сили, в които древните езичници вярвали. Така татуирането става част от религиозен обичай, който е чужд на християнството и който показва почитането на други божества, не на Христос.

Това е свързано с магическа представа за света, която е далеч от православната и въобще от християнската представа за света. Защото християнството не отрича магията като феномен, но казва, че тя е зло, което не може да се побеждава с магия, а само с пост и молитва.

imageТатуирането, освен нехристиянско, е и нехигиенично. То крие опасности от инфекции на кожата, от образуването на рани и може да предизвика сериозни проблеми, ако татутировките са много. Но по-важното е, че татуирането следва езически обичай, според чието вярване, ако тялото на човека е нападано от зли сили и те властват над него, за да може да ги прогони той, човекът, непременно трябва да си направи татуировка.

Такова суеверно и езическо виждане вярата и духовността на християнството не могат да си позволят.

imageПърво, тялото на човека за християнина е свещено. Ние сме направени по образ и подобие Божие, затова и към тялото, както към душата си трябва да проявяваме респект. Тялото освен това е храм на Светия Дух, а храмът на Бога трябва да бъде поддръжан чист, да не се драска и да не се осквернява с различни надписи и рисунки, които помрачават неговата естествена красота.

imageОще повече, че някои татуировки са откровено сатанински - те носят изображения на противника на човешкия род и като такива унижават човешкото достойнство и отправят предизвикателства към вярата на тези, които не се татуират. Няма нищо по-осквернително от това върху човешката кожа да се нанасят рисунки на змейове, на демони и на разпуснати голи женски тела, които нарушават приличието и добрите нрави.

Лошо е, когато татуираният не съзнава това, което върши и не знае истинските мотиви и дълбоките причини за обичая на татуирането. Но още по-лошо е, когато той е наясно със зловещината и аморалността на нарисуваното и все пак приема то да бъде насено върху неговото тяло. Такова отношение издава пренебрежение към онова, в което християните вярват и изразява едно себепревъзнасяне, което духовността на християнството не може да допусне.

imageВижда ли християнството начини за борба срещу злите сили? Да, християнството вижда такава борба и това е духовната борба. Това е борбата, която трябва да водим с душите и с умовете си, като страним от лоши помисли, от лоши погледи; от всичко, което осквернява човека тялом и духом. Това е борбата на поста и молитвата - защото християнинът вярва, че без Бога той нищо сам не може да постигне.

А татуирането е суеверно вярване, че сами, чрез символа на рисунката, можем да победим злото, което е около нас. А християнинът знае, че може да победи злото след помощта на Бога и след внимателното си вцърковяване, където сред общността от вярващите да сподели за злото и лошото, което го тормози и така с общи усилия на християнската общност, по евангелски, злото да бъде победено.

imageСв. Апостол Павел казва, че нашата, християнската борба, не е против плът и кръв, а против злото в света. Борбата не против плът и кръв изисква оръжия не от плът и кръв. Не символа на татуировката, а приемането на Христос в сърцето, според християнина е начинът злото да бъде победено и лошото да бъде заменено с добро.

Християнинът също носи символи. Но той не осквернява тялото си с тях. Тези символи са благопристойни. Това са символите на иконата, на кръста, на християнската културна символика, която вярващият носи окачена на врата си, на значка или на пръстен на ръката си. В този смисъл, страшните символи по пръстените на татуиращите се (защото модата на татуировките върви заедно с носенето на пръстени, обеци, гердани и други знаци) нямат място по ръцете и шията на вяраващия.

imageНосенето на символ показва открито ясно заявена религиозна принадлежност и грамотността на вярващия му дава основание да презре татуировките, пръстените с черепи и кости и незнайните символи по герданите, като ги определи като богопротивни. Защото това, което става с нас; всъщност всичко, което става с нас, е пред очите на Бога и Той вижда нашите усилия да се приобщим към доброто или да страним от него.

В този смисъл вярата на тези, които си слагат татуировки по модни причини е суетна, защото тяхната борба да се харесат на хората и да бъдат модерни няма да бъде приета от Бога, Който не обича фетишистките и езическите символи, както пише във Второзаконие, тази важна книга на Библията. Тялото на християнина трябва да се пази чисто и неосквернено не само от таутировки но и от всякакви белези, които показват безраличие или неверие в Божия промисъл.

imageИ така, татуирането е връщане към езичеството и чрез своите символи татуировките отдалечават човека от Бога, като заедно с религиозната си идентификация те носят често пъти и една чисто и просто грозна естетика, която възвишеното християнско изкуство на иконата и на другите религиозни украси не може да приме.

Който иска да види християнското изкуство и неговите послания, да заповяда в храма и да се срещне със свещеника и да поговори с него за символите на модерността и за символиката на християнството - защото християнската символика е не по-малко силна в своите защитни свойства и кръстът всъщност има най-голяма сила да защитава вярващия. Но кръстът носен на шията или като значка, а не като грозна татуировка, която оставя белези по ръцете и така загрозява Божия храм, какъвто според Евангелието е човешкото тяло.

Мнението на tattoo.blog.bg прочетете ТУК
Без повече коментар от нас...
Категория: Изкуство
Прочетен: 17792 Коментари: 4 Гласове: 0
Последна промяна: 23.10.2007 13:40
imageМеждународен екип археолози съобщи в Берлин, че е открил 2500-годишна мумия на рус татуиран воин в Алтай, предаде АФП. Тялото на воина-скит е намерено идеално запазено при разкопки на 2600 м надморска височина през юни в гробница с формата на колиба.

Мумията на човек на около 30 - 40 години е с кожена шапка и палто от бобър и самур. До него са намерени останките на два коня с украсени седла и юзди. Воинът е погребан заедно с оръжията си, с дървени, глинени и рогови съдове, както и с дървени скулптури. Тези признаци за неговото богатство ще бъдат изследвани и консервирани в Улан Батор. 

Специалистите ще анализират дори съдържанието на червата на конете, за да научат повече за растителността през тази еппоха.

imageМумията има татуировки по тялото. Учените обаче са озадачени преди всичко от русите коси на воина. Те предполагат, че цветът първоначално не е бил такъв, а косите са се обезцветили с времето. Досега мумии на скити - номади, живели в евразийските степи от VII до III в. пр. н. е., са намирани само в руската част на Алтай.

Сегашното откритие показва, че те са обитавали по-широка територия. Разкопките са започнали в средата на юни и са приключили в края на юли. В тях са участвали немски, руски и монголски археолози.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 3526 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 22.10.2007 13:21

image

Американската фирма Arsenic and Apple Pie /"Арсен и ябълков пай"/ създаде нова кукла, която се налива с бира. Куклата е от мъжки пол, висока е 30,48 см и струва 20 английски лири, съобщи в. "Сън".

Куклата - хулиган е с дълга коса, има татуировки, обеца на ухото и й липсват зъби. Облечена е в срязани до коленете дънки и фанелка без ръкави. Като се натисне копче върху гърдите на Джър Уейн младши, той произнася фрази, сред които "Глътнах петнайсет бири и пак ми се виждаш грозна".

Джър Уейн младши е приятелят на първата кукла-хулиганка - бременната говореща Търлийн, която се продава от миналата година в САЩ за 32,95 щатски долара.

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 1482 Коментари: 0 Гласове: 0

imageПринц Хари е бил принуден да си свали панталоните по време на военно учение, за да докаже, че няма татуирано името на своята бивша приятелка, съобщи британския таблоид "Сън".

Малкият син на принц Чарлз беше кадет в престижната военна академия Сандхъртс. Според популярния всекидневник Хари е трябвало да докаже, че няма татуирано на кожата си името на бившата си приятелка Челси Дейви, както твърдят слуховете.

Според член на неговия взвод командващият подофицер е поискал лично да се убеди дали Хари има татуировка или не.

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 2190 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 19.10.2007 17:27
imageКими Райконен се появи на тренировки с нова татуировка. Фотографи заснеха новата придобивка на пилота на Ферари в долната част на дясната му ръка. 

Заради топлото време 27-годишният финландецът носеше тениска с къс ръкав и беше лесно да се забележи, че е посетил някой от популярните салони за татуировки. Райконен е във ваканция на остров в Малайзия по време на почивката между двата старта.

Кими вече има една татуировка на китката и тя изобразява „усмихнато лице”.

На въпрос какво означава рисунката, Райконен веднага отговори: „Нищо, нищо”. Друг репортер пък го попита, дали е постоянна или временна, а пилотът на „черните кончета” каза, че все още няма представа. „Сами ще разберете след няколко дни”, заяви шеговито Райконен.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 3350 Коментари: 0 Гласове: 0
imageБългарският нападател Валери Божинов ще си прави нова татуировка. Това разкри самият той пред медиите. „Днес си говорих с Алисия и й казах, че ще ходя да си правя татуировка, не се бъзикам,” каза Валери. „Не съм решил още каква ще е, ще решавам на място.” 

„Малко съм суеверен и затова ще пробвам с татуировката да счупя лошия късмет,” обясни причините Божинов.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 4044 Коментари: 0 Гласове: 0
imageВиктория Бекъм продължава да разкрива себе си, след като направи риалити шоу в САЩ. Новата къса прическа на Пош Спайс не само е модерна, но показа и една дълго неразкрита тайна – татуировка, която досега скриваха дългите кичури. 

Рисунката върху тялото на Виктория върви от врата по гръбначния й стълб и съдържа изключително романтично послание. То е насочено само и единствено към съпруга й – футболната суперзвезда Дейвид Бекъм.

Думите са на иврит и гласят: „Аз принадлежа на моя възлюбен, а моят възлюбен - на мене” – израз, зает от „Песен на песните” на цар Соломон от Стария завет.

Дейвид има същата татуировка на ръката си.

Двойката направи рисунките по време на пътешествие до Сингапур по случай годишнината от сватбата си.
Дейвид по-рано разкри, че татусите са на иврит заради семейството на майка му, което е еврейско.

Бекъм вече има 12 татуировки по тялото си, сред които имената на тримата си сина и образ на ангел-пазител.

imageВиктория също носи и инициалите на съпруга си на китката си, точно над татуираната дата 8 май с римски цифри - VIII V …датата, на която преди девет години за първи път е спала с бъдещия си съпруг.


www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 9648 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 19.10.2007 16:15
imageСесил Каратанчева стана на 18 години. Тенисистката, която изтърпява наказанието си за употреба на допинг, тренира усилено и в деня, в който стана пълнолетна. 

Тя показа и новото си „бижу” по тялото – голяма татуировка на гърба. Какво точно изобразява тя, може да видите на снимката.

„Най-после пораснах! Стигнах ги тези 18 години. Най-после ще мога да си взема и шофьорска книжка. Чаках толкова дълго! Не искам много неща като пожелания – само здраве, защото другото ще си го взема сама!” - сподели рожденничката.

Родената 1989 година Сесил Каратанчева е готова отново да покаже класа и да елиминира съперничките си. В последните 18 месеца тя тренира много по-настървено и сериозна, достигайки форма по-добра като данни в сравнение с тази когато се състезаваше.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 4455 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 19.10.2007 16:05
imageАфроприческите и татуировките бяха най-търсените козметични услуги от туристите в курорта "Слънчев бряг" това лято. Заради повишения интерес това е доста доходоносен бизнес за хора от цялата страна. В курорта през активния сезон има стилисти и татуировчици от Благоевград, Силистра, София, Пловдив. 

Въпреки че в комплекса има много импровизирани студия, до търговски конфликти почти не се стигна, защото цените са уеднаквени. Удоволствието да развеят екзотични плитки струва на желаещите най-малко 200 лв. Цената се определя от дължината на косата, сложността на фризурата и дали за подсилването на плитките ще се използва изкуствена или истинска коса. Атрактивната фризура трае 2-3 седмици, като през това време косата се мие само в корените.

image
Йероглифите, плетениците и цветята са най-предпочитаните татуировки. Обикновено жените избират да бъдат изрисувани на рамото, кръста или глезена. Цените на татусите варират от 15 до 80 лв., в зависимост от големината. Освен с къна, временните татуировки вече се правят и с цветни бои. Хит са тези с флурисцентни бои. Подобна декорация на кожата трае 2 седмици.

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 5208 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 19.10.2007 13:37

image

Жена от Уелс, която непрекъснато забравяла за рождените дни на петте си деца, накрая татуира датите на ръката си. Ванда Джоунс, която е на 49 години, сега е спокойна, че няма да забравя да купи подарък и да напише картичка, когато наближи рождения ден на едно от петте й деца.

Най-голямото от тях е на 18 години, а най-малкото - на 12. Уморената майка признава, че винаги когато трябвало да заведе някое от тях на преглед в болницата, се засрамвала, защото не си спомняла точната му дата на раждане.

Сега този проблем е ликвидиран - трябва само да погледне ръката си. Това не е първата татуировка на Ванда Джоунс. На гърдите си тя има изрисуван уелски дракон, и думите "Произведено в Уелс".

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 2145 Коментари: 1 Гласове: 0

image

Обликът на младите офис служители вече не е същият, както преди години, защото и външният им вид се е променил. Резултатите от изследване, направено в САЩ, показват, че около половината от младите хора на около 20-годишна възраст имат татуировки или пиърсинг по тялото.

Това, според много работодатели, налага съответните промени в изискванията към облеклото на служителите. В някои случаи началниците дават повече свобода, с цел да привлекат на работа талантливи младежи. В други мениджърите налагат строги правила, изискващи бодиартът да се покрива. Във фирмите, в които естеството на работата изисква срещи с клиенти, началниците се водят от принципа: "Служителите могат да правят каквото поискат с тялото си, но то не трябва да се вижда в офиса". 

image

Други са по-либерални. С цел да привлекат както млади служители, така и млади клиенти, те са по-склонни да правят компромоси с бодиарта и пърсинга на персонала. Старите стереотипи са изправени пред ново предизвикателство. Нещата, изглеждали много приемливи преди 10 години, вече не са същите. В офисите влизат млади хори, които не се вписват в досегашните стандарти, показват резултатите от изследването. Ще дойде ли ден, когато окото на началника няма да трепва при вида на татуировка или пиърсинг на необичайно място?

image"Може би след 10 години. Нека мине известно време и тези момчета и момичета на свой ред да станат мениджъри. Тогава и решенията ще зависят от тях. Но в офисите, където се работи с клиенти, едва ли някога ще е уместно да се разхождат изрисувани служители и такива с нестандартен пиърсинг", казва мениджър на компания, въвел специална клауза за облеклото на работното място.

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 1985 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 19.10.2007 11:48

image

Безработен бразилец изкарва прехраната си, като е татуирал местни реклами върху тялото си.

Едсон Алвеш от Танаби вече е татуирал върху тялото си 20 реклами на местни магазини, ресторанти и заведения. Всеки ден той сваля тениската си и се разхожда гол до кръста около малкия си дом, като показва татуировките по гърба, ръцете и гърдите си.

Алвеш заяви пред в. "Тера нотисиаш популареш", че изкарва добри пари по този начин. Ана Бертоли, която притежава магазин за плодове и зеленчуци, увери, че рекламирането чрез татуировка на търговско название по тялото му е по-ефикасно, отколкото ако платиш за реклама във вестник или по радиото.

Още

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 2786 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 19.10.2007 11:03

image

Почти една пета от хората, притежаваши татуировки, желаят да ги отстранят.

За да не срещат проблеми с това, дерматолозите съветват да се посещават лицензирани студиа за татуировки, както и да се подбират по-изчистени фигури.

Друга препоръка е те да се правят на места от тялото, които могат да се покрият с дреха.

Някои необичайни локализации или с такива с нежна кожа е по-вероятно да останат с белези след премахването на татуировка.

Специалисти от Мичиганският университет предупреждават още:
- лазерните технологии заличават татуировките без видими белези;
- премахването е по-скъпо и отнема повече време и нерви;
- някои области като глезен, ръката, пръстите създават по-големи търудности при отстраняването на татуировка;
- колкото по-малко са цветовете толкова по-леко е премахването;
- тъмните цветове създавта повече затруднения.

Отстраняването на татуировка освен чрез споменатия лазер, може да се постигне още чрез дермоабразия или хирургична ексцизия. 

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 2236 Коментари: 0 Гласове: 0
imageДа носиш името на любимия, татуирано върху кожата си, е смятано от някои за доказателство за силна привързаност. Но не е ли по-добре да носиш татуировка, която лесно може да бъде "изтрита"? Ново мастило предоставя тази възможност.

Чаканият нов оцветител ще се появи в салоните за татуировки в САЩ тази есен. Той ще бъде приветстван от онези, които искат да им бъде поставена татуировка, но се питат дали впоследствие няма да съжаляват за това.

За да се получи мастило, което може да бъде изтрито, оцветителят се поставя в микроскопични капсули. Те остават веднъж завинаги в кожата. Ако обаче татуировката е омръзнала, мастилото може да бъде изтрито чрез облъчване с лазер.

Технологията е разработена в края на 90-те години на миналия век от Рокс Андерсън, експерт дерматолог от Харвардския университет. През 1999 г. Андерсън основал фирмата "Фрийдъм 2" със седалище в Ню Йорк, за да пусне новия продукт на пазара. 5 години по-късно той се свързал с Едит Матайовиц, експерт по инженерни и медицинскси науки в университета Браун.

Нейната специалност са микрокапсулите, съдържащи медикаменти, хормони, инсулин. Тези микрокапсули от пластмаса контролират времето и нивото на разпространение на веществата в организма.

Някои молекули се освобождават, когато са изложени на топлина, ултравиолетови лъчи или ултразвук. Изхождайки от тази технология, Матайовиц вкарала пигменти в микроскопични перли от биоразграждаща се пластмаса.

Частиците мастило на "Фрийдъм 2" в тези перли са съвсем малки. Достатъчно е едно облъчване с лазер, за да може пластмасовата обвивка да "изгори" и татуировката да бъде изтрита.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 1648 Коментари: 0 Гласове: 0
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6385547
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!