Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Всичко за татуировки, бодиарт, пиърсинг и модификации върху човешко тяло...
Автор: tattoo Категория: Изкуство
Прочетен: 6396948 Постинги: 520 Коментари: 1324
Постинги в блога от 17.10.2007 г.

imageЕрхан Назиф прави татуировки от 11 г., от които седем професионално.
Началото е поставено на шега в казармата. Тогава дава назаем пари на свой познат, а той в залог оставя машинката си за татуировки.
Заемът обаче не е върнат и инструментът остава в Ерхан. Така той малко по малко започва да прави татуировки, докато накрая това се превръща в професия.

Бил е на специализация в турския град Анталия. Обучавал се е и в студия за татуировки в Германия, където се запознава със стиловете на различни татуисти.

•  Ерхан, кои са актуалните теми в татуировките?

•  Най-предпочитани в момента са китайските йероглифи. Може да се каже, че хората са луднали по тази тема и желаещите да изрисуват телата си с тях са доста. Според мен това се дължи на известните личности и най-вече на футболистите. Началото на манията по китайските йероглифи бе поставено от футболистите в Англия. Малко след това и българските започнаха да се татуират с тях.

Най-желаното място за изрисуването им е предмишницата. Има няколко типа клиенти. Първите са видели някаква татуировка, която им е харесала и идват да си я направят абсолютно същата. Вторият тип са тези, които харесват нещо конкретно и знаят какво точно искат. И последните са тези, които идват в студиото, без да са напълно наясно какво желаят. Те просто искат да бъдат татуирани.

•  На каква възраст са хората, които желаят да изрисуват телата си?

•  Младежи, които не са навършили 18 г., не могат да си направят татуировка в моето студио. Това е правило, което не пренебрегвам и няма да пренебрегна. Единственото изключение е, ако тийнейджърите дойдат със свой родител или настойник.
Най-възрастният ми клиент бе една 82-годишна англичанка. Тя бе собственичка на ферма за патици и пожела да й татуирам една патица. Животното й било домашен любимец от шест години и тя настояваше да го изрисуват на тялото й.
Направих татуировката върху плешката и. Жената бе на почивка в Слънчев бряг и искаше когато се прибере в Англия, да бъде с патицата върху тялото си. Най-малкият ми клиент също бе от Острова.
Поставих пиърсинг на пъпа на едно 11-годишно момиченце. Разбира се това стана с разрешението на родителите. 

•  Какво трябва да знаят хората, които са решили да изрисуват телата си? 

•  Винаги съветвам клиентите си. Ако видя, че даден човек не е на 100% убеден, че желае да се татуира, съм готов да го разубедя. Дори в ателието си съм поставил табела, на която обяснявам на клиентите, че това е нещо, което остава за цял живот и трябва добре да си помислят пред да предприемат тази стъпка.
Не съм виждал нещо подобно в други студия и някои от колегите ми са казвали, че трябва да съм луд, за да давам подобни съвети. Целта обаче не е да им взема парите. Този човек може отново да се върне при мен и да ми благодари за съвета.
До голяма степен в нашия бранш трябва да си и психолог, да разбереш какъв човек стои пред теб. Най-лесно е да дойде и веднага да посочи какво иска да си татуира. Но, ако не е бил напълно убеден, че иска татуировката, ще се върне при мен и ще съжалява. Имал съм доста случаи, в които се стремя да откажа клиента от даден модел, защото виждам, че греши. 

•  Кои са най-странните татуировки, които си правил? 

•  Мисля, че една от най-странните я рисувах на един руснак. Пожела да му изрисувам един номер на стъпалото на крака. Мъжът бе доста възрастен и ми обясни, че е участвал във Втората световна война и тогава са ги белязали по същия начин. Каза ми, че никога няма да забрави този номер и затова пожела да му го татуирам.
Правил съм и върху главата. Момчето си бе избръснало главата поради тази причина. Татуирах му едно голямо око на тила. Рисувал съм и от вътрешната страна на устната. Тогава също татуирах номер.

•  А къде са най-предпочитаните места по тялото? 

•  Главно на рамото и плешката. Също така на предмишницата. Това са най-масовите места, на които се правят. 

•  Можеш ли да кажеш колко татуировки си направил досега?

•  Много, наистина много. Трудно ми е да кажа цифра, било то и само ориентировъчно. Със сигурност са хиляди. Разбира се помня първата, която направих. Татуирах знака на “Плейбой”. Мисля, че бе през 1997 г.

•  Повече мъже или жени идват да се татуират, има ли разлика в предпочитанията им? 

•  Посещенията са еднакви и за двата пола. Вече няма деление по този въпрос. Понякога дори жените се вманиачават много повече по татуировките, отколкото мъжете. Има момичета, които изрисуват целия си гръб, а в същото време момчетата искат само една и то по-малка. 

•  Ти имаш ли татуировка? 

•  Нямам. Имах една, но не бе направена професионално и я премахнах. Сега ми остана белег от нея. Имам идея по какъв начин да се изрисувам и мисля, че ще се татуирам. 

•  Какви рискове крие татуирането? 

•  На първо място в моето студио е хигиената. Разбира се това върви ръка за ръка и с качеството на татуирането. Ако обаче някой ти направи некачествена татуировка, тя може да се закрие с друга или да се премахне. Но, ако заразиш клиента си с някаква болест, крачката назад вече е невъзможна и грешката не може да се поправи. Може да се каже, че съм абсолютен педант по въпроса за хигиената и не правя никакви компромиси. 

•  Има ли определено време, в което е желателно да се направи татуировката?

•  Не можем да говорим за определено време или период от годината. Възможно е да се направи и през лятото. 

Единственото условие е кожата да е здрава. А, ако говорим за летния период, то тогава трябва кожата да не е изгоряла. Слънчевите лъчи изпичат горния слой на епидермиса и кожата загрубява. Това от своя страна затруднява нанасянето на цветовете и светлосенките. 

•  Какви са възможностите да се премахне дадена татуировка? 

•  Има три възможности за премахване на татуировките. 
Първият начин е с лазер. Вторият е чрез хирургическа намеса. При него се премахва целият участък от кожата, в който се намира татуировката. Това обаче не го препоръчвам, защото остават белези. И третият вариант е не абсолютно премахване, а по-скоро закриване с друга татуировка.

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 20918 Коментари: 21 Гласове: 0

imageХоливудският актьор Чарли Шийн е обещал на приятелката си Брук Мюлър да заличи многото татуировки по тялото си, пише в. "Ню Йорк пост".

Според нея 13-те рисунки били ужасяващи, но дори и да не са толкова стряскащи, безспорно са от щури по-щури.

За много от тях Чарли дори не си спомня кога си ги е правил, нито какво означават.

Но за една от тях - точно върху сърдечната област, която представлява дървена табела с надпис "Връщам се след 15 минути", той си спомня: "Това май трябваше да представлява пепелник, но се получи друго." 

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 3083 Коментари: 0 Гласове: 0

image

Въпрос:  Какво казва Библията за татуировките и пиърсинга?

Отговор:  В Стария Завет на израилтяните се заповядва: Да не правите нарязвания по тялото си заради мъртвец и да не чертаете белези по себе си. Аз съм ГОСПОД” (Левит 19:28). Следователно, въпреки че днешните вярващи не са под властта на старозаветния закон (Римляни 10:4; Галатяни 3:23-25; Ефесяни 2:15), фактът, че има заповед срещу татуировките, би трябвало да ни накара да се усъмним дали те са нещо добро. В Новия Завет не се казва нищо за това дали вярващият може или не може да си направи татуировка.

imageВъв връзка с татуировките и пиърсинга, добър начин да се определи дали нещо е добро, е да разберете дали бихте могли откровено, с чиста съвест, да помолите Бог да благослови и да използва това конкретно действие за собствените Си добри цели. “И така, ядете ли, пиете ли, или вършете нещо друго, всичко вършете за Божия слава” (I Коринтяни 10:31). Библията не ни забранява да си правим татуировки или пиърсинг, но също така не ни дава и основания да смятаме, че на Бог това Му харесва.

Друг въпрос, на който трябва да се спрем тук, е скромността. Библията ни учи да се обличаме скромно (I Тимотей 2:9). Един от аспектите на това да се обличаме скромно е да направим така, че всичко което трябва да се скрие с дреха, да бъде скрито по подходящ начин. Основното значение на скромността всъщност е да не привличаме внимание върху себе си. А татуировките и пиърсинга определено привличат вниманието на хората. В такъв смисъл те не са белег за скромност.

image

Друг важен библейски принцип по въпроси, за които не се говори конкретно в Библията, е дали имаме някакви съмнения относно въпросното действие. Ако мислим, че то не е угодно на Бога, е по-добре да не го правим. “А всичко, което не става от вяра, е грях” (Римляни 14:23). Ние трябва да помним, че телата ни, както и душите ни, са били изкупени и принадлежат на Бога. Въпреки че I Коринтяни 6:19-20 не се отнася конкретно за татуировките и пиърсинга, тези стихове изразяват основен библейски принцип: “Или не знаете, че вашето тяло е храм на Святия Дух, който е във вас, когото имате от Бога, и вие не принадлежите на себе си? Защото вие бяхте купени с цена, затова прославете Бога с телата си?” Тази велика истина трябва да оказва силно влияние върху това какво правим и къде ходим с телата си. Ако телата ни принадлежат на Бога, ние трябва да сме сигурни, че имаме ясното Му “позволение” преди да “бележим” тялото си с татуировка или пиърсинг.

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 8209 Коментари: 3 Гласове: 0
Последна промяна: 17.10.2007 17:04

image

Уникални са човеците на тази планета, с тяхното увлечение по трансформацията. Повечето животни се задоволяват да живеят животите си такива, каквито са, оставяйки инстинктите да ги водят през каквото съдбата им погоди. Човеците, обаче, винаги са трансформирали себе си и/или своята среда.

Повечето животни бавно се променят с вековете – в процес на постепенна еволюция. Човечеството е по-нетърпеливо – с постоянство размествайки неща, в състояние на (р)еволюция.

imageОт предисторически времена хората са декорирали телата си с дрехи, бои, бижута, отивайки отвъд практичното – в орнаменталното.

След това идват по-дълготрайните промени на Себе-си-то – физически промени като белязването, татуирането и телесните поправки (като устноразтягащите пластини в Амазонието или враторазтягащите пръстени у някой африкански племена)

Безпорно подобни изменения вероятно засягат съзнанието на тези, които си ги прилагат. Царството на физическото засяга и отразява мисловното и духовното царства. Често бихме се подложили на трансформация, за да отбележим външно някакви вътрешни промени; съществува и обратното – ако драматично променим телата си, е вероятно съзнанията ни и душите ни да ги последват, приспособявайки се към новите форми, в които са вградени.

imageВ модерното западно общество има огромно влечение към масовия конформизъм. Рекламата в мас-медиите и възможостта за масова продукция на неща (дрехи и пр.) индоктринират към унифициращо безличие и живеене в стандартни вътреградски подстилове.

Като реакция срещу това тези, които искат да излязат от нормата отиват в крайности. Тези, които не искат да бъдат идентифицирани със слабоумните комфортни маси, полагат усилия да индивидуализират външността си колкото може повече.

От десетилетия има множество различни субкултурни стилове. През деветдесетте години те всички биваха смесвани, сливани, пресъчетавани в нови изменени форми. Модерният мутант черпи от множество ери, места, култури и субкултури, сливайки и смесвайки, изкривявайки и изопачавайки ги в посока бъдещето.

imageПромяната естествено не е само външен процес. Много хора се променят постоянно чрез наркотици, медитация, музика, магия. Тези неща са, както различните стилове кичене, които външно могат да ги символизират, в постоянно състояние на промяна, черпещи от огромно количество източници, които са на разположение през този век, изменяйки ги в нови форми.
Татуирането е художествена форма от векове, най-после припозната като такава. Съвременните западни татуисти най-после се оттласкват от прангите на “поп” – арта, анимационните икони и реализма, въвеждайки племенни образци от множество култури.

Някои татуисти започват да вземат предвид формата на човешкото тяло – вместо просто да се “изпечатват” плоски картинки върху кожата, сега образите се преплитат и съешват по телесните форми. Това придава дълбочина, а новото богатство приложими цветове и тонове отвеждат татуистите отвъд повърхностното рисуване – в царството на живопистта и дори скулптурата.

Ако свиванията на мускули и другите движения бъдат добре обмислени, татуировките оживяват, рисунки на фигури се превръщат в оживели кукли, образи на лица и форми могат да се вълнуват и променят.
Неща биват съшивани в кожата, като допълнителна тъкан. Части на тялото могат да бъдат разтегляни и преоформяни с времето.

Не сме така вързани с формите, с които сме родени – нашите тела са играчки, с които да си играем. По подобен начин нашите съзнания могат да преживеят революция чрез магия и медицина. Можем да отворим портите към други царства на възможности. Дори науката започва да признава, че “консенсусната” реалност не е единствена.

imageТова, което плаши мнозина в татуировките и другите телесни изменения е, че са необратими. Това е така и по тази причина ефектите – външни и вътрешни – от подобни промени трябва да бъдат внимателно обмисляни, преди да бъдат започвани; но факта, който хората пренебрегват най-често е, че винаги съществува възможност за по-нататъшни промени.

Ако не харесваш нещо, което си променил, продължавай нататък, докато ти хареса. Няма връщане назад, наистина, но винаги можеш да отидеш напред. Възможностите са безкрайни. Не се страхувайте от промяна. Застоят е нашия враг.

Mutate now!

Манифест на Мутацията част II

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 2918 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 18.10.2007 12:45
Категория: Изкуство
Прочетен: 1078 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 17.10.2007 15:32
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6396948
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!