Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Всичко за татуировки, бодиарт, пиърсинг и модификации върху човешко тяло...
Автор: tattoo Категория: Изкуство
Прочетен: 6395056 Постинги: 520 Коментари: 1324
Постинги в блога от 03.10.2008 г.
image44-годишен китаец получи смъртна присъда заради това, че е татуирал приятелката си, въпреки нейното нежелание, съобщава местния „Шанхай Дейли“.

След обстоен дебат съдът е променил категоричното си решение на 2 години пробен срок, в който, ако обвиняемият покаже добро поведение, присъдата му може да бъде заменена с доживотен затвор.

Ежедневно в рамките на три месеца, Жоу Джинг Зи рисувал китайски йероглифи и тайни знаци с потопена в мастило игла по тялото на 54-годишната си приятелка. Причината за подобно отношение била, че жената е искала да го напусне и да не се виждат повече.

Според жената и семейството й този акт имал за цел да я обиди, а буквите означавали, че е проститутка и жена, незачитаща брака.

По време на процеса се оказало, че това поведение на Джинг Зи е рецидив – от подобно отношение се оплакали и бившата му съпруга, както и предишна негова възлюбена.
Категория: Изкуство
Прочетен: 4662 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 21.10.2008 11:20
03.10.2008 12:37 - Mehndi
image

Татуирането вече не е на мода. Древното изкуство за рисуване върху кожата с къна mehndi (менди) бързо се превръща в безболезнена модерна алтернатива на татуировките.

Традицията за временно украсяване на тялото е на повече от 5000 години и произхожда от Южна Азия, Северна Африка, Близкия Изток и Сомалия. Сложните плетеници обикновено се нанасят върху ръцете и краката, най-вече на булките преди сватбената церемония. Но според традициите в Индия, Пакистан, Бангладеш и Судан понякога и младоженеца трябва да бъде изрисуван. В Раджастан ( Северозападна Индия) често украсата на младоженеца е също толкова сложна, както и тази на булката.

image

В страните от Арабския свят, като Мароко например, ритуалът по нанасяне на къна се изпълнява при почти всички тържествени случаи - през седмия месец от бременността на жената, след като се роди бебето, за сватби, годежи, семейни събирания и др.

Mehndi украсите стават популярни на Запад през 90-те години на XX в., отчасти благодарение на звезди като Мадона, която показа изрисуваните си ръце и крака във видеоклипа към хита си Frozen. Деми Мур, Наоми Кембъл и Дрю Баримор също са почитателки на древното индийско изкуство.

imageМного от новите индийски филми и телевизионни сериали също разглеждат подробно ритуалите, свързани с mehndi.
Традиционно къната се нанася върху краката и дланите, където цветът става по-тъмен, защото кожата съдържа по-големи количества от веществото кератин, което се свързва с пигмента в къната. Днес обаче плетениците, които са нещо като моден аксесоар, вече се нанасят върху всички части от тялото.

Къната се нанася с пластмасова тубичка или четка, след това изрисуваната част от кожата се увива с кърпа, найлон или марля, които задържат топлината на тялото и по-този начин цветът става по-наситен. Превръзката се носи една нощ и след това се сваля. Окончателният цвят е червеникавокафяв и трае от две седмици до няколко месеца в зависимост от вида на къната.

image

Тъй като много хора искат да постигнат черния цвят, характерен за традиционните татуировки, към къната започна да се добавя синтетичното вещество PPD (p-фениленедиамин), за се получи черен цвят. Веществото е изключително вредно за кожата и може да предизвика алергични реакции с трайни последици, а в най-лошите случаи дори смърт. Затова в никакъв случай не използвайте черна къна за рисуване по тялото.

Категория: Изкуство
Прочетен: 5453 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 03.10.2008 12:41
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6395056
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!