Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Всичко за татуировки, бодиарт, пиърсинг и модификации върху човешко тяло...
Автор: tattoo Категория: Изкуство
Прочетен: 6385638 Постинги: 520 Коментари: 1324
Постинги в блога от Март, 2007 г.
2 3 4 5  >  >>
nushostattoo.com - нов рекламен клип 18+
Категория: Изкуство
Прочетен: 2461 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 30.03.2007 15:03

imageАмериканските морски пехотинци вече няма да могат да си правят татуировки, които се виждат, когато те са с къси панталони или тениски, съобщава АФП от Вашингтон.
Забраняват се татуировките на главата и врата, нареди командир Джеймс Конуей, както и такива, които покриват целите ръце и крака.

Не се разрешават никакви татуировки, които нарушават реда, дисциплината и морала или са със сексистки, расистки или вулгарен подтекст, които са антиамерикански, антисоциални, свързани с банди или екстремистки групи.Е, тези, които вече имат татуировки, могат да ги запазят, гласи заповедта.
Тя влиза в сила от първи април 2007 година.


www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 5483 Коментари: 4 Гласове: 0
Последна промяна: 30.03.2007 08:54
imageКато художествена форма, татуировката е толкова краткотрайна като непосредствения живот, който я притежава.

Живописта в пещерите, скулптурите и архитектурните работи всички те имат по-дълга продължителност на живота и предават културата на цивилизации, които отдавна са изчезнали.

Тату изкуството ни разказва за изкуството въобще. То е било погрешно разбрано или дори отхвърляно. Към този вид изкуство се заражда голям интерес след завръщането на пътешественици като Марко Поло и Джеймс Кук.

imageВажна е  етнографската работа върху историята на татуировките, отнасяща се към  примитивните народи, живящи в различни краища на земното кълбо. Трудно е да се обясни как по едно и също време в различни краища на света хората са се татуирали. Дарвин е написал: "Няма нито един народ на земята, при който да не се среща този феномен."

 В течение на вековете техниката, с която се пигментира кожата не подлежи на съществена промяна. В зависимост от състоянието на развитие и степента на изобретателността на народите, настъпва голямо изменение в качеството. Качеството зависи от 2 неща - от една страна използване на висококачествени тату инструменти (машинки и бои) и от друга страна естетическият усет на татуиста. Крайният резултат - гладка татуировка с тънки линии.

imageАко  поемете риска да не се татуирате в студио може да Ви очаква следното - употреба на прекалено голямо количество пигмент върху кожата, не правилното проникване на иглите под кожата, (твърде грубо) води до оставяне на белези, разкъсани мускулни влакна и артерии. Затова Ви препоръчваме да не поемате излишни рискове, а да се татуирате само в професионални тату студия.

 В древността е имало доста интересни и нестандартни начини за татуиране. Например при Маорите (Нова Зеландия) е било разпространено татуирането на  лицата чрез дълбоки набождания. Един от най-удивителните начини за татуиране са притежавали Ескимосите: с помощтта на игла и цветен конец те буквално са се зашивали (рисували) под кожата. За Маорите също е характерно, че не са правели никакви опити да изобразяват реалистични образи върху кожата си.

imageДизайна на татуровките се е състоял в това, че от различни прости очертания се е сформирало едно хармонично цяло. По такъв начин цели повърхности от тялото са били покрити с очертания: от ръката (от китката до рамото) и двете бедра (от коленете до слабините), продължавайки върху лицето, което се завършва с няколко линии.

При някои други методи кожата предварително се разделя на зони. Тези области се запълват с фигури (предимно гущери) или прости форми като диамант, кръг и звезда. Друга по-точна техника за рисуване на линии и криви е била с помощта не на игла, а на остри камъни. Някои народи (като Бирма, Камбоджа и Тай) пробиват кожата си с дълга остра точка (подобно на игла за бродиране).

imageТази техника позволява сложни татуировки съставени от дълги редове от точки, спирали или други форми. Хората в Европа са я използвали в древни времена и все още се използва при някои индианци в Северна Америка. Тази техника е приложима при т. нар. "тату писмо", което е много разпространено в целия Индокитай. Там хората използват т. нар. длето или техника на гребена: ред от игли или парчета от слонова кост, които са добре подострени и са закрепени за края на една дръжка. Това пособие прилича на гребло. При създаването на татуировката върху дръжката на пособието се удря с чук с бързи движения.

За да се получат равномерни и правилни дупки "асистента" на татуиста опъва кожата. В ръцете на професионалист това става много бързо и ефективно. 


www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 2224 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 28.03.2007 15:45

„Слънчевата татуировка” е за тези „страхливци”, които не могат да понесат сладката ;) болка от татуирането и страха, че „някой ден ще ми писне” и въпреки това искат да покажат себе си. Тя е патентована техника на Хосе Марин Парес от Барселона (Испания).

image


Просто „обличате” еластичен шаблон с избраният от Вас модел за една седмица соларни бани и татуса е на лице. Татуировката е водо-устойчива и изчезва от самосебеси след 2-3 месеца.

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 4193 Коментари: 3 Гласове: 0
Представяне на новият ни банер


image


www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 2125 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 28.03.2007 11:05
Отначало ми се стори, че всичко е Фотошоп монтаж, но както по късно се оказа...не беше. Татуировката наистина е направена на лицето на Франк в студиото "Derm FX Tattoo" в Монреал.

image

Татуировката сякаш преобразява живият човек в скелет. Иска ми се да знам какво е накарало този млад човек да смени своята идентичност. Какво ще кажете ? :)
 

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 4357 Коментари: 4 Гласове: 1
Последна промяна: 27.03.2007 15:13

Безопасно ли е да си направите татуировка докато кърмите?

imageТатуировките се правят като се вкарва боя в дермата (втори слой на кожата). Повечето татуисти използват електрическа машина с игли, потапяни в мастилото. Иглите пробиват кожата със скорост от стотици пъти за една секунда на дълбочина от няколко милиметра. Боите, използвани за татуиране в Съединените Щати са обект на регулации от страна на FDA (Комисия по Храните и Лекарствата) подобно на козметичните средства, но не е позволено подкожното им инжектиране. 

Независимо от това, молекулите на мастилото за татуиране са твърде големи, за да могат да преминат в кърмата.
Общоизвестната информация за татуирането важи и за това при кърмещи жени. Най-често срещаните рискове, свързани с татуирането, са тези от възникване на инфекции – локални и засягащи целият организъм.

imageЛокалните инфекции възникват когато не се спазват процедурите за възстановяване след татуиране. Тези процедури включват поддържане на татуировката чиста с помощта на мазила, да не се премахват зарастналите корички, да не се излага на слънчева светлина. Често, при необходимост, за облекчаване на болката се предписва тиленол. Инфекциите, засягащи цялото тяло се появяват когато не са спазени общоприетите предпазни мерки от страна на татуиста. Такива инфекции са заболявания като хепатит, тетанус и СПИН.

imageВажно е да проучите внимателно татуиста и студиото, което ще посетите, за наличието на необходимите разрешителни и лиценз за работа, съгласно законите. Утвърдените татуисти взимат предпазни мерки като стерилизиране на машината за татуиране (с помощта на автоклав); използване на еднократни бои, съдове за бои, ръкавици и игли; опаковане на оборудването, с оглед избягване на замърсяване; както и старателно измиване на ръцете с дезинфектиращ сапун.
Повечето татуисти не биха татуирали преднамерено бременна или кърмеща жена. Допуска се, че майките изчакват детето им да навърши поне една година за да е пълно възстановяването на организма след раждане, преди да си направят татуировка.

Безопасно ли е отстраняването на татуировка докато жената кърми?

imageОтстраняването на татуировка се осъществява с помощта на лазер. Лазерната енергия кара оцветеният пигмент да се разпада на по-малки частици, поемани и пречистени от имунната система на организма. Процесът на отстраняване на татуировка е безкръвен, с минимален риск и минимум странични ефекти. Спазват се същите грижи, както и след поставянето на татуировка.
Няма доказателства, че татуировките пречат на кърменето или влияят по някакъв начин на майчиното мляко. Ако сте решили да украсите тялото си с татуировка, както и да дадете на бебето си най-добрия старт в живота като го кърмите, чувствайте се спокойни за решението, което сте взели.


www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 3772 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 26.03.2007 13:58

imageАфрикански презерватив изобрети лекар от Зимбабве, пише в. "Декамерон". Кондомът на Стелинг Зиба всъщност е ситен прашец, който чрез татуиране се вкарва под кожата в областта на кръста и слабините. Предназначен е за употреба само от мъже. Ако след тази проста операция пациентът реши да прави любов с жена, заразена с венерическа болест или СПИН, чудодейният прашец на Зиба разпознава надвисналата опасност и не допуска появата на ерекция.

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 2307 Коментари: 2 Гласове: 0
Символите са трудно за разбиране изразно средство, особено когато са поставени завинаги върху човешката кожа. Макар понякога да изглеждат като таен и неразгадаем език, символите, използвани като татуировки, могат да бъдат разглеждани и тълкувани на много различни нива. Някои от тях съществуват от векове, други от холядолетия, а трети са възникнали току-що. Някои ще си останат напълно неразгадаеми за нас, докато други ще ни изглеждат повече като знаци и символи. Днес символите и мотивите от отминали културни периоди са се смесили и свързали по много нови начини. И тъй като светът ни става все по-здраво свързан и културните различия все по-разбираеми, символистичните и художествените елементи до голяма степен се припокриват. Някои от символите, които виждаме, особено тези, които непрекъснато ни се набивта на очи, с течение на времето са изгубили значението си.Предишните цивилизации използвали силата на символите предимно в изкуството си, което било неразделно свързано с техните вярвания за такива важни неща като раждането, живота и смъртта. Те използвали конкретни преживявания, за да създадат символи с огромно значение, някои от които са достигнали и до нас.

image

Символите изникват и потъват в съзнанието ни и ние ги викаме, когато имаме нужда от тях.

Символиката продължава да упражнява с пълна сила властта си в света на татуировките. Тъй като разгадаването на символите рядко ни се отдава от пръв поглед, търсенето на по-дълбоко значение става все по-целенасочено и задълбочено. И понеже увеличаващата се популярност на татуировките привлича все повече хора и едновременно с това обезличава до известна степен самите татуировки, инстинктивно се налага търсенето на мотиви, в които да се вложи лично значение.

image

Ето малка част от тях.

Алфа: символ на начало
Анемона: символ на смъртта
Арка: сила и мъжественост
Бик: символ на плодовитостта
Бяло: символ на чистотата;в Китай-символ на смъртта
Вериги: символ на семейство и религията;ако са счупени- символ на свободата
Вода: символ на пречистването;източник на жизнена енергия
Въздух: символ на душевното извисяване
Вълк: символ на жестокостта
Делфин: символ на добрите дела и на спасението
Детелина: символ на хазарта,на шанса
Дракон: сила и могъщество
Дърво: символ на безсмъртието,на природата
Еднорог: непорочност
Жълто: символ на ума,на мъдростта
Зелено: възраждане и надежда
Земя: стабилност и плодовитост
Змия: познание и мъдрост;понякога е символ на злото
Кедър: гордост
Кон: символ на слънцето
Костенурка: дълголетие
Котва: сигурност
Кръв: символ на жизнената енергия,на душата
Куче: символ на верността
Луна: символизира цикличност и жизнен ритъм
Лъв: мощ,смелост,безсмъртие,бдителност и защита
Маймуна: мъдрост
Мечка: с имвол на късмета и на незнанието
Облак: послание, вест, мечта или сън
Огън: Могъшество и превъзходство
Око: Интуиция
Омега: символ на завършека
Орел: Дущевно извисяване
Палма: Военна победа ( още при древните римляни)
Паяжина: Възраждане и противопоставяне на установеният ред.
Паяк: символ на безкрайноста на времето и на съзидателната сила
Пеперуда: символ на душата и на безсмъртието
Пика: проблеми и неприатности
Прилеп: дълголетие, щастие и тайнственост
Пчела: работа и ум
Роза: символ на чистотата ,девственоста.
Сабя: символ на огнената енергиа, справедливоста и честа.
Саламандър: симво на огъня
Синьо: символ на спокойствието
Сирена: прелъстяване
Скорпион: плодовитоста и на изцелителната сила
Слон: мъдрост
Слънце: свешен символ на живота
Сокол: воинственост
Сърце: любовта
Тигър: могъщество
Лотос: чистота и съзидателна сила
Червено: огън, кръв и живот
Череп: смелост и смърт
Черно: смърта и унищожението
Единица: символ на абсолютното начало и на бог.
Двойка: двоиственост и алтернатива
Тройка: хармония и съвършенство
Четири: стабилност и вселена
Петица: ключово число изобразяващо земните сили при древните китайци.
Шестица: мощ
Седем: тайнственост
Осем: спасение
Девет: магическо число символизиращо съвършенство
Шаран: слелост,издръжливост
Ябълка: прелъстяване и раздор

image

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 45381 Коментари: 14 Гласове: 0
Последна промяна: 23.03.2007 12:21

Безспорно е желанието на жената да бъде красива, да се харесва и да бъде обект на обожание. Но дали понякога това желание не достига границата на разума. Дали не прераства в живото-застрашаващо самобичуване.

imageБезбройните процедури, с които нежния пол цели да измени външността си понякога наистина достигат до крайности, непонятни за средностатистическия човек. Феномена на “разкрасяването” е строго свързан с времето и културата, в която се прилага. Трудно е да се открие общоприет идеал за жена, който да е валиден във всички посоки на времето и пространството. А дали за този феномен основна вина не носят мъжете, стандартите, които поставят и които нямат физиологично обяснение, а носят само психологическа “наслада”. Защото нито една от тези процедури не водят до подобряване на здравето, увеличаване на способността за продължаване на рода или не са свързани с друга необходимост на организма или вида.

Излишно е да изброяваме гримовете, стотиците методи за обезкосмяване на всички възможни места, безкрайните диети и всички останали дребни “необходимости”, навлезли необратимо в живота ни. С развитието на унисекс обществото те дори стават общочовешки, валидни и за двата пола.

Екстремния допреди години пиърсинг на езика в момента е от най-безобидните

imageМалко внимание може да се обърне на възникналата в последните години мода на татуировките и пиърсинга, присъща и на мъжете. И двата типа украса имат корени в най-ранните племенни традиции. В модерното западно-европейско общество между 18 и 20 век обаче присъствието им по тялото е запазена марка само на сурови мъже със съмнителни професии и затворници, като далеч не се свързва с нежния пол.


За сметка на това в последните десетилетия украсата на тялото става неразделна част от имиджа на една жена. Бизнес дамата съблазнява със случайно показалата се татуировка на бедрото. Модерното момиче в киберпънк стил се пъчи с обица на веждата. Ако почнем да изброяваме местата по тялото, които се татуират или пробиват сигурно ще направим доста дълъг списък.

imageДали в скоро време татуировките няма да изместят дрехите?!?
Разликата между “секси” и извратено понякога е тънка, индивидуална и често се прекрачва. А татуировките се махат трудно и не се заличават изцяло, докато след пиърсинг дупките остават доста дълго, ако изобщо някога изчезнат. Болката и при двете процедури присъства, на места особено при татуиране е нетърпима, смисъла е почти никакъв, освен привличане на вниманието на противоположния пол. И пак подчертавам, разликата от привличане до отвращение е доста тънка.

Освен племенните традиции на скарификация и татуиране в източните древни култури също присъстват подобни феномени. В ритуалите на японските криминални общества (якудза) се практикува ирезуми (татуиране) на цялото тяло, което освен при мъжете се прилага и от някои гейши.

Стигаме и до неминуемите усложнения, вариращи от алергични реакции до възпаления поради некачествени обици или мастила, опасността от заболявания, предавани по кръвен път и какво ли още не.

imageСиликон манията безспорно е завладяла жените по света. Цицоманията на мъжете донесе това обществено зло, което прераства в синтетизиране на съвременната жена. Желанието за голям и стегнат бюст, дебели устни, перфектни скули и липса на бръчки постепенно се налага като стандарт, който е широко прокламиран и от “мъжките списания”. А понеже апетита идва с яденето в редица случаи тънката граница на естетиката за пореден път е прегазена и ни се предлагат неща, които дори и в научната фантастика изглеждат невъзможни. И отново достигаме до опасността от некачествен силикон, некадърен хирург или анестезиолог. Изобщо много хора са си платили за това, че се опитват да се бъркат на природата. Медицината и хирургията в частност дойде на помощ и на едно черно момче, което си мечтаеше да е бяло и не си харесваше носа. За нещастие това се оказа неуспешен експеримент. 

Анорексията, издигната в култ на модните подиуми.

imageОсвен големия бюст, друг стандарт на съвременното общество постулира че красивата жена е слаба. Това не е толкова нова мания. В 17 и 18 век западноевропейските благороднички нарочно са гълтали яйца от глисти и тении за да бъдат слаби. Ендопаразитите при развитието си използват значителна част от хранителния ресурс на гостоприемника при което наистина се получава драстично слабеене. Получават се обаче и сериозни усложнения, които дори при съвременната медицина често имат летален изход.

В днешно време развитието на науката е спряло подобни варварства, но за сметка на това пък е подарило на жената хапчета за отслабване, липосукцията и други способи за лечение. Най-естественото и здравословното е правилното хранене и фитнеса, наричан на простобългарски гимнастика. Само че диетите се превръщат в мания, както и желанието да се отслабва. И крайния етап на тази мания е заболяването анорексия. На другата крайност жената, започнала със сутрешен джогинг, преминава към бодибилдинг и вървящите с него лекарствени препарати и в крайна сметка се превръща в нещо не толкова женствено. Всички тези лекарствени препарати без изключение са на хормонална основа, а ако има нещо, което да може да ви създаде сериозни проблеми, то това е разстройването на нормалния ви хормонален баланс.

imageЖеланието за идеална фигура от 16 до началото на 20 век е довела на сцената тази така популярна дреха. Използвана и от мъже, все пак най-много болка и физически увреждания тя е донесла на нежния пол.


Корсетите обикновено са се правели от кожа или плат, но самото стягане на талията се постига с ребра от метал, кост или дърво. Първоначалната идея да подържа тялото в определена форма, доколкото му позволяват даденостите и с терапевтична стойност за хора с проблеми в кръста постепенно се изражда във фикс-идея.

imageПостигането на идеална талия от 40-43 см особено при по-пълни жени довежда до затруднения на дишането и храносмилането, счупени ребра, прещипани нерви. Не са случайни карикатурите на майка, която опряла крак в гърба на дъщеря си, стяга корсета с едничката цел да я омъжи за благородника. В днешно време за щастие корсета е редуциран до терапевтична дреха или луксозно и абсолютно безобидно бельо.
Крака като лотосови стебла.




Деформирането на стъпалата е хилядолетна практика в Китай. Още на 6 годишна възраст стъпалата на момичетата започват да се омотават в стегнати превръзки, което пречи на нормалния растеж и води до деформиране. Те остават малки и нефункционални, с атрофирали мускули и уязвими към инфекции и парализи.

imageКрака, като лотосови стебла :

Според легендите тази практика на “разкрасяване” започва по време на династията Танг като копиране на една от имперските наложници, която танцувала с вързани стъпала. Постепенно традицията се е разпространила из цялата империя до ниво, в което по-голямата част от младите жени с аристократичен произход стават неспособни да ходят сами. Естествено простолюдието не може да си позволи подобен лукс, защото за оцеляването на семейството е необходимо всички да са работоспособни. От там деформирането на стъпалата става и белег за социално положение и висша форма на красота. Според стандартите дължината на стъпалото не трябва да надвишава 10 см. През 1911 година правителството на Република Китай забранява тази практика.

imageПлемената от групата Карен в Бирма и Тайланд са известни със специфичния начин за разкрасяване на жените. Едно от най-малките племена в тази група от Тайланд е Падаунг, имащи традицията на удължаване на вратовете посредством метални “гривни “. Тези гривни започват от ключицата и достигат до брадичката, като поставянето започва от 5-6 годишна възраст и с поставяне на нови гривни всяка година врата постепенно почва да се удължава. Според легендите обяснението на тази традиция е жените да бъдат предпазвани от тигри или според друга да напомнят на митичен дракон от миналото на племето. Чисто физиологически обаче тази практика води до силна атрофия на вратните мускули и при сваляне на гривните живота на жените се застрашава.

 Някои племена от Тайланд, масаите в Кения и някои южноамерикански индианци практикуват специфичен тип пиърсинг при който на ушите се поставят тежки обици или костни плочки. С увеличаване на размера и тежестта на обиците постепенно се получава удължаване на ухото до 5-6 см. 

imageПосредством поставяне на дървена “паничка” в основата на долната устна се постига и друг тип деформация, издължаване на устата. И двата типа процедури в зависимост от конкретното племе се прилагат и при мъже и при жени, като не причиняват някакви сериозни проблеми (освен при хранене във втория случай).

Е, вярно е че красотата иска жертви, но крайностите до които се достига в някои общества, били те полудиви племена или съвременния връх на цивилизацията са доста фрапиращи за средностатистическия човек. Още повече, че съм спестил някои от най-варварските обичаи, които се практикуват дори и днес.

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 4262 Коментари: 3 Гласове: 0
Последна промяна: 21.03.2007 17:06
Честита Първа Пролет,

и честит рожден ден на Нушо :) ,пак те забравих чиче :)

image

nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 4207 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 21.03.2007 11:02
Представяне на новият ни банер

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1370 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 21.03.2007 10:32

За 10 000 $ Кари Смит стана жива ходеща реклама за он-лайн казиното goldenpalace.com.

Смит казала на сина си да стои до нея и да стиска ръката и по време на тату процедурата.

image

 

Смит отбеляза, че парите ще бъдат използвани за образованието на все още малкият и син.

„Много хора не ме разбират, но за мен 10 000 $ са като 1000 000 $, нека с тази жертва да помогна на малкият си син да има по-светло бъдеще от мен”

Категория: Изкуство
Прочетен: 2905 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 21.03.2007 10:17
Категория: Изкуство
Прочетен: 6341 Коментари: 3 Гласове: 0

imageИзвестните хора по света щедро шарят телата си с надписи, кръстове, тайни знаци и какво ли още не. Не е за вярване, но 14 700 000 страници в Интернет са посветени на татуировката! От тях 1 310 000 излагат на показ изографисаните звезди! 

Холивудските знаменитости първи изложиха на показ пред зажаднялата публика своите татуси, последваха ги рок и поп величията. Така рисунките станаха почти неделима част от имиджа на известни музиканти, артисти, хора от шоу-бизнеса.

Едно от най-древните изобразително изкуство винаги е съчетавало в себе си две основни функции - да украсява човешкото тяло и да го предпазва от лошото влияние на тъмните сили.

imageНай-старите татуировки в света са открити в Египет и датират от четвъртото хилядолетие преди новата ера.

Древните римляни и гърци също щедро шарели телата си – това било знак за благородство и храброст. По-късно японци и китайци доразвили изкуството и му придали ново звучене.

За “родител” на съвременната татуировка обаче се смята капитан Джеймс Кук, който през 1769 година на връщане от остров Таити взел със себе си няколко жители на Полинезия, които били истинска жива тату-галерия. Затова и татуировката дълго време се е считала за “запазена марка” на моряци и пътешественици, преди да стане в продукт за “масова” употреба.

Днес татуировката се е превърнала и  в отличителен знак на звездите - нашарените бицепси, коремчета, глезени и гърбове са нещо обичайно. При това смело се татуират не само мъжете, но и дамите.

imageПословични станаха татуираните имена под формата на брачни халки на Памела Андерсън и бившия й съпруг Томи Лий. Силиконовата блондинка така се запали по този вид украси, че опаса с бодлива тел бицепса си. С това обаче не успя да конкурира здраво нашарения Томи Лий. След като го напусна, Памела бързо преправи надписа “Томи” на “Моми”.

Анджелина Джоли също не се поколеба да заличи името на бившата си половинка Били Боб Тортън от лявото си рамо, след като двамата се разделиха. Самата тя има колекция от цели 23 татуировки, която я прави номер едно в Топ 10 на най-изрисуваните жени в Холивуд! 

imageДжоли обаче твърди, че това съвсем не е краят, защото татуировката е израз на опасна чувственост... Красавицата, която си пада по загадъчни заклинания, гордо носи върху тялото си надписи като “Воля” на арабски, тайно любовно послание на латински, предизвикателството “Ако ме обичаш – върху моето тяло има място и за теб” на японски и фаталното число 13, изписано с римски цифри. Тя е и първата звезда, която си избоде Ритуалния Дракон, който бързо се превърна в най-разпространеното тату сред звездите. 

Шер има букет цветя на задните си части, герданче с кръст на рамото и още куп други такива, Деми Мур се кипри с логото на собствената си верига ресторанти “Планета Холивуд” на лявата плешка. 

imageДрю Баримор се е разкрасила с кръст на глезена, пеперудка под пъпа, ангели на гърба, синя луна и усмихната звезда на десния крак, цветя от вътрешната страна на лявото бедро... Дженифър Анистън има малко сърчице на корема си, Джулиан Андерсън - черупка от костенурка на глезена, Бритни – ангелче на кръста, четири кабала символа върху горната част на ходилото си, както и името на Бог Изцеление върху врата си – пак според кабалистичната традиция. 

Джери Халиуел се е издокарала с черна пантера, Мелани Грифит има малка жълта круша на дупето си, а колежката й Джулия Робъртс - сърце на рамото си и пеперуда на гърба. Мел Си пък е изписала "Ангел" на корема си, има и келтска гривна на ръката, лотос и феникс на гърба, дракон на десния прасец и китайски символ на дясното рамо, Джанет Джакъсън се гордее с тайнствени плетеници на кръста и на десния крак при слабините. 

Алиша Милано се кипри с малката фея под пъпа, тайнствен символ на лявата китка, рози на десния глезен, Христос на левия и ексцентрична плетеница от вътрешната страна на дясната си китка. Египетски кръст – символ на вечния живот и древно слънце носи Анастейша на кръста си, Анджи Евърхарт пък има на същото място ангел с разперени криле.
 

imageЕдни от най-загадъчните магически знаци сред звездите показват Бьорк и Пинк. Първата гордо носи на лявото си рамо викингски компас – символ на пътеводната светлина, розовото изкушение пък се кипри с цели 19 татуса. Сред тях има китайски и японски йероглифи на глезените, бар код на врата, жаба на лявото ходило, символ на истинската любов под пъпа и на ръката, дракон на лявото бедро... 

imageСред мъжете класацията за най-много татуси безспорно води Ози Озбърн. Самият той не знае колко точно има, но със сигурност е лягал под иглата над 90 пъти. Сред “Ред Хот Чили Пепърс”, “Лимп Бизкит”, “Линкин Парк”, “Блу” и “Бекстрийт Бойс” рисунките също са доста добре приети. Роби Уилямс също яко се е нашарил – има плетеница на лявото си рамо, лъвче на дясното, кръст на десния крак, всевъзможни надписи... 

Напоследък особено “актуални” сред знаменитостите са татусите изречения или различни имена. В долната част на гърба си Дейвид Бекъм е изписал името на сина си Бруклин, между плешките на Стивън Болдуин има надпис "Вярвай", под лакътя на Шон Конъри - "Шотландия завинаги" и "Мама & Татко", Вин Дизел носи три хикса на врата си, дясната му ръка е цялата в древни символи, слънца, плетеници, така изглежда и лявото му рамо. 

imageДжони Деп доста сполучливо превърна татуировката си “Уинона завинаги” във “Вино завинаги”, след като тя го заряза, двете рамена и плешката на Бен Афлек също са покрити с шарки. Той все още носи на дясното си рамо татуировката с името на първата си любов, въпреки че Джей Ло категорично отказа да си направи такава с неговото име. Злите езици говорят, че това бе и една от основните причини за тяхната раздяла...

imageС черепи, кръстове, звезди, тайнствени надписи и древни символи са нашарени и телата на Лени Кравиц и Мерилин Менсън, които са сред почитателите на черно-бялата татуировка, лансирана навремето от Арета Франклин. Големият бял – Еминем, също притежава внушаваща страх колекция от татуси, сред които най-забележителни са кучешки нашийник около врата, огромна гъба на лявото рамо и готическа гривна на китката. 

Списъкът е безкраен, нашарените звезди ни заливат навсякъде от мрежата. Странни или не, техните татуировки носят своето послание. При някои то е открито – носител е на красота и привлекателност, при други това послание е по-дълбоко, израз е на принадлежност към дадена общност. Но преди всичко татуировките са носител на авантюристичен стил и загадъчност, които са присъщи не само на знаменитостите! 

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 36856 Коментари: 7 Гласове: 1
Последна промяна: 20.03.2007 14:51
2 3 4 5  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6385638
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!