Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Всичко за татуировки, бодиарт, пиърсинг и модификации върху човешко тяло...
Автор: tattoo Категория: Изкуство
Прочетен: 6388289 Постинги: 520 Коментари: 1324
Постинги в блога от 14.03.2007 г.
imageСкоро след публичното признание за еврейска жилка в рода му звездата на английския футбол Дейвид Бекъм си татуира в областта на рамото фраза от Стария завет.
Бекъм не е единственият, запалил се по разпространената сред звездите мода да си татуират букви от ивритската азбука или еврейски символи.

Тази тенденция изненадва, но и дразни, коментира изданието "Йерусалим поуст", като причина за раздразнението е, че след холокоста татуировките имат особено негативно значение за евреите - отделно, че през вековете им е било забранявано със закон да рисуват по телата си.

Въпреки несъответствието между еврейските си корени и законите на юдаизма Бекъм, който има и други татуси, включително и имената на синовете си, явно е подходил с ентусиазъм към новата придобивка.
Цитатът, който си е избрал да бъде татуиран на рамото му, е от старозаветната Песен на песните: "Моят възлюбен принадлежи на мене, аз пък - нему".

imageТова не е първото обяснение в любов на чужд език, изписано на Бекъмовото тяло и посветено на съпругата му - бившата "спайска" Виктория. Името й е татуирано и на хинди, но в надписа се прокрадва грешка, твърдят запознати.

Виктория била толкова трогната от новата тауировка на съпруга си, че за 6-годишнината от брака им също "белязала" тялото си с надпис от същата книга. Не е много ясно доколко звездата разбира смисъла на татуираните символи, но едно е сигурно,че едва ли има желание  да обиди някого с тях, коментира още изданието, според което звездната двойка Дейвид - Виктория, обект на клюкарските страници на таблоидите, просто следва пътя, зададен преди време от Мадона. Тенденцията на еврейските татуировки не се е родила нито в Париж, нито в Милано или в Бевърли Хилс, а в Йерусалим.

imageПовлияна от наученото в йерусалимския Център по кабала, когато снима клипа към песента от филма за Джеймс Бонд "Не умирай днес", певицата се появява с временни татуировки на две от 72-те имена на Йехова, разказва "Йерусалим поуст". Постепенно кабалата и еврейският мистицизъм придобиват популярност сред холивудските звезди. По петите на Мадона е и Бритни Спиърс.

Преди време певицата стана първата световноизвестна звезда с постоянна татуировка на иврит - на шията й са изписани три разновидности на божието име. Бритни, подобно на Бекъм, също има опит в нанасянето на "грешни" татуси.

imageМиналата година британските таблоиди коментираха, че вместо желания надпис на японски "загадъчна" на гърба й се появила татуировка, която означава "странна". Не е известно какви духовни уроци са извлекли Спиърс и Бекъм от татуировките си. Както и никой не се наема да предсказва дали и други знаменитости ще се увлекат по татуси, вдъхновени от кабалата, пише с известна ирония "Йерусалим поуст"


www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 20097 Коментари: 1 Гласове: 0
Блогъри покажете си татуировките. Идеята не хрумна на мен а на sunyto :) Ето Ви и нейният пост : 

" Предлагам ти тема за постинг :"Блогъри покажете си татуировките" да видим кой ли има...:)Аз например съм фен на татоо и имам малка,но много ценна за мен и е много "моя".Желая ти хубав ден.Винаги ми е приятно да чета тук."

Ами идеята е да ми изпратите линк със снимка на вашата татуировка, или директно да ми изпратите снимка на
mycel@mail.bg . Аз ще ги публикувам с Вашите никове и ще направим някакво спонтанно гласуване:)

Да се надяваме и АДМИНИСТРАТОРА да качи този пост някъде на видно място, че да не потъне идеята :)

Като начало ето Ви галерия с татуировката на моят гръб.

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 6179 Коментари: 16 Гласове: 0
Последна промяна: 14.03.2007 10:50
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6388289
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!