Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Всичко за татуировки, бодиарт, пиърсинг и модификации върху човешко тяло...
Автор: tattoo Категория: Изкуство
Прочетен: 6388614 Постинги: 520 Коментари: 1324
Постинги в блога от 05.03.2007 г.

Разговор с Ина (Murderdoll), част от екипа на един от първите български сайтове за пиърсинг www.piercing-bg.com


image

Ти си един от създателите на първия български сайт за пиърсинг, как започнахте и докъде стигнахте?

Интересувам се от пиърсинг от около 3 години. Някъде преди година реших да направя форум за пиърсинг, където фенове и професионалисти да обменят опит и информация за пиърсинга. Идеята се разви добре, постоянно се регистрираха нови хора, и с една от потребителките решихме, че трябва да има и сайт. Сега сайтът още е в процес на разработка и форумът върви доста добре

Какви хора си правят пиърсинг и свикнаха ли софиянци с този вид бодиарт?

Мисля, че вече са свикнали. Ако до преди няколко години хората гледаха едва ли не "с лошо око" на някой с пиърсинг, вече според мен се приема нормално. Всеки може да си направи пиърсинг, важно е да се знае, че го правиш за самия себе си, а не заради хората около теб. Нещо като "тези обеци ме правят щастлив, не луд".

Какво трябва да знаят тези, които тепърва имат желание да си направят пиърсинг?

Важно е да се знае, че обецата трябва да бъде поставена от професионалист и да се полагат всички необходими грижи след това, за да няма проблеми.

Как да познаем добрият професионалист за пиърсинг?

Необходимо е да се спазва перфектна хигиена в студиото, иглите за пиърсинг да се отварят пред клиента, пиърсърът да ползва ръкавици. Това е в най-общи линии. И, разбира се, има голямо значение колко време въпросният човек се е занимавал с пиърсинг.

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 2911 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 05.03.2007 14:44
From today - 05. March 2007 Nusho is on the "Spring Tour 2007" in Germany. Contact him on +359 885 55 99 31or e-mail: nushos@gmail.com . Germany telephone number commin soon...

image

От днес - 05. Март 2007 година Нушо е на "Пролетно турне 2007" в Германия. Можете да се свържете с него на телефон +359 885 55 99 31 или на и-мейл: nushos@gmail.com . Очаквайте нов германски номер скоро...

**************************************

Галерия снимки от зимното турне на Нушо във Франция "Tour De France 2005"

image

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 1274 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 05.03.2007 14:21
Как лицето ви да бъде безгрешно, но да не се налага да прекарвате часове пред огледалото? С помощта на най-съвременните методи като дермопигментацията или така наречения перманентен грим например, който се практикува вече в много наши козметични салони.

image

Перманентният грим няма нищо общо с татуирането, което е вечно. Той не трае повече от 4 години.
Прави се с минерални или по-рядко с растителни пигменти. Инжектира се между дермата и епидермата. Затова с времето и обновяването на клетките цветът избледнява.
Оцветители са хипоалергични, клинично тествани и напълно безвредни, използват се много тънки игли. Продължителността на процедурата е около 1-2 часа.

В първите няколко дни след сеанса по поставянето на грима той е твърде ярък, а лицето леко подуто.
Осем дни слънцето трябва да се избягва, защото пигментите потъмняват от ултравиолетовите лъчи.

Преди да се подложите на дермопигментация много важно е да:
Изберете добър специалист, който има опит в поставянето на перманентен грим.
Проверите каква е хигиената в козметичния салон, който се избрали.

• За съвършени устни

imageПерманентният грим е идеален за коригирането на асиметрия, уголемяване на твърде фини устни, подчертаване на естествения цвят.
Изберете цвят, идентичен или малко по-наситен от този на устните ви. Иначе може да съжалявате за него и да трябва да чакате 3 години, за да си възвърнете цвета, даден ви от природата.
Процедурата може да е доста болезнена независимо от обезболяващата помада.
След това си слагайте крем, за да не се изсушават устните ви. 

• Вежди – гайтани

imageСъществуват две техники за ново рисуване на веждите или подсилване на редките или твърде светли вежди. Резултатът от „подпълването" на веждите ги кара да приличат сякаш са нарисувани с молив.

По-естествена е техниката „косъм по косъм", която възпроизвежда разположението на веждите.
Ефектът трае от 1 до 4 години в зависимост от интензивността на пигмента. Колкото е по-тъмен, толкова е по-траен.
Кожата остава леко подута два дни след интервенцията. 

• Две хубави очи

imageПоставянето на очна линия не се прави навсякъде, защото интервенцията е по-рискована - иглата работи до окото.
Линията може да бъде по-тънка или по-дебела, а също и точно върху миглите.

След сеанса няколко дни се забелязва розова подутина, в което няма нищо ненормално. Ако се получи конюнктивит или оток, трябва да се отиде на лекар.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 11040 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 05.03.2007 14:15
Татуировките могат да бъдат също отражение и на работата Ви.

image

Анима от Бостън си е татуирал тези бутони на кокалчетата на пръстите. Той е аудио / мастеринг редактор в местно радио и е решил да посвети поредният си татус си на всекидневните си занимания...

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 1557 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 05.03.2007 12:59

След като вече сте изгледали безброй каталози с модели, мислили сте около шест есеца и половина и сте се решили да си направите татуировка, трябва да знаете също, че грижата за чисто новата ви придобивка е не по-малко важна от качествената й изработка.
Да започнем оттам, че трябва да мислите за татуировката си като за рана, която трябва да зарасне правилно.

image

По тази причина трябва да изберете правилно момента, в който ще си я направите. Най-подходящият време е пролетта, защото е достатъчно топло и не се навличате и ходенето на море е още далече и няма да се изкушавате да се покажете новата си, още незараснала "картинка" на всички на плажа.
Най-важното е да не оставяте мястото да изсъхне. Татуировката трябва да се маже с тънък слой дерматичен (чист) вазелин, докато заздравее.

imageГордите притежатели на татуировки съветват да си вземете пантогел - продава се в аптеките и не е никак скъп. Нанася се тънък слой от крема върху цялата татуировка, не се плашете, няма да я изтриете.

Колкото до гентамицина, има различни мнения за влиянието му върху татуировките, но повечето хора не го харесват, защото „изсмуква“ цветовете.

В никакъв случай не се опитвайте да махнете коричката, която се образува през първите дни. Тя ще падне сама с течение на времето.

Другото важно правило е да не излагате татуировката си на пряка слънчева светлина (разбирайте плаж) поне два месеца и да не я мокрите.

imageПреди да влезете в банята намажете добре татуировката със специален защитен крем (продава се в аптеките) и я покрийте с найлонова превръзка. Не мокрите и миете въпросното място. Използвайте ръчния душ, ако имате такъв, разбира се.

Не се плашете от променящия се вид на татуировката ви. През първия ден цветовете са изключително наситени, после може да ви се стори, че са избледнели или неравномерни. Не се притеснявайте, това са нормални процеси.

Татуировката ви ще започне да изглежда „нормално“ след около две седмици, само трябва да сте търпеливи...

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 44377 Коментари: 17 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6388614
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!