Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Всичко за татуировки, бодиарт, пиърсинг и модификации върху човешко тяло...
Автор: tattoo Категория: Изкуство
Прочетен: 6385712 Постинги: 520 Коментари: 1324
Постинги в блога от Март, 2008 г.
Териса Грийн

imageУникална илюстрована енциклопедия за произхода и значението на почти хиляда символа за татуировки, която служи като пътеводител при избора на символ за лична татуировка и дава забележителен поглед върху татуировките като произведения на изкуството.

Татуировките продължават да се налагат като културен феномен и популярността им расте с всеки изминал ден. За хората, които имат намерение да си направят татуировка, изборът на рисунка може да бъде почти непосилен.

Разбираемо и изчерпателно пътешествие в картинния свят на татуировките, ЕНЦИКЛОПЕДИЯ НА ТАТУИРОВКИТЕ представлява изчерпателно описание на символите - едновременно често срещани и необичайни - и хвърля светлина върху историческата, религиозната и културната им значимост.


С повече от триста илюстрации на оригинални татуировки, книгата представлява изумителен сборник от образи, вариращи от древните будистки и китайски модели до такива, които са на мода сред съвременните рокери. Дефиницията на всеки символ включва широко разпространена интерпретация, основаваща се върху исторически факти и културни източници, както и разнообразни тълкувания, развили се през различни културни и времеви периоди.

Назависимо дали ще си изберете татуировка с индивидуална значимост, или искате да научите нещо повече за даден символ, или просто проявявате любопитство към това съвременно изкуство под формата на украса на тялото, "Енциклопедия на татуировките" ще ви даде богатството на тази специфична култура.

Размери: 14.50x21.50
Брой страници: 320
Корица: Мекa
Език: Английски
Цена: 14.99 лв.
Издател: Бард

КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ТАЗИ КНИГА ?

imageТова е справочник, източник на информация, в който са разгледани 800 различни символа. При събирането на мотивите и тяхното дефиниране са съчетани няколко типа информация - извлечена от археологията, антропологията, психолология, религиозни учения, история, както и опита и познанията на професионалистите, които се занимават с правенето на татуировки.

Дължината и задълбочеността на всяка дефиниция е различна, но основният стремеж е да се предостави видът информация, която би представлявала интерес за човека, възнамеряващ да си постави съответната татуировка и да му позволи да направи по-съзнателен избор.

Същевременно обаче е важно да се отбележи, че същността на символа понякога е толкова лична, че единственото вярно тълкувание може да дойде от собственика на татуировката.

imageНезависимо какво е общоприетото значение в дадена култура, дали идва от исторически факт или от произхода на дадено изображение, хората ще продължават да придават свой собствен смисъл на татуировките си. Той е не по-млако достоверен и значим от поместените в книгата описания, които се базират на общоприети представи и факти.

По същия начин много символи имат различни значения, особено при различните култури и през различните периоди. Затова описанията не бива да се смятат като правила за употреба на символите в татуировките и не диктуват как образите могат да бъдат заимствани, променяни, рисувани, оцветявани, поставяни, нито пък тълкувани. Те са отправна точка, начало в търсенето на информация, пътека, която да позволи по-задълбоченото им изучаване.

Много от дефинициите дават възможност да се проикне в света на татуирането като цяло, по отношение на география, техника, културни групи, а други засягат факти, свързани с природата или интересни исторически примери. Там, където се налага, е отбелязано широкото или рядкото разпространение на дадена татуировка, както и различните варианти на дадена тема.

imageДопълнителната информация има за цел да разкрие богатството на културата на татуиране и различните подходи и начини, по които тя може да бъде разбрана. Дори и да не възнамерявате да си правите татуировка, книгата ще събуди интереса ви и ще задоволи любопитството ви.

Ако сте решили да си направите татуировка, сега е моментът да разгледате възможностите и да съберете колкото се може повече информация. Всяка отделна дефиниция може да постави началото на търсене, което да ви отведе на места и по пътеки, по които не сте очаквали да минете.

Първоначално можете да останете удивени или дори леко объркани, но в същността си вселената на татуировките е такава. Накрая ще се връщате отново и отново към образи, символи и идеи, които са ви развълнували. Книгата е подредена така, че да облекчи този процес.

imageПо-голяма част от материала е подредена по азбучен ред с избрани илюстрации. Подчертаните думи в дефиницията присъстват и самостоятелно. Показалецът групира символите под различни заглавия например келтски или будистки, за да бъдат намирани по-лесно.

Възползвайте са максимално от тази книга. Днешните майстори на татуировки ще ви кажат, че всеки сам приписва значение на избраната татуировка, особено след като вече е направена. Вие обаче помислете за това преди, защото, казано честно, татуировката остава върху кожата завинаги.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 6591 Коментари: 1 Гласове: 1
Последна промяна: 20.03.2008 10:58
imageПо време на мач на неговия отбор Лос Анджелис Галакси в Далас футболистът Дейвид Бекъм е показал поредната си нова татуировка. Тя се видяла ясно, когато футболистът си свалил фланелката след срещата.

Татуировката е по цялата лява част на тялото - започва под мишницата и стига до талията, съобщи в. "Дейли мейл".

Този път Бекъм си е татуирал китайска пословица. Направил го е по време на неотдавнашно пътуване до далекоизточна държава.

Пословицата гласи приблизително следното: "Смъртта и животът идват в определеното време. Богатството и почестите зависят от небесата".

Това е поредната татуировка на тялото на Бекъм. Изданието припомня, че миналия месец футболистът демонстрира тату с романтично признание в любов към съпругата си Виктория.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 1888 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 19.03.2008 14:41
19.03.2008 13:41 - За жените...
image

Татуировките вече не се възприемат като част от живота на криминално проявените. Невероятно е какво може да направи една татуировка за самочувствието на една девойка.


Повечето татуировчици са единодушни за това, че момичетата рядко признават, че избират да легнат под иглата заради мъже.

Някои жени виждат телата си като лист хартия, на който могат да запечатат определен момент от живота си - смърт на любим, раждане на дете и т.н.

Сред по-младите се шири тенденцията просто да избират такива, които да подчертават по-красивите части, за сметка на не дотам прелестните.

„Мъжете не са толкова задълбочени", казва Нийл Делиуотър, редактор на списание Skin Deep.

В статистика от 2003г. се разбира, че 16% от всички американци над 21 години имат поне една татуировка, а повече от половината между 25 и 29 години имат повече от една.

Ето няколко съвета за заговаряне на татуирана мадама:

Базирайте се на езика на тялото и не се притеснявайте да поискате да разгледате отблизо рисунката, защото жените обичат да показват своите татуси, дори и по-скътаните.

Не я оставяйте с впечатлението, че сте съблазнен само от татуировката. Такъв тип стратегия може лесно да се обърне срещу вас, защото тя може да помисли че я вземате за лесна, затова не избързвайте.

За финал, най-добре е да запомните, че е два пъти по-възможно да попаднете на лесбийка, защото те си правят поне два пъти повче татуси от хетеросексуалните жени.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 1669 Коментари: 0 Гласове: 0
image

imageСветовният шампион Кими Райконен не пропуска да украси тялото си с татуировки, а това, общо взето, не се смята за новост.


Съвсем малко, след като финландецът се появи в падока на „Албърт парк", хората на пистата веднага забелязаха новата татуировка с доста прилични размери, която се е появила на вътрешната страна на лявата ръка на пилота.

Първата реакция на хората, видели татуировката, е била:"Какво пише?"

Много скоро любопитството им е било задоволено, защото се разбра, че Кими е написал на ръката си „Iceman". С този прякор Райконен е известен във Формула 1.

Пилотът на Ферари отказа коментира защо е направил татуировката, но мнението си по този въпрос каза мениджърът на финландеца Дейвид Робертсън и бе доста любопитен:

„Кими никога не е целувал задници и не е целял да се хареса на когото и да било. Той винаги е бил един и същ като емоционалност. Винаги е бил себе си. Това, което виждате на ръката му, е отражение на неговото състояние на душата му".

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 1925 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 18.03.2008 19:09
imageФабио Канаваро е секссимвол в родината си. Дори бе избран за най-секси играч на световното първенство в Германия.

Защитникът на Реал Мадрид е вманиачен по татуировките. В горната част от вътрешната страна на дясната му ръка е изписано "Андреа", а от външната е изрисуван воин.

На същата ръка, но отвън, пише "Даниела". В горната част на гърба има татуировка с китайски йероглифи, а по-надолу е името и на другия му син Кристиан. На десния крак пък е изобразено слънцето.

Винаги откликва на поканите от различни издания и не отказва дори да се разсъблече и да покаже мускулестото си, атлетично тяло.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 5289 Коментари: 0 Гласове: 0
image

Ейми Уайнхаус използвала своя туш за очи, за да прикрие татуировката на гола жена на ръката си, по време на своето изпълнение за американската аудитория на наградите Грами по сателитната връзка от Лондон.


Продуцентите на музикалните награди, където Ейми спечели пет отличия решили, че голата жена на ръката й ще обиди американската публика.

Така, 24-годишната певица запълнила някои места с туша си преди да се появи в ефир. След шоуто, разбира се, всичко си отишло на мястото.

Цензурата в американските шоута се засили, след като Джанет Джаксън показа без да иска гърдите си по време на почивката на финала на първенството по американски футбол през 2004, докато тя пееше заедно с Джъстин Тимбърлейк.

Ейми в момента се лекува в център за алкохолици и наркомани в Северен Лондон, след като беше заснета да използва крак кокаин през миналия месец.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 2884 Коментари: 0 Гласове: 0
image

До вчера най-добрите приятелки в света Виктория Бекъм и Кейти Холмс от днес вече са смъртни врагове... заради новата татуировка на Пош, която госпожа Крус въобще не харесва.

Виктория си направи на ръката татуировка "De Integro", която да харесва на съпруга й. Като добра приятелка тя побърза да се похвали пред Кейти и й предложи тя да си направи същата. Знаете ли как тя е посрещнала това предложение?. Кейти намира идеята за "глупава", а татуировката за "отвратителна", което не е много любезно от нейна страна.

Бившата спайска не е очаквала подобна реакция от Кейти. "Виктория е много разочарована и сърдита на Кейти Холмс. Тя повече няма да и проговори, ако не получи извинения от нея", разказва за списание "In Touch" близък до Виктория източник.

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 2420 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 18.03.2008 18:30

imageДимитър Бербатов си е татуирал йероглифи в долната част на кръста в лондонско студио.

Според азиатските разбирания знаците имат магическа сила. Те предпазват срещу уроки и дават мощ на притежателя си

Родният секс символ има още китайски знаци по тялото си - татуировка на дясната ръка, означаваща „Всичко е позволено".

 

 

 


www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 4073 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 01.04.2008 14:44
Nine Inch Nails канят всички за Ghosts Film Festival

imageНестандартен филмов фестивал е най-новата идея на Трент Резнър (Trent Reznor, NIN), която стартира на 12 март, посредством сайта за видеосподеляне YouTube.

За да се осъществи замисъла на проекта, Резнър кани всякакви "креативни хора" от цял свят и с профил в YouTube, които да представят свои видеоклипове, като за музикален фон се ползва трак от актуалния албум на NIN Ghosts I-IV.

За участие в Ghosts Film Festival има някои стандартни технически параметри, както и някои препоръки относно авторските права в случай, че видеото стане популярно, то създателят му да разполага с него по свое осмотрение.

Ето и нашият отговор:

image

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 38841 Коментари: 44 Гласове: 1
Последна промяна: 01.04.2008 14:45
Категория: Изкуство
Прочетен: 15917 Коментари: 6 Гласове: 1
Последна промяна: 02.11.2009 18:10
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6385712
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!