Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Всичко за татуировки, бодиарт, пиърсинг и модификации върху човешко тяло...
Автор: tattoo Категория: Изкуство
Прочетен: 6385547 Постинги: 520 Коментари: 1324
Постинги в блога от Април, 2007 г.
2  >  >>

Пробиването 

imageЗадължително е да има достатъчно кожа, която да се пробие. Обикновено това се прави от горната страна, но има и различни вариации - кожата може да бъде пробита и хоризонтално, отдолу, отстрани и т.н.Пъпът се пробива само с игла. В някои козметични салони предлагат дупчене с пистолет, не се подлъгвайте от по-ниската цена и не си мислете, че ще ви боли по-малко. Напротив - дупченето с пистолет на която и да било част, освен меката част на ушите, крие много рискове от отхвърляне и инфекции. 

Обиците 

imageИма голямо разнообразие от обици, които могат да се сложат на пъпа. Като за начало се препоръчва халка или по-изчистена обица за пъп с две топчета. Материалите са титан, хирургическа стомана или P.T.F.E. Не се препоръчват златни обици за нов пиърсинг, защото печатът при тях се слага върху щифта на обицата, което пречи на нормалното заздравяване. След като пиърсингът ви заздравее, можете спокойно да сменяте обиците с каквито си пожелаете. И все пак, избягвайте евтините обеци от сергиите, никога не се знае какво могат да ви пробутат.  

Заздравяването 

imageПиърсингът на пъпа е може би най-бавно зарастващият пиърсинг. Времето, необходимо за пълно заздравяване е от 4-5 до 9 месеца, но в накои случаи това може да отнеме и година. Този процес отнема толкова време, защото кожата на корема постоянно се движи и дрехите непрекъснато се закачат или докосват пиърсинга. Продължителността на заздравяването зависи от много неща - начина ви на живот, дрехите, които носите, организма ви, но най-вече от това дали ще се грижите правилно за пиърсинга си (за повече информация виж секция грижа за пиърсинга)
В началото (първите 1-2 седмици) пъпът ви ще изглежда нормално, но след това е възможно да почервенее и да започне да отделя лимфа (ще се образува коричка около обицата. Не се притеснявайте, това е нормално). Почиствайте я внимателно с кислородна вода. След 6 до 8 седмици лимфата ще изчезне и ще остане само червенината. Не спирайте да промивате пиърсинга си, докато не изчезне и червенината - тогава вашият пиърсинг ще е напълно заздравял.  

Пиърсингът на пъпа и бременността 

imageИма няколко възможности да запазите обицата си на пъпа дори по време на бременност. Можете да оставите обикновената обица до около 6-я месец, и след това да я смените с по-дълга обица от пластичен материал (P.T.F.E.). Ако решите да махнете обицата и дупката се затвори, тя може да бъте пробита отново след това.  

И малко съвети: 

Ако след като ви пробият ви сложат лепенка, махнете я след 5-6 часа и си вземете душ. Така по-лесно ще премахнете засъхналата кръв около обицата. 

Къпете се всеки ден и използвайте антибактериален сапун, за да почистите пиърсинга. 

Ако ходите на басейн или море, след всяко влизане във водата почиствайте пиърсинга с кислородна вода или физиологичен разтвор. 

Не движете много пиърсинга през първите 2-3 седмици, раздвижвайте внимателно само колкото да премахнете коричките. 

Не носете много тесни дрехи и се опитайте да избягвате синтетични материи, които "задушават" пиърсинга. 

Не сваляйте обицата по време на процеса на заздравяване. 

Не носете тежки натруфени обици по време на заздравяването.
 
Не се опитвайте да махнете обицата сами, отидете в някое студио и там ще ви я махнат.

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 73675 Коментари: 88 Гласове: 0
Пробиването 

imageПробиване - то става само с игла за пиърсинг (и абокатът върши същата работа), и в никакъв случай пистолет. Това е един доста болезнен пиърсинг, затова се подгответе добре:) Пробиването и поставяне на обицата става за секунди.  









Заздравяване
 

imageЗаздравяване - процесът на заздравяване не отнема повече от 3-4 месеца при правилни грижи.Всъщност, хората с малки гърди обикновено имат по-малко проблеми при заздравяването, отколкото тези с по-големи и тежки.
Ако зърното е подуто след пробиването, сложете лед, за да го успокоите. Почистването е желателно да става с разтвор от морска сол и вода (на половин литър вода - 1-2 ч.л. морскасол) , или физиологичен разтвор, купен от аптеката. В началото може да ползвате и малко антибиотик, но не прекалявайте - може да получите алергична реакция.  

Отхвърляне 

imageОтхвърляне - зърното има достатъчно тъкан, която може да осигури задържане на обицата. Но това не значи, че пиърсингът съвсем не може да бъде отхвърлен - особено ако не е направен добре. Ако обицата е прекалено тънка, или пиърсингът не е направен достатъчно надълбоко - това носи риск от отхвърляне. Ако имате алергия към метала, от който е направена обицата, тя също може да бъде "изплюта" от тялото. Ако имате проблеми с инфекции, или прекалено много докосвате/дърпате обицата, също. Всъщност, тези правила важат почти за всеки вид пиърсинг.  

Сутиен? 

imageСъс или без сутиен? - някои жени се чувстват по - добре, носейки сутиен и през заздравителния период, някои дори спят с него. Но най-важното е да не допускате да се събира влага около пиърсинга, включително и пот.






www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 10738 Коментари: 3 Гласове: 0

imageПравенето на такъв пиърсинг не представлява никаква трудност нито за пиърсинга, нито за „жертвата”: при правилно пробиване няма нито кръв, нито последствия. Зарастването може да е бавно заради всички бактерии, които се намират в носа. Алергиите и настинките могат да го раздразнят. Духането на носа ще ви бъде по трудно в процеса на заздравяване, но не и невъзможно. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО е да пазите пиърсинга чист за да се предпазите от инфекции. Тези от вас които използват грим трябва да бъдат изключително внимателни с него.

 Напълно заздравява за: от 6 до 12 седмици 

ЗАБЕЛЕЖКА: НЕ СЕ ПРОБИВАЙТЕ С ПИСТОЛЕТ, ТОВА ЩЕ ВИ ДОНЕСЕ САМО ПРОБЛЕМИ! 

Septum 

imageПредставлява пиърсинг, минаващ през средата на носа. Води се на хрущяла, защото абоката трябва да премине през хрущяла за да се направи пиърсинга. Но по-често пиърсинга се прави на меката част под хрущяла , като хрущялната област не е засегната. Болката е минимална, но както и при Nostril пиърсинга, има нужда от много грижи за заздравяването заради много бактерии намиращи се там. 

Напълно заздравява за: от 4 до 8 седмици 


Septril (или jungle) 

imageПиърсинг минаващ през септума и излизащ от външната централна част на носа.

 Напълно заздравява за: от 8 до 12 седмици








подходящи бижута:

image


www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 15467 Коментари: 16 Гласове: 0
Последна промяна: 26.04.2007 12:13
imageНай-срещаният пиърсинг на езика е този, минаващ през центъра му. Поставянето на този пиърсинг е много по-сложно от други, защото, както всички би трябвало да знаят, езика е мускул, а също така и през него минават вени и нерви и ако те бъдат засегнати, може да се стигне до фатални последици. 

За да избегнете този риск, ПРОБИВАЙТЕ СЕ ВИНАГИ ПРИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ В СТУДИА ЗА ПИЪРСИНГ. 

Напълно заздравява за: от 4 до 6 седмици  

imageНе забравяйте, че ако сте решили да си пробивате езика, болката не трябва да ви стряска, защото тя е временна и напълно нормална. Нормално е също многото отделяне на слюнка и фъфленето в първите 1-2 седмици, това се дължи най-често на дългата обица, която след заздравяването може да бъде сменена с по-къса. Подуването също е нормално, просто така реагира езика. Храненето в началото е трудно, но с времето всичко се оправя.  

Грижи 

Пиърсингът заздравява напълно за 4-6 седмици. Грижата е малко по-сложна от необходимата за останалите видове пиърсинг, защото през него минава всичко което попадне в устата ви, включително храна и пушек. Затова се препоръчва в периода на заздравяване да не се пие алкохол, да не се пуши и да не се прави орална любов. Задължително е използването на противовъзпалително медикаменти, като например Sandrin и Biodent.  

Frenulum
 
imageНапоследък разпространен стана и пиърсингът, намиращ се на юздичката под езика (френулум). При него, както и при всички пиърсинги, намиращи се в устната кухина, в периода на заздравяване е задължително промиването с противовъзпалителни медикаменти. Алкохол МОЖЕ да се пие. Болката е по-малка от тази на езика, бързо отминава. Обиците, които се използват, са барбели, подкови и халки - ЗАДЪЛЖИТЕЛНО извити, за да се намали напрежението, което оказва щифтът на кожата.
 Напълно заздравява за: от 4 до 6 седмици  

Други 

хоризонтален пиърсинг на езика; флеш на езика (stretched); повърхностен (surface)

image

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 96685 Коментари: 103 Гласове: 1
Пробиването 

imageСтава с игла (абокат) - ВАЖНО Е ПРОЦЕДУРАТА ДА БЪДЕ ИЗВЪРШЕНА ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТ, защото този вид пиърсинг е изключително труден за запазване. Важно е да знаете, че в повечето случаи пиърсингът не зараства напълно и в последствие тялото го отхвърля.
 Периодът на заздравяване е индивидуален - няколко месеца, година до никога.  






Обиците
 

imageИзползват се специални обици за сърфейс пиърсинг. Важно е те да са от подходящ материал - най-добре е да се ползва титан или PTFE(тефлон). Формата на обиците е специфична и специално разработена - те са с огънати краища, за да се сведе до минимум напрежението върху кожата, покриваща щифта. Използването на права обица е абсолютно недопустимо.  



image

Заздравяването
 

imageИзключително важно е да полагате необходимите грижи за пиърсинга - промивайте го по няколко пъти на ден с кислородна вода или физ. разтвор и използвайте антибиотик (гентамицин, банеоцин, тетрациклин и др.). Старайте се колкото се може по-малко да закачате пиърсинга през останалото време, носенето на подходящи дрехи е най-малкото, което можете да направите. Както вече казахме, този пиърсинг се отхвърля от тялото в повечето случаи.Това дали ще зарастне или не, зависи от поставянето, грижите след това, но най-вече от начина, по който тялото ви ще приеме (или не) обицата. Ако забележите, че кожата намалява, появява се червенина или започне да се отделя гной, тялото най-вероятно е започнало да отхвърля обицата. В този случай най-добре е да я свалите, за да бъде белегът по-малък.  

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 6644 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 25.04.2007 10:44
Представяме Ви новата ни галерия в сайта на nusho"s tattoo

image

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 3295 Коментари: 2 Гласове: 0

През изминалите няколко години бодипиърсингът стана доста популярен. Навсякъде се виждат хора с пробити уши, устни, ноздри, вежди. Слагат се обици и всякакви висулки на пъпа, езика, бузите или дори... Но дали е безопасно това удоволствие ? И за какво трябва да бъдете осведомени, ако наистина решите да станете модерни.

Какво е бодипиърсинг

Точно преведено от английски означава “пронизване на тялото”, т.е. пробиване на
кожата с игла на определено място и поставяне на бижу. Ушите, ноздрите и пъпа са най популярните за пиърсинг.

Как се прави пиърсинг

Когато решите да си поставите бижу по този начин, трябва да отидете в специален салон при специалист. Мястото за пробиване, което ще изберете, се почиства и дезинфекцира, за да се предпази от бактерии и микроорганизми. След това кожата се пробива с много остра, чиста игла и бижуто се поставя.
Човекът, извършващ пиърсинга, изхвърля иглата в специален контейнер, така че да няма никакъв риск от инфекция. Отново почиства пробитото място и проверява дали обицата е добре поставена. Би трябвало да посетите салона още веднъж след време, за да проверите дали раната зараства правилно.

Мерки преди пиърсинга 

Първо проучете къде има салони за пиърсинг и ако сте под 18, поискайте разрешение от родителите. Така ще сведете до минимум рискът от инфекции и други усложнения - определени места на тялото могат да причинят повече проблеми, отколкото общата инфекция. Обикновено усложнения има в устата и носа заради милионите бактерии, които живеят там. Езикът с обица може да повреди зъбите и венците след време, а също и бузата.

Проучванията показват, че хората с
определени сърдечни заболявания са по-застрашени от развиване на инфекция на сърцето след пиърсинг. Ако вие имате алергия, диабет, кожни болести, слаба имунна система или някакви инфекции, или ако сте бременни – посъветвайте се с вашия доктор. Не прибързвайте и вземете всички предпазни мерки.

Направете си имунизации

Непременно се имунизирайте против хепатит и тетанус. Ако видите, че пробитото място се зачервява, гнои или кърви, отидете при вашия лекар, за да получите медицинска помощ. Важно е също да си прегледате зъбите и венците преди да си поставите обици на бузите или езика.

Прегледайте документите на студиото

Пиърсингът не се прави навсякъде, както татуировките, затова трябва разрешително. Така че бъдете бдителни относно стерилността на помещението. Наблюдавайте дали оператора си мие ръцете с дезинфекциращ сапун, слага нови ръкавици за еднократна употреба или стерилизира иглата на пистолета за пробиване. Така ще се предпазите от инфекции или други опасности за здравето. Не се страхувайте да питате за каквото и да било. Здравето ви е по-важно!

Информирайте се за бижутата

Добра идея е да питате за състава на материала, от който са направени бижутата, които ще си поставяте. Някои хора имат алергични реакции към определени видове метали. Затова не е зле да си направите алергичен тест. Ето някои нетоксични метали, които могат да се използват за пиърсинг: хирургическа стомана, 14 или 18-каратово злато, ниобий, титан, платина.

Здравни рискове

Ако всичко е О.К., вие трябва да се чувствате добре след пиърсинга с изключение на някои временни симптоми като лека болка, подуване в третираната област и по-обилно слюнкоотделяне, ако е пробит езикът. Следете обаче да не се получат други усложнения: хронична инфекция, неконтролируемо или продължително кървене, белези, хепатит B и C, тетанус, кожна алергия към метала, който е използван; абсцеси или изгаряния (гной под пробитата кожа), възпаление или засягане на някой нерв.

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 6339 Коментари: 3 Гласове: 0
Мания,мода,фетиш или садо-мазо преживяване!?Историята на татуирането започва от древни времена,а присъствието му в днешното ежедневие е доказателство за изключителната популярност на това явление.Къде се правят татуси,какъв е най - подходящият модел за теб,кога е най - добре да се направи татуировка и много друга полезна информация ще намерите тук.

image

През цялата история и праистория на човечеството, простираща се хиляди години назад, умишлено сме оставяли трайни следи върху кожата си. Причините са безброй: ритуали на прехода, предпазване от зло, израз на принадлежност към дадена група, доказателство за социално положение или богатство, лечение, разкрасяване, спомен и дори гаранция за преминаване в отвъдния живот. В основата на всичко това стои негласното разбиране, че татуировките имат определено значение. Понякога то е общо, както в случая с желанието за красота и привлекателност, друг път е специфично, например демонстрирането на семейна принадлежност. И в двата случая обаче татуровките са изразни форми.

image

В различните държави по света съществуват най-разнообразни форми на татуиране. Мотиви, цветове, инструменти, обстоятелства и значения се променят според страната и човека. По-близкото изучаване и по-задълбоченото изследване на детайлите в този обичай разкриват наличието на огромно разнообразие. В същото време обаче татуировките могат да бъдат видяни и от разстоянието на отминалото време и натрупаните сведения в историята на татуирането и етнографията. При една по-отдалечена гледна точка изпъкват доста поразителни прилики и модели както във времето, така и в пространството, а това говори за наличието на обща, дори изначалана практика. Разбира се, не всичко във вселената на татуировките подлежи на дълбок анализ или е изпълнено със значение. В действителност може никога да не разберем какво е означавало или означава татуирането за някои народи и техните култури. Дори днес има толкова особени или лични изображения, които не могат да бъдат обяснени. 

image

Освен това някои хора просто не придават символично значение на татуировките си, няма и защо да го правят. Въпреки това повечето народи и култури по ред причини влагат в рисунките върху кожата по-дълбок смисъл. Татуировките могат да бъдат външен белег за вътрешно преобразяване, да привличат щастието или да са израз на вярност, любов, а понякога дори и омраза. Те могат да бъдат причудливи, иронични или да напомнят както за тъжни, така и окуражаващи събития. Изпълнени със съдържание, те често са богати на символи, дават поглед към нашето общо и различно минало и към цялата гама от емоции и преживявания, които ни подтикват да продължаваме напред.

image

За съжаление не знаем нито къде, нито кога е възникнало татуирането, защото археологическите и историческите сведения за повечето форми на рисуване върху тялото са непълни. Въпреки че скелетите могат да се превърнта във вкаменелости и да се запазят в продължение на десетки и хиляди години, човешката кожа се съхранява само ако умишлено или случайно е била мумифицирана. Като имаме предвид простата техника и широко разпространените доказателства по всички краища на света, вероятно тази ритуална практика се е развивала независимо, и то по различно време на различните места. Знаем също така, че в някои части на света, тя се е разпространявала сред народи, живеещи в съседство.

image

Най-ранните сведения за татуирането са и най-неясни. По време на археологически разкопки в Европа са открити артефакти, датиращи от късния палеолит (38 000 - 10 000 пр. н . е.), които приличат на дупчещи инструменти и лули с пигмент. Острите игли от кост, които вероятно са служели за дупчене на кожата, може да са се използвали и като шило. До костените сечива са открити глинени и каменни фигури с издълбани по тях рисунки, които най-вероятно представляват татуировки. Не е изключено сечивата да са били използвани и за направата на самите фигури. Но като се вземе предвид художествения стил и достиженията, характерни за палеолита (например прочутите скални рисунки в пещерата Ласко), и древните корени на татуирането в различни краища на света, има всички основания да се предположи, че хората през епохата на палеолита са се татуирали. Татуираните мумии предоставят най-ранните конкретни доказателства за наличието на татуировки. Те са открити в различни части на света - от Нубия до Перу. Най-забележителните татуирани мумии са добили известност не само заради татуировките си, но и заради необичайните обстоятелства, при които са били открити. Може би най-прочута е мумията на бронзовия човек, известен повече като Оци - кръстен на ледника в Алпите, където бил открит.По време на 21 -та династия (2160 -1994 пр. н. е) в Египет живяла жена на име Амонет, жрица на богинята Хатор в Тива, която била татуирана с точки, подредени в успоредни линии. Някои от тези татуировки са по горната част на ръцете, но повечето са направени по корема, в извити и елипсовидни линии под пъпа - рисунък, смятан за проява на чувственост.

image

Някои от най-интересните татуирани мумии датират от желязната ера в Сибир и са част от културата на Пазириките - номадско племе от конници, ловци и воини, което живеело в степните райони през VI-II век пр. н. е. Открит е мъж, най-вероятно вожд, придружен от пищни погребални дарове. Той е богато и изкусно татуиран с фигури на различни фантастични и реални животни като овни, сърни и риби. Някои кръгови татуировки по гръбнака странно напомнят на тези на Оци и не е изключено да имат терапевтичен характер. Подобно погребение на млада жена от същото племе е открито на Сибирското плато. Тя също е придружена от изкусно измайсторени богати дарове, като ръцете й са татуирани с подобни фигури. Разнообразните фигури в тези няколко ранни примера само намекват за огромния брой татуировки, които се срещат днес. Предназначението на татуировките, макар и неизвестно, вероятно е било различно. Но поне в някои от тях е скрита дълбока символика. Най-ранните татуировки, запазени върху човешка кожа, представляват абстрактни фигури, съставени от точки и чертички, като първите реалистични изображения са на животни. Вероятно не е съвпадение, че татуировките с образ на животни и до днес са най-популярни. В по-ново време можем да проследим развитието на татуирането в почти всички краища на света. Една от най-ранните срещи на Западната култура с татуировките се състои в Полинезия.

image

Според речника на Мериам-Уебстър думата татуировка - със значение на цветно изображение върху кожата, навлиза в английския език през 1777 година. Въпреки че произходът й остава неясен, бихме могли да проследим вероятния източник. От записките на капитан Джеймс Кук, останали от експедицията му до южните части на Тихия океан, знаем, че е имало таитянска дума "татау", която означавала "бележа". Думата "татуировка" обаче е съществувала 150 години преди Кук и неговото пътешествие. Интересното е, че първоначално тя е означавала бързо ритмично потропване и терминът се е използвал от военните, а също и от Кук и неговия екипаж в смисъл на сигнал за обяд. Съвпадението е породено от факта, че при правенето на татуировки се чувало бързо почукване, тъй като островитяните удряли иглите с пръчка, за да вкарат мастилото под кожата. Въпреки че таитяните го наричали "татау" и Кук го изписал по същия начин, вероятно по-късно той и хората му заместили термина със сходна по звучене дума от собственото им ежедневие. От времето на ранните морски пътешествия до ден-днешен обичайната практика на татуиране в Полинезия впечатлява западните хора, и то съвсем основателно. Татуировки се правят на повечето от островните групи в южната част на Тихия океан. На Хаваите, Маркизките острови, Самоа, Борнео, Нова Зеландия, Маршалските острови, Хаити, Меланезия, Микронезия, Великденските острови, Фиджи, Тонга и къде ли още не, татуирането е достигнало изключителни висоти, като чрез него се разпространяват много общи черти между различните култури.

image

В някои части на света все още се правят традиционни татуировки. Непал, Северна Африка, Индия и Йерусалим са местата, в които са открити и съхранени подобни образци. В Непал хиндуистките божества са неизменна тема заедно с птиците и цветята. В района на Гуджарат, Северозападна Индия, татуировките представляват типични комбинации от точки и символи, оформящи изображения, които имат за цел да осигурят плодовитост, да пазят от лоши очи и да защитават от всякакви злини. Въпреки че коптите са съсредоточени в една предимно мюсюлманска държава, каквато е Египет, коптска общност има и в Йерусалим, където се пази и една стара традиция - поклонниците, дошли в Свещения град, да се татуират.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 13552 Коментари: 4 Гласове: 0
Последна промяна: 20.04.2007 10:02

image1. Анджелина Джоли
Блестящата хубавица има поне дузина татуировки, които отразяват нейната екзотична и чувствена личност. Анджелина живее на ръба като своите героини от филмите: спи с нож под възглавницата, занимава се с бойни изкуства. Затова е предпочела и най-популярната татуировка на Дракон.  
  




image2. Алиса Милано
Тя е удивителното момиче от филма “Who’s the Boss”. Макар и с нискобюджетни филмитя е много популярна. Милано има седем татуировки, някои от които могат да се видят на “голите” й снимки, направени от папараци. 

 




image3. Дрю Баримор
Също като Милано, тя още от дете играе в киното (филмът “I.T.”). Позира за Playboy, където могат да се видят най-добрите й татуировки. Засега те са пет. Кой знае? Любимото ангелче на Холивуд може да си направи още!  
  






image4. Памела Андерсън
“Спасителката” промени телевизията с имиджа и присъствието си. Доста дълго се задържа в публичното пространство. Тя има няколко черни татуировки, най-известната от които е бодлива тел на ръката - най-имитираната татуировка по света. 

 




image5. Сара Мишел Гелар
Тя има няколко татуировки. На гърба й е изрисуван Бъфи - китайски символ за цялостност, а на глезена й – Тао, символът на търпеливостта.

 








image6. Кристина Ричи
Актрисата от филма “Семейство Адамс” има най-много фенове в света на маниаците “tattoo”. На рамото й е татуиран лъв, над кръста букет от цветя и прилеп.  

  







image7. Джанет Джаксън
Тя не е от най-известните татуирани личности. Поп-дивата обаче има по-интересен пиърсинг.
 

 







image8. Биф Нейкид
Коя е тя? Биф е най-известната жена с татуирана Нешвилска котка. Татуирането за нея е вид посвещение. Мис Биф оглавява роккласациите на най-популярните татуирани жени. Би могла да се снима и за Playboy.
  
  





image9. Бритни Спиърс
Около десет милиона 15-годишни тийнейджъри въздишат не само заради музиката й, но и заради бюста й. Тя обаче е предпочела малка изящна татуировка на гърба. Приема татуирането за една малка авантюра и надали ще се задоволи само с тази татуировка. 

 




image10. Каре Отис
Болезнено красивата актриса във филма “Дива орхидея” всъщност направи татуирането популярно сред модния елит.












www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 11357 Коментари: 2 Гласове: 0

Стъпка 1. Изберете татуировка

Татуирането е за цял живот, затова изберете татуировка, която отговаря на вашата индивидуалност! Не се влияйте от модата. Не взимайте решение под влиянието на алкохол, наркотици или на приятели. Информирайте се повече за татуирането, преди да се решите на тази важна стъпка.

Стъпка 2. Определете мястото за татуиране

Различните места по тялото са с различна чувствителност. Изберете по-безболезнено място. Помислете и за кариерата си: когато започнете работа и вашият шеф види татуировката как ще реагира - ръцете, лицето и врата се виждат от всички, така че ако се татуирате там, изберете по-стандартна картинка.

Стъпка 3. Изберете студиото за татуиране

Доверете се само на специалисти. Проверете дали приборите за татуиране са стерилни. Здравето ви е по-важно от красотата! Питайте за всичко, свързано с хигиената на оператора, дали е прясно мастилото, иглата дали е дезинфекцирана и т.н.

Стъпка 4. Не забравяйте, че съществува риск за здравето

За съжаление при тази операция можете да се заразите с хепатит В, С, вирусът на СПИН и други кожни инфекции. За да се предпазите от хепатит В се ваксинирайте, за другите зарази няма гаранция. Не пийте алкохол преди татуиране, защото раната ще зарасне по-трудно.

Стъпка 5. Не мислете за болката

При различните хора болката е различна. Най-болезнени са гениталиите. Гърдите, гърба, ръцете и краката са доста чувствителни. Врата, подмишниците, около слабините и главата – също. С различна чувствителност са областите на ръцете (отгоре и отдолу), прасците, плешките, външната част на бедрото и задника. На тези места най-често се правят татуировки.

Стъпка 6. Бъдете грижливи след татуирането

Не сваляйте превръзката поне два часа.
След това измийте мястото със сапун и топла вода и изплакнете със студена вода. Повече не я мокрете. Не я трийте с кърпата след миене, а само подсушете мястото. Внимавайте да не я пръснете с дезодорант.
За 7-10 дни татуираното място заздравява. През това време може да се мажете с витамин А и D или с цинкова паста 3-4 пъти на ден.
След известно време татуираното място ще започне да се бели. Не се чешете, защото ще избледнее. Освен това носете меки дрехи, за да не дразните кожата. Докато не зарасне напълно татуировката в никакъв случай не ходете на плаж. След това винаги я мажете с крем с висок UV фактор.

Ако въпреки всичките ви грижи имате оплаквания, просто отидете при своя личен лекар.

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 3753 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 12.04.2007 10:46

Перманентният грим е процедура, наречена микропигментация и е много подобна на татуирането. Той може да имитира очна линия, молив за вежди или за устни и червило. Когато се направи от специалист, перманентния грим може да изглежда естествен и атрактивен. 

image

Предимства

imageПерманентният грим е идеален за жени, които трябва да винаги да изглеждат по най-добрия начин, но нямат възможност да го поддържат през целия ден. Така в края на деня макияжът ви ще бъде такъв, все едно току-що сте го поставили.
Подходящ е за дами, които имат алергии към някои видове грим. И разбира се, ако трябва да коригирате нещо в устните или веждите си например, няма да е нужно да го правите всеки ден. Също така може спокойно да отидете на басейн, да влезете в морето, без да се тревожите, че спиралата ви ще се размаже.
Може да изберете цвета на постоянния грим от широка гама цветове, или да бъде направен нов нюанс специално за вас. 

Недостатъци

Най-големия недостатък на този вид грим е, че е перманентен. Така, че докато не сте съвсем сигурни, че го искате, не го правете. Освен това има риск да попаднете на не достатъчно квалифициран човек. Проучете добре мястото, където сте решили да се подложите на процедурата, ако имате възможност поговорете с хора, които са ползвали услугите. 

image

Поставяне на перманентен грим

Козметичните татуировки могат да бъдат поставяни в център за пластична хирургия. Там професионален медицински работник, с помощта специален молив за татуировки, ще инжектира под кожата перманентно мастило. Всяка процедура трае от 30 до 120 минути. Слага се местна упойка, за да намали болката при работата. Ако се прави без упойка, процедурата може да бъде доста неприятна. Всички татуировки, включително и този вид, може в началото да изглеждат по-светли или по-тъмни. Не се притеснявайте. Те ще придобият желания цвят само след няколко дена. Възможно е също, за кратко татуировката да се покрие с коричка. Тъй като ще бъдете малко подпухнала през първите 2 до 5 дена, може да направите перманентния грим в петък. Така в понеделник, като отидете на работа, отоците ще са поспаднали. 

Цена

Цената за поставяне на перманентен грим варира, в зависимост от козметичното студио, където ще отидете, качеството, резултата и от това, колко зони трябва да бъдат татуирани. Проучете повече от едно място, преди да вземете окончателно решение. Обикновено по-високата цена идва и от качеството на услугата и квалифицирания персонал. Нашият съвет е да не пестите от това. Тук става въпрос не само за външна красота, но и за вашето здраве.

Рискове при перманентния грим

imageКозметичните татуировки сега се предлагат почти навсякъде и най-големият риск е да попаднете в ръцете на недостатъчно обучен човек. Също така, ако се използват замърсени игли, това може да причини не само инфекция, но така се пренасят и различни зарази. Мастилото трябва да е медицински тествано и от много добро качесто, за да не причини възпаление.
Поставянето на козметични татуировки изискват изключителна прецизност и стабилна ръка. Ако татуираната вежда е поставена по-високо, може да имате постоянно учудено изражение. Рисуването на очен контур също оставя много малко място за грешки.

Ако перманентния грим е поставен през куп за грош, става много трудно свалянето му. Премахването на татуирана очна линия или вежда с лазер, може да увреди фоликулите на косъма и в резултат на това веждите или миглите да почнат да падат.
Козметичното татуиране на руменина по бузите обикновено се прави и се предлага от непрофесионалисти и често изглежда ужасно неестествено. Естествения цвят на страните се променя постоянно – всеки сезон, всеки ден, дори всеки момент. А татуировката не се променя и затова започва да изглежда дори смешно. Ако по-късно решите, че поставянето на изкуствена руменина е било грешка, много трудно ще бъде да я поправите. Тези участъци от кожа, които са били татуирани, може да почернеят от контакта си с лазера. 

image

Тази информация няма за цел да ви откаже от поставянето на перманентен грим, който разбира се има и своите положителни страни. Тук сме изброили всички възможни рискове, които трябва да прецените и нещата, с които да се съобразите при взимането на това решение. Затова проучете добре мястото, където сте избрали да се подложите на тази процедура и специалистите, които работят там. Поговорете с тях, задайте им въпроси, кажете им нещата, които ви притесняват. Ако сте в добри ръце, няма от какво да се тревожите.

Мислете си, колко е приятно, когато завали, вие без притеснение да обърнете лице към капките и да се тревожите, че по бузите ви се стичат реки от спирала и очна линия! Оставете другите да се крият по чадъра!

ОЩЕ


www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 5947 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 10.04.2007 10:44
Татуистът изглежда точно така, както си представям истинския татуист: висок, мрачен, облечен в черно и мълчалив. Човек, на когото можеш да довериш кожата си, за да те прекара през ада на болката и да те изведе оттам по-красив. Затова пък е съгласен да ми обясни как действа машината за татуиране. Точно като шевна машина. Иглата ти нанася високочестотни пробождания [80-100 в секунда], които достигат до подкожната тъкан, и същевременно полага в тях мастилото. Всичко по машината е хромирано и изглежда хладно, ефективно и готово да ми причини болка.

image

Той хич не ме успокоява, като ми дава да подпиша някакво съгласие, че доброволно съм се подложил на татуиране. Подписвам се под документ, една от клаузите на който гласи, че никой няма право да бутне студиото с малкото си пръстче, ако умра по време на татуирането или в резултат от татуировката. Питам го имало ли е такива случаи. Нямало е. Всъщност в цялата му кариера не е имало дори случай на човек, който да се откаже по време на татуирането, защото го е хванало шубе.

imageДоговорът просто е едно от нещата, които са задължителни във всяко легално студио. Както и здравният сертификат на работещите в него ( в разрез със зловещите ми очаквания се оказва, че най-големият кошмар на татуистите всъщност е хепатит Б, а не СПИН ), еднократните игли и гумени ръкавици. Татуистът ми обяснява, че той има най-голям интерес да поддържа стерилна хигиена на работното си място. Звучи смислено. Както и инструкцията за поддържане на татуировката, която ми повтаря два пъти. Въпреки че мастилото се нанася подкожно, върху прясната татуировка се образува тънка коричка, която е изключително важна за запазването й. Коричката се маже с Гентамицин 4-5 пъти на ден, докато падне - обикновено не повече от седмица.

imageВ първите 24 часа татуировката не трябва да се мокри, а след това преди къпане обилно се намазва с плътен вазелин, за да се предпази от досег с водата. В противен случай коричката пада преждевременно и цветовете избледняват. Имам чувството, че ще я намразя тази коричка.

За всеки случай го питам и какво да правя, ако все пак реша да махна проклетото нещо от кожата си. В Медицинска академия вече имало специален лазер за това и повечето татуировки падали след няколко дълги, болезнени и скъпи сеанса. Ами добре. Дай да я правим тогава.
 
Изборът на дизайн е второто основно препятствие в татуирането. В идеалния случай художникът на татуировката разговаря с клиента и двамата заедно проектират бъдещата рисунка така, че да му/й пасне максимално. Аз вече имам доста избистрена идея, така че не ми се налага да ровя в каталозите. В каталозите така или иначе има само глупости, така че помага да си готов с идеята, преди да влезеш в студиото.
Помага да имаш и висок праг на болката, особено докато ти я правят.

imageПовечето шамански практики изхождат от убеждението, че татуировката е вид жертвоприношение на божеството или стихията, символът на които рисуваш върху себе си. Кръвта и болката, които им посвещаваш, осигурява контакта с тях по-късно - все едно сам се белязваш с дамга, която те определя като член на култа към въпросната сила. Същото е при маорите, където татуировките отбелязват принадлежността ти към племето и досегашния ти духовен живот със степента на просвещение, която си достигнал; както и при Якудза, където татуировките са своеобразни пагони за мястото ти в йерархията на кобуна.
Вече е почти готова. Чудя се в кое племе се записах току-що. 

Може би това, в което условието за принадлежност е отказът да принадлежиш към всяка възможна съществуваща организация. Най-свободното племе на света, пръснато по всички континенти и сред всички субкултури. Вече съм едно както с ескимосите, така и с берлинските рейвъри. И единственият ни ритуал ще бъде леката усмивка, когато видя друг човек с татуировка.

image
 
Защото вече знам какво е. Татуирането е просто поредния начин да покажеш, че всички сме еднакви в различността си.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 6707 Коментари: 6 Гласове: 0
Последна промяна: 09.04.2007 10:06
imageСпоред някои източници класическата татуировка вече не е на мода :) Тя датира от времето на пиратите и сега трябва да бъде заменена са нещо по-съвременно. А това е тъй нареченото дамгосване (branding, брандинг) - отнемане на част от кожата и след зарастването й остава белег. 
Когато е малък и прецизно изработен белега е красив, но за да си го направиш трябва да притежаваш малко повече смелост и да стискаш здраво със зъби.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 3881 Коментари: 2 Гласове: 0
image

100-тен постинг :) за 2 месеца :) Добре е като за начало. Надявам се на някои от вас да им е било интересно и полезно посещението на нашият тату блог.
Малка статистика за 2 месеца : Прочетен: 10642 , Коментари: 104 , Гласове: 1360, Постинги: (вече:) 100 

Ами благодарим на всички :)

екипът на www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 2497 Коментари: 3 Гласове: 0
Последна промяна: 06.04.2007 11:56
Честит Велики Четвъртък на всички блогъри в blog.bg
Тези тату яйца са специално за Вас :)

от екипът на www.nushostattoo.com 

image
Категория: Изкуство
Прочетен: 3676 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 05.04.2007 12:04
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6385547
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!