Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Всичко за татуировки, бодиарт, пиърсинг и модификации върху човешко тяло...
Автор: tattoo Категория: Изкуство
Прочетен: 6395618 Постинги: 520 Коментари: 1324
Постинги в блога от 01.05.2007 г.

imageОбицата на устната е вид пиърсинг, който преминава през устната, или, по-често ОКОЛО устните, включително бузите. Начините за модели и комбинации са изключително разнообразни.

Пиърсингът на устната заздравява сравнително бързо, макар че по време на заздравяването трябва много да се внимава с неща като храна, цигари, алкохол.  

Възможни здравни проблеми 

imageПовечето пиърсинги там имат потенциала да увреждат зъбите и емайла им, както и венците. Това се случва най-често при непрофесионално пробиване, затова ви молим – ПРОБИВАЙТЕ СЕ ВИНАГИ ПРИ ПРОФЕСИОНАЛИСТИ !
Също така по време на заздравяването неща съдържащи алкохол трябва да бъдат избягвани, защото могат да създадат много лоши последици.
Първите 1-2 седмици оралната любов и целувките също трябва да се избягват, за да не се стигне до инфекция.
Напълно заздравява за: около 4 седмици  

Видове 

Пиърсингите на устната могат да бъдат поставени навсякъде около устата. Пиърсингите на различните места имат различни наименования: 

Labret 

imageТой представлява пиърсинг под долната устна, като отвътрешната си страна има поставена плоска повърхност (дискче), и винт от външната страна (конус, топче, кубче, зарче, динозавърче или каквото вие си пожелаете..). Той също може да бъде централен или страничен. Някои хора предпочитат наименованието lowbret, когато обицата е разположена по-надолу. 

В повечето случаи по-подходящо бижу за лабрет се явява халката, тъй като не осъществява никакъв контакт с венците и вредното действие е сведено до минимум, ако не до нула. 

Vertical labret 

imageВертикално разположен пиърсинг, който минава през устната, и завършва под нея. Желателно е да се използва халка или обица с извит щифт. Използването на прав такъв би увеличило до доста голяма степен опасността от отхвърляне. Заздравяването може да отмеме до 8 седмици. 


Horizontal
 

imageС хоризонтално поставен щифт, минаващ през устната, най-често долната. Много рядко срещан пиърсинг. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО извит щифт!! Процесът на заздравяване и при този пиърсинг е по-дълъг - 4 до 8 седмици. 





Lip plate
 

imageОсвен, че е възможно да се направи дупка в областта около устната, тази дупка може и да се разшири рез разтягане. Обичайното бижу за този пиърсинг представлява тапа, която се поставя в разширената вече дупка. Рядко срещан пиърсинг, труден за поддържане по време за заздравителния процес.
Увеличаване размера на дупката може да се стигне и по хирургически път, чрез отстраняване на определено количество тъкан. Този процес е необратим. 

Monroe & Medusa 

imageРазликата между монро, медуза (още наричан "филтрум") и обикновения лабрет е единствено в разположението.. Докато лабрет може да се нарече всяка обица, намираща се под долната устна, при обиците над горната е по-сложно. е, не чак толкова.. Медузата се намира над горната устна, точно в средата. Монрото (понякога наричано мадона) е или вляво, или вдясно. Тези два пиърсинга заздравяват за същото време, за което и обикновения лабрет. Изискват и същите грижи.

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 39196 Коментари: 46 Гласове: 1
Последна промяна: 01.05.2007 09:45
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6395618
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!