Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Всичко за татуировки, бодиарт, пиърсинг и модификации върху човешко тяло...
Автор: tattoo Категория: Изкуство
Прочетен: 6385665 Постинги: 520 Коментари: 1324
Постинги в блога от Юли, 2008 г.

image

По повод предстоящата олимпиада в Пекин през Август китаец забоде 2008 декоративни игли в главата, лицето, ръцете и гърдите си.

Иглите са в петте цвята на олимпийските кръгове. Д-р Вей Шън бе сниман в гр. Нанин, Южен Китай.

През 2004 г. д-р Шън влезе в "Книгата на световните рекорди Гинес", след като забоде 1790 игли в главата си.

Друг китаец си е татуирал символа на Пекинската олимпиада върху челото, талисманите - върху гърдите и врата.

Различни други изображения, включително дракони и Великата китайска стена, са татуирани по цялото му тяло.

Хората, които си правят татуировки и пиърсинг, в Китай са смятани за социални отрепки.

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 5160 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 30.07.2008 13:49
image

Последните татуировки върху тялото на
Анджелина Джоли са вдъхновени от слово на британския политик Уинстън Чърчил, пише в. "Дейли мейл".

Двете временни татуировки за филма "Неуловим" - разказ за тайно общество от убийци, които се опитват да направят света по-добър, са от речта, която Чърчил произнася през първия си ден начело на правителството през 1940 г.

В словото си тогава премиерът заявява: "Нямаме какво друго да предложим, освен кръв, мъка, сълзи и пот". От тази негова фраза върху подмишниците на Анджелина Джоли са татуирани в готически стил думите "мъка" и "сълзи".

Актрисата разкрива, че филмът "Неуловим" е бил много различен за нея от гледна точка на татуировките.

"Обикновено се налага да прикривам татуировките по тялото си с грим, но този път не само не трябваше да ги махам, а получих две допълнителни", споделя Анджелина Джоли.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 10417 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 24.07.2008 13:39
imageЕдин от най-посещаваните фен-сайтове на Metallica, Encyclopedia Metallica, публикува информацията (още непотвърдена официално), че музикантите подготвят фотоалбум с татуировки, посветени на групата и всичко, свързано с нея.

“Имах късмета да попадна на сцената на концерта им в Чикаго, пише Аарън Търман, един от активистите на сайта.

Джеймс Хетфийлд подтвърди, че Metallica са готвят за издаване книга с татуировки и тя ще бъде издадена съвсем скоро. Докато стояхме зад сцената, на хората с най-готини татуировки дори им предлагаха да се снимат за албума.”


www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 3159 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 17.07.2008 13:22
image

Плесио представи услугата Tattoome, даваща възможност на всеки да персонализира своя лаптоп със специална татуировка (специално фолио) по свой вкус. Tattoome се произвежда от специално самозалепващо се и водоустойчиво cast PVC фолио на 3M със снимка или картинка по ваш избор.


Фолиото е напълно сигурно за преносимите компютри, тъй като не предизвиква абсолютно никакви повреди нито при залепването на татуировката, която сте избрали, нито при отстраняването й.

Единственото условие за използваната картинка, е да с достатъчно голям размер (минимум 3.2 МР) и да не изобразява обидни антирасови или антирелигиозни послания.

В момента, услугата tattoome се предлага за лаптопи Turbo-X или други, като важно условие е по капака на лаптопа да няма издадени части или лога, които да пречат на доброто прилягане на фолиото.

Поставянето и отлепянето става бързо, като премахването на татуировката можете да направите и сами.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 2927 Коментари: 1 Гласове: 0
image

Алергична реакция


Алергията представлява прекалената защитна реакция на имунната система към субстанция, която не застрашава пряко тялото(алерген). Стараейки се да се отърве от алергена, тялото изпуска прекалено много протеин, наречен хистамин. Симптомите са познати като алергична реакция.

Реакциите биват от леки до животозастрашаващи и се появяват при контакт с алергена. Леките реакции могат да са сърбеж или лек локален обрив. Острите реакции могат да бъдат заплаха за живота ви и изискват незабавна лекарска намеса. Те са познати като анафилаксия или анафилактичен шок, и симптомите се проявяват изключително бързо. Те биват сърбеж, потене, обриви, втрисане и в най-лошите случаи затваряне на дихателните пътища.

Острите реакции изключително рядко се срещат при пиърсинг и телесни модификации.

Алергични реакции се появяват от метали, използвани в бижутата(много хора имат хиперчувствителност към никел, често срещан в некачествените обици), почистващите продукти, антибиотици или дори реакции към марли/лепенки.
 
Често срещани алергии в областта на телесните модификации:

Алергии към метал(най-често никел)
Алергии към дезинфекциращи препарати, използвани при татуирането и пиърсинга
Алергии към мастило(реакция към мастилата за татуиране)
Алергии към лейкопласт
Алергия към латекс(често срещан проблем както при клиентите, така и при пиърсърите/татуистите)
Алергия към обезболяващи(възможна е реакция към упойки, ако такива се ползват)
Алергии към антибиотици(ползват се често за лекуване на инфекции, свързани с пиърсинг, както и при зарастването на татуировките, при някои се провявяват реакции)

Инфекции

Инфекциите представляват установяване на вредни микроорганизми в приемния индивид, възползващи се от хранителните вещества в неговите тъкани и застрашаващи неговото жизнено състояние.

Инфекциите са склонни да се разпространяват бързо и могат да бъдат опасни както за цели части и органи на тялото, така и за живота.

Забележите ли типичните за инфекция симптоми - зачервяване, горяща болка, гноен секрет, - трябва НЕЗАБАВНО ДА СЕ КОНСУЛТИРАТЕ с вашият пиърсър или медицинско лице, които да ви предложат подходящо антибиотично лечение.

Реагирате ли бързо на проблема и вземете ли необходимите мерки, инфекцията може да бъде овладяна за по-малко от седмица.

Циреи

Това е твърдо и болезнено образувание. Най-често се причинява от стафилококова или друга бактериална инфекция. Най-често се появява на мястото, където обицата излиза от кожата и може да се появи при всякакви видове пиърсинги.Най-често се лекуват с топли компреси, въпреки че може да ги спукате и да оставите течността да изтече, като от пъпка.

Това обаче може да доведе до допълнително раздразнение, още бактерии в раната и повече проблеми. Компресите могат да се правят с билки или физ.разтвор, както и намазване с антибиотик по 2 пъти на ден.

Ако циреят се спука, кървенето е добърк знак, защото по този начин изтича и гной. Лекарят ви може да ви предпише антибиотик на хапчета. Лечението продължава от 10 до 30 дни.

Проблеми при флешове на ухото

Най-честите проблеми при разширените дупки са следствие на прекалено бързо и рязко преминаване към по-голям размер. При не напълно зарастнали дупки и огрмен скок към по-голям размер (или и двете в комбинация) тъканта често се разкъсва и се получават малки разрезчета в дупката.

Ако не се взимат незабавни мерки (намаляване размера на обицата, промивки и компреси с физиологичен разтвор с цел предотвратяване инфекция), това може да доведе до образуване на голямо количество излишна тъкан, излизаща извън дупката, с не особено добър външен вид. Случи ли се това, веднага сменете обицата с няколко размера по-тънка и мажете с масло от маслина, лавандула или друго подходящо, каквото намерите, с цел да омекотите тъканта и тя да спадне.

Добра идея е и да приложите някакъв натиск върху нея, но НЕ Я ЧОПЛЕТЕ! Хирургическото й премахване също е възможно, но единствено от професионалист.

Подобна процедура, извършена от неопитен човек, би могла до влошаване на положението, образуване на хипертрофна тъкан, която се маха единствено на хирургическата маса.Намаляването на количеството кръв до тъканите при разширените дупки винаги е намалено, но "умирането" на вашето ухо лесно може да бъде преодоляно.

Отново е изключително важно ДА СЕ РАЗШИРЯВА БАВНО, да се носи подходяща обица, която не стяга ухото и която позволява кръвта да достигне навсякъде. Липсата на кръв, която да снабдява клетките с нужните вещества означава сигурната им смърт.

Забележите ли нещо нередно, веднага намалете размера на обицата. За да предотвратите подобен проблем, разширявайте бавно и водете здравословен начин на живот.

Синини

Появяването на синини след пробиване е ако не често срещано, то нормално явление, вследствие засягане на малки кръвоносни съдове, както от иглата, така и от форцепса, ако е стегнат прекалено много.

Синините обикновено не са големи, изчезват за седмица-две и не са повод за притеснение. Най-често се получава при пиърсинг на веждите и гениталиите, въпреки, че е възможно при пробиване на всяка част на тялото.

Белези

Как се получават белезите (цикатрикси)?

Белезите(цикатрикс, ръбец) са новообразувана съединителна тъкан, която замества нормалната кожна струнтура на мястото на нараняването. Получават се най-често след прекарано кожно забоялване или при нараняване на кожата, при което са засегнати епидермиса и дермата (по-дълбоко разположения слой на кожата). При такова увреждане раните зарастват вторично и се образува белег.

Големината на белега зависи от вида и дълбочината на нараняването, а цветът - от давността му. В началото белезите са розови или червени, а с времето избледняват до бяло. Тази тъкан е богата на кръвоносни съдове и нерви, поради което белезите обикновено са по-болезнени или с по-малка чувствителност от останалата част от кожата.

Белезите биват атрофични (на нивото на кожата, след акне, изгаряне, измръзване) и хипертрофични (над мястото на нараняването, с червен цвят).
По-особена разновидност на белезите са келоидите. Те представляват туморовидно разрастване на тъканта над нивото на кожата и са извън мястото на самото нараняване.

Лечението на белези се провежда задължително след консултация с дерматолог. При хипертрофични белези се използват кремове или гелове, горене с течен азот или инжектиране на хидрокортизон. Понякога след хирургическа намеса келоидите рецидивират. Това може да се избегне като се предпишат препарати, които предотвратяват повторното появяване на келоида.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 3841 Коментари: 1 Гласове: 0
Последна промяна: 16.07.2008 10:54

image

"Татуировките са начин да изразиш себе си". Чудесно твърдение, което за съжаление мнозина са приели прекалено буквално. Принципно, то е абсолютно вярно, но някои хора е по-добре да си останат неизразени и недоразбрани. Или?

Новата книга No Regrets: The Best, Worst and Most #$%*ing Ridiculous Tattoos Ever събра най-ужасните татуировки в света. В колекцията влизат съвкупляващи се еднорози и напушен делфин, Бритни по голо теме и косматата звезда от "Междузвездни войни" - Чубака.

image

Автори на книгата са Авива Йаел и П.М. Чен. Двамата споделят, че са прекарали цяла година по тату събития и студиа из цялата страна; преследвали са, обаждали са се, причаквали са, интервюирали са и са снимали всеки, който отговарял на темата на албума.

Всичко това започнало като обикновена шега в заведението, но се превърнало в целогодишно сафари в преследване на идиотски татуировки.

image

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 3231 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 14.07.2008 17:05
14.07.2008 16:46 - MR.Tattoo Zombie

image

Рик постепенно се превръща в зомби. Досега е изтърпял 24 часа татуировки на стойност над 4075 паунда, но това е само половината от всичко, което иска да направи със себе си.

Ето част от интервюто, което даде за Bizzaremag.com

Какво те вдъхнови за татуировките?

Когато бях дете, си падах голям фен на костенурките нинджа. Исках да бъда такава и да живея в канализацията. Като поотраснах се влюбих в зомбитата и пожелах да стана едно от тях. Единственият начин да сбъдна мечтата си, бе да се татуирам.

Как се чувстваш в татуировките си сега?

Те винаги са били част от мен - даже още преди да си ги направя. Разкриват същността ми. Сега вече толкова съм свикнал с тях, че не ги забелязвам. Ако видиш някой с лилава коса, след 10 минути вече ще си мислиш "А, да, има лилава коса. Е, и?"

Какво би променил в татуировките?

Бих добавил повечко кръв, която да се стича отвсякъде. Много бих желал кръв, излизаща от очите ми и още няколко буболечки тук-там.

А какво е отношението на майката ти?

Е, не мисля, че тя си ме представяше такъв. Разбих й сърцето, когато си татуирах ръцете - "Направил си си ръце на скелет! Никога няма да си намериш добра работа!".

Но сега, след като видя, че съм решен на тази промяна, вика "Ако това е, което искаш да направиш, направи го до край! Не го започвай, ако мислиш, че ще стигнеш до средата и ще промениш мнението си."

image

Значи сега застава зад теб?

Да. Отначало като нямаше светлосенки или каквото и да било, ми казваше "Изглеждаш като боклук. Ще си останеш такъв цял живот". Но сега татуировките добиват форма и започва да схваща нещата.

Какъв съвет би дал на хората, които искат същите татуировки?

Те са шибани тъпаци и би трябвало да си измислят собствени идеи. Трябва да си оригинален. Мразя копирачите и идиотите, но ще се изкефя ако има повече зомбита. Мисля, че идеята за цяла група хора с лица, татуирани като черепи, е страхотна.

Не можеш да откраднеш нечий чужд характер. Не искам децата да се направят такива и да си провалят живота, само защото смятат, че е готино. Това трябва да си го носиш в себе си. Аз жертвах бъдещето си заради идеята.

Какво е влиянието на татуировките върху любовния ти живот?

Има момичета, които им се кефят, но това са момичета, които обикновено създават проблеми.

Срещам много хора, които не ме разбират, но всъщност няма нищо за разбиране. Аз съм реалист, с разсъдъка съм си и съм интелигентен.

Мислиш ли, че животът ти щеше да бъде по-добър, ако не се беше татуирал?

Всъщност, откакто съм така, съм много по-щастлив човек. Преди мразех горе долу всичко и всички. Просто исках да се отрежа на някоя мизерна улица и да псувам по минаващите коли, някакви такива глупости. Въобще не бях щастлив.

Май това и бе причината да си татуирам череп на лицето - исках да убия всички. Но после, като мина време, започнах да получавам позитивни отзиви. Хората започнаха да идват при мен и да ми разправят, колко готино съм изглеждал. Започнаха постоянно да ме канят по купони и барове. Непознати искат да се снимат с мен.
Наистина се забавлявам, така че животът ми се промени асолютно към по-добро. Честно, не бих променил нищо... не че имам голям избор, де.

image

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 6551 Коментари: 0 Гласове: 0
image

Мис България 2006 - Славена Вътова отскоро изненадва с нова татуировка на гърба си.

Красавицата призна, че си я е направила още преди два месеца, но едва сега си позволява за първи път да я покаже публично.

Тя се появи на светско парти в рокля с гол гръб, благодарение на която ясно се вижда надписът "Faith, Power, Victory". За направата му се е доверила на едно от най-скъпите студия в София.

image

Славена е още ученичка в Математическата гимназия в Шумен, когато печели престижната титла "Мис България". Малко след това слага силикон и очаквано заснема еротична фотосесия за "Maxim"

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 9067 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 14.07.2008 16:27

image

Гримът в киното служи не само за нанасяне на пудра върху лицето на актьорите и създаване на изкуствени белези.

Нарастващата популярност на татуировките се отразява и върху образите на филмовите герои.

Според проучване от 2003 г. около една шеста от американците имат поне една татуировка. Логично, този факт бе сдъвкан от сценаристите и татуировките престанаха да бъдат монопол на второстепенните злодеи.

Понякога те са просто начин да направим главния герой по-готин, друг път играят важна роля за сюжета.

Лятото е сезонът, в който показваме най-голяма част от кожата си, така че сега е моментът да направим кратък преглед на някои от най-запомнящите се татуировки в киното.


1 Робърт Мичъм "Нощта на ловеца"

imageАко някога сте се чудили откъде е стартирала модата с надписи върху кокалчетата на ръцете - ето ви отговора. В този класически "черен филм" Робърт Мичъм играе проповедник и сериен убиец, готов на всичко, за да открие скритите пари от банков обир. На дясната си ръка е татуирал "любов", а на лявата "омраза", като прост, но незабравим символ на вечната борба между доброто и злото.

2 Робърт де Ниро "Нос страх"

image"Нос Страх" е римейк на филм от 1962 отново с Робърт Мичъм в главната роля. Робърт де Ниро го замества успешно във всеки аспект, включително и татуировките.

Макс Кейди е изнасилвач, решен на всяка цена да отмъсти на адвоката, заради когото се е озовал в затвора.

Там, освен да чете юридичска литература и да тренира, той отделя голямо внимание и на украсата на тялото си - имена на бивши жертви, сърца, библейски цитати, Смъртта и везните на Темида са само част от татуировките му.

"Не знам дали да го гледам или да го чета", казва полицай в една от най-запомнящите се сцени във филма.

3 Джордж Клуни "От здрач до зори"

imageПървата голяма роля на Клуни в Холивуд е категоричен опит да скъса с образа на доктор от "Спешно отделение".

Масивните татуировки помагат за изграждане на образа му на сериен убеиц с вкус към забавленията.



4 Ралф Файнс "Червеният дракон"

imageГероят на Файнс освен убиец и шизофреник е обсебен до краен предел от творчеството на Уилям Блейк. Доказателството?

Огромна татуировка на картината на Блейк "Великият червен дракон и жената в слънчеви одежди" на гърба му.

Създателят на татуировката Том Берг е отговорен и за татуировките в "Бягство от затвора".

5 Гай Пиърс "Мементо"

imageЛеонард Шелби (Гай Пиърс) иска да отмъсти на човека убил жена му.

Трудна задача, когато страдаш от амнезия, в резултат от удар по главата вероятно от същия човек. За да изпълни мисията си на Леонард му се налага да записва ежеминутно всяка информация, която получи, включително и върху тялото си.

6 Вал Килмър " Соленото езеро" 

imageОще една история с отмъщение и мъртва съпруга. Дани Паркър (Вал Килмър) свири на тромпет, взима различни видове наркотици и се опитва да открие истината за сполетялото го нещастие.

"Пламъците по раменете му символизират огъня, напуснал живота му след смъртта на съпругата му и желанието му за отмъщение", обяснява картините по тялото на героя си Вал Килмър.

7 Виго Мортенсен "Източни обещания"

imageФилмът е реалистично описание на обичаите и традициите в руския подземен свят и ролята на татуировките като CV на руските престъпници или т.нар. "вор в законе".

Картините по тялото обясняват къде са били притежателите им, какви са уменията им и най-вече мястото им в криминалната йерархия.

 

8 Едуард Нортън "Американска история Х"

imageДерек Винярд е завършен неонацист, със задължителна татуировка на свастика, която носи гордо над сърцето си.

След три години в затвора за убийство на двама негри той започва да преосмисля ценностите си и да се срамува от миналото си. Ще настане време и да се раздели с татуировката.

 

9 Брад Пит "Гепи"image

Героят на Брад Пит бе обявен необяснимо за циганин при родния превод на филма. Майки О"Нийл всъщност е номад от ирландски произход и шампион по бокс с голи ръце.

Като всеки уважаващ себе си боксьор, той има и богат набор от разнообразни татуировки.


10 Анджелина Джоли "Неуловим".

imageАко съпругата на Брад Пит го е надминала отдавна в някакво отношение, това със сигурност са татуировките. По традиция и се налага да прикрива истинските си татуировки (приблизително 13 на брой) във филмите, в които участва.

В "Неуловим" обаче, тя не само не ги прикрива, но решава да добави още няколко, за да е по-убедителна в образа си на наемен убиец, опитващ се да направи света по-добър. Две от новите татуировки - думите "мъка" и "сълзи" на ръцете й, са вдъхновени от речта, която Чърчил произнася в първия си ден като министър-председател през 1940 г.

В словото си той заявява: "Нямам какво друго да ви предложа освен своите кръв, мъка, сълзи и пот".

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 5263 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 14.07.2008 16:18
image

Полицията в Южна Корея арестува 170 младежи по обвинение, че се опитали да избегнат задължителната военна служба, като се татуирали. Въпреки че в страната няма закон, забраняващ татуировките, те са смятани за деградация и често се свързват с гангстерите.

Младежите били арестувани по обвинения за доброволно използване на телата си за избягване на военните задължения.

Според местните закони ги грозят три години затвор. Законът за военна служба в Южна Корея определя младежите с големи татуировки за неподходящи за военна служба, тъй като предизвиквали погнуса сред останалите войници.

Националите медии показали за назидание младежите, които били с наведени глави, закопчани с белезници и разголени, за да се видят татуировките, които са си направили - на дракони, птици и рози.

Преди да навършат 30 години всички способни мъже трябва да служат най-малко 26 месеца в 650 000-та южнокорейска армия, която трябва да охранява старателно границата със Северна Корея. Комунистическата държава разполага с 1,1 млн. души армия.

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 2563 Коментари: 0 Гласове: 0
imageИранската полиция е затворила над 20 фризьорски салона в столицата Техеран.

Властите твърдят, че стилистите са правили на своите клиенти западни прически и татуировки, които са неприемливи от гледна точка на исляма.

По време на двуседмичната операция са били инспектирани над 700 салона. Операцията е част от ежегодната кампания за борба срещу носенето на неприлични според ислямския морал дрехи, аксесоари, прически и т.н.

Тази година е бил проверяван външния вид не само на жените, но и на мъжете. Стотици иранци са били предупредени от властите, които настояват

фризьорите да не подстригват по западен маниер

Всички коафьори са били заплашени още преди няколко месеца, че ако не се съобразят с тази забрана, лицензите им ще бъдат отнети.

От полицията все пак опровергаха информацията, че са забранили да бъдат обслужвани мъже, които не носят вратовръзки.

Много от иранските младежи действително избират твърде "скандални" за иранското общество прически, според видео репортаж на една от иранските телевизии.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 1848 Коментари: 2 Гласове: 0

image

Певицата Риана (Rihanna) представи в Ню Йорк новата си татуировка. Тя изглежда като звездопад и краси гърба на изпълнителката, съобщи в. "Дейли мейл".

Полицаите и бодигардовете едва са успели да удържат феновете, събрали се край салона за татуировки, където Риана си е направила поредното тату.

То започва високо горе на врата, извива се надясно по рамото и продължава към лопатката. 20-годишната Риана вече има 4 татуировки: музикална нота, зодиакалния знак на рибите на лявото ухо, а също санскритска молитва на бедрото.

На излизане от салона Риана е прикрила новата са татуировка, за да я покаже в пълния й блясък по-късно на прием, където е отишла заедно с приятеля си Крис Браун.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 7572 Коментари: 2 Гласове: 0

imageТексаският майстор на татуировките Оливър Пек бе вписан в Книгата на рекордите на Гинес, след като за 24 часа направи 415 татута, съобщи Асошиейтед прес.

Всичките клиенти на Пек са получили една и съща татуировка - "13". Татутата са били поставяни на ръцете, краката, гърбовете на клиентите.

Някои са предпочитали доста по-екзотични места, например под мишниците.

Преди да започне поставянето на рекорда, пред салона на Пек се събрала огромна опашка от пожарникари, полицаи, бармани, чиновници, лекари, медицински сестри и други.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 1379 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 01.07.2008 13:15
от www.dnes.bg

imageПиърсинг. Не че е лошо. Дори е (а може би беше) модерно.

Затова пък лекарите предупреждават, че е доста опасно. 

Най-страшно е за тези, чиито годинки се въртят около 16 и 24. Доста гадничко, тъй като тогава най-много ти се иска да си направиш пиърсинг. 

Но лекарите са безкомпромисни: пиърсингът в доста случаи води до сериозни проблеми със здравето.

Статистиката показва, че всеки трети млад човек, който си е направил пиърсинг, страда от инфекция, има опасност от заразяване и сериозно кръвотечение.

В Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина са направили анкета сред 10 503 души с пиърсинг.

Всеки четвърти от запитаните е имал проблеми със здравето след тази процедура.

31% от  тях са си признали, че са имали инфекции. 15%, че са се нуждаели от лекарска помощ.

Иначе повечето от участващите в анкетата са си направили пиърсинг в салони с лиценз. Само 9% са се доверили на неспециалисти.

Най-много са тези, които си “украсяват” пъпа – цели 33% ( предимно жени). Следват ги тези с железца по носа – с 19%, после е ухото – 13%, на езика са се пробвали 9%, 8% на устната, 2% на гениталите и  останалите са си сложили на други части на тялото.

Пиърсингът е най-популярен в средите на мъжете и най-непопулярен в средите на жените.

Експерти съветват да се правят пиърсинг и татуировки само на места, които са по-безопасни.

Ако всичко това не ни е уплашило и сме решили да си продупчим някоя част от тялото, то поне е добре да си обърнем внимание, да съблюдаваме за хигиената си и да се допитваме до специалистите, които са ни направили процедурата.

Ако се почувстваме дискомфортно, непременно трябва да се обърнем към лекар. Последиците иначе могат да са плачевни.

Ако все пак се окаже, че имаме медицински проблем, не е страшно, защото навременното лечение го оправя бързо.

Доста по-страшно е да получим зависимост от пиърсинга и все да не ни стига и да искаме нов и нов. Така някои хора престават да приличат на хора.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 2969 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 01.07.2008 14:10
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6385665
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!