Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Всичко за татуировки, бодиарт, пиърсинг и модификации върху човешко тяло...
Автор: tattoo Категория: Изкуство
Прочетен: 6395690 Постинги: 520 Коментари: 1324
Постинги в блога от 14.07.2008 г.

image

"Татуировките са начин да изразиш себе си". Чудесно твърдение, което за съжаление мнозина са приели прекалено буквално. Принципно, то е абсолютно вярно, но някои хора е по-добре да си останат неизразени и недоразбрани. Или?

Новата книга No Regrets: The Best, Worst and Most #$%*ing Ridiculous Tattoos Ever събра най-ужасните татуировки в света. В колекцията влизат съвкупляващи се еднорози и напушен делфин, Бритни по голо теме и косматата звезда от "Междузвездни войни" - Чубака.

image

Автори на книгата са Авива Йаел и П.М. Чен. Двамата споделят, че са прекарали цяла година по тату събития и студиа из цялата страна; преследвали са, обаждали са се, причаквали са, интервюирали са и са снимали всеки, който отговарял на темата на албума.

Всичко това започнало като обикновена шега в заведението, но се превърнало в целогодишно сафари в преследване на идиотски татуировки.

image

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 3239 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 14.07.2008 17:05
14.07.2008 16:46 - MR.Tattoo Zombie

image

Рик постепенно се превръща в зомби. Досега е изтърпял 24 часа татуировки на стойност над 4075 паунда, но това е само половината от всичко, което иска да направи със себе си.

Ето част от интервюто, което даде за Bizzaremag.com

Какво те вдъхнови за татуировките?

Когато бях дете, си падах голям фен на костенурките нинджа. Исках да бъда такава и да живея в канализацията. Като поотраснах се влюбих в зомбитата и пожелах да стана едно от тях. Единственият начин да сбъдна мечтата си, бе да се татуирам.

Как се чувстваш в татуировките си сега?

Те винаги са били част от мен - даже още преди да си ги направя. Разкриват същността ми. Сега вече толкова съм свикнал с тях, че не ги забелязвам. Ако видиш някой с лилава коса, след 10 минути вече ще си мислиш "А, да, има лилава коса. Е, и?"

Какво би променил в татуировките?

Бих добавил повечко кръв, която да се стича отвсякъде. Много бих желал кръв, излизаща от очите ми и още няколко буболечки тук-там.

А какво е отношението на майката ти?

Е, не мисля, че тя си ме представяше такъв. Разбих й сърцето, когато си татуирах ръцете - "Направил си си ръце на скелет! Никога няма да си намериш добра работа!".

Но сега, след като видя, че съм решен на тази промяна, вика "Ако това е, което искаш да направиш, направи го до край! Не го започвай, ако мислиш, че ще стигнеш до средата и ще промениш мнението си."

image

Значи сега застава зад теб?

Да. Отначало като нямаше светлосенки или каквото и да било, ми казваше "Изглеждаш като боклук. Ще си останеш такъв цял живот". Но сега татуировките добиват форма и започва да схваща нещата.

Какъв съвет би дал на хората, които искат същите татуировки?

Те са шибани тъпаци и би трябвало да си измислят собствени идеи. Трябва да си оригинален. Мразя копирачите и идиотите, но ще се изкефя ако има повече зомбита. Мисля, че идеята за цяла група хора с лица, татуирани като черепи, е страхотна.

Не можеш да откраднеш нечий чужд характер. Не искам децата да се направят такива и да си провалят живота, само защото смятат, че е готино. Това трябва да си го носиш в себе си. Аз жертвах бъдещето си заради идеята.

Какво е влиянието на татуировките върху любовния ти живот?

Има момичета, които им се кефят, но това са момичета, които обикновено създават проблеми.

Срещам много хора, които не ме разбират, но всъщност няма нищо за разбиране. Аз съм реалист, с разсъдъка съм си и съм интелигентен.

Мислиш ли, че животът ти щеше да бъде по-добър, ако не се беше татуирал?

Всъщност, откакто съм така, съм много по-щастлив човек. Преди мразех горе долу всичко и всички. Просто исках да се отрежа на някоя мизерна улица и да псувам по минаващите коли, някакви такива глупости. Въобще не бях щастлив.

Май това и бе причината да си татуирам череп на лицето - исках да убия всички. Но после, като мина време, започнах да получавам позитивни отзиви. Хората започнаха да идват при мен и да ми разправят, колко готино съм изглеждал. Започнаха постоянно да ме канят по купони и барове. Непознати искат да се снимат с мен.
Наистина се забавлявам, така че животът ми се промени асолютно към по-добро. Честно, не бих променил нищо... не че имам голям избор, де.

image

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 6559 Коментари: 0 Гласове: 0
image

Мис България 2006 - Славена Вътова отскоро изненадва с нова татуировка на гърба си.

Красавицата призна, че си я е направила още преди два месеца, но едва сега си позволява за първи път да я покаже публично.

Тя се появи на светско парти в рокля с гол гръб, благодарение на която ясно се вижда надписът "Faith, Power, Victory". За направата му се е доверила на едно от най-скъпите студия в София.

image

Славена е още ученичка в Математическата гимназия в Шумен, когато печели престижната титла "Мис България". Малко след това слага силикон и очаквано заснема еротична фотосесия за "Maxim"

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 9075 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 14.07.2008 16:27

image

Гримът в киното служи не само за нанасяне на пудра върху лицето на актьорите и създаване на изкуствени белези.

Нарастващата популярност на татуировките се отразява и върху образите на филмовите герои.

Според проучване от 2003 г. около една шеста от американците имат поне една татуировка. Логично, този факт бе сдъвкан от сценаристите и татуировките престанаха да бъдат монопол на второстепенните злодеи.

Понякога те са просто начин да направим главния герой по-готин, друг път играят важна роля за сюжета.

Лятото е сезонът, в който показваме най-голяма част от кожата си, така че сега е моментът да направим кратък преглед на някои от най-запомнящите се татуировки в киното.


1 Робърт Мичъм "Нощта на ловеца"

imageАко някога сте се чудили откъде е стартирала модата с надписи върху кокалчетата на ръцете - ето ви отговора. В този класически "черен филм" Робърт Мичъм играе проповедник и сериен убиец, готов на всичко, за да открие скритите пари от банков обир. На дясната си ръка е татуирал "любов", а на лявата "омраза", като прост, но незабравим символ на вечната борба между доброто и злото.

2 Робърт де Ниро "Нос страх"

image"Нос Страх" е римейк на филм от 1962 отново с Робърт Мичъм в главната роля. Робърт де Ниро го замества успешно във всеки аспект, включително и татуировките.

Макс Кейди е изнасилвач, решен на всяка цена да отмъсти на адвоката, заради когото се е озовал в затвора.

Там, освен да чете юридичска литература и да тренира, той отделя голямо внимание и на украсата на тялото си - имена на бивши жертви, сърца, библейски цитати, Смъртта и везните на Темида са само част от татуировките му.

"Не знам дали да го гледам или да го чета", казва полицай в една от най-запомнящите се сцени във филма.

3 Джордж Клуни "От здрач до зори"

imageПървата голяма роля на Клуни в Холивуд е категоричен опит да скъса с образа на доктор от "Спешно отделение".

Масивните татуировки помагат за изграждане на образа му на сериен убеиц с вкус към забавленията.



4 Ралф Файнс "Червеният дракон"

imageГероят на Файнс освен убиец и шизофреник е обсебен до краен предел от творчеството на Уилям Блейк. Доказателството?

Огромна татуировка на картината на Блейк "Великият червен дракон и жената в слънчеви одежди" на гърба му.

Създателят на татуировката Том Берг е отговорен и за татуировките в "Бягство от затвора".

5 Гай Пиърс "Мементо"

imageЛеонард Шелби (Гай Пиърс) иска да отмъсти на човека убил жена му.

Трудна задача, когато страдаш от амнезия, в резултат от удар по главата вероятно от същия човек. За да изпълни мисията си на Леонард му се налага да записва ежеминутно всяка информация, която получи, включително и върху тялото си.

6 Вал Килмър " Соленото езеро" 

imageОще една история с отмъщение и мъртва съпруга. Дани Паркър (Вал Килмър) свири на тромпет, взима различни видове наркотици и се опитва да открие истината за сполетялото го нещастие.

"Пламъците по раменете му символизират огъня, напуснал живота му след смъртта на съпругата му и желанието му за отмъщение", обяснява картините по тялото на героя си Вал Килмър.

7 Виго Мортенсен "Източни обещания"

imageФилмът е реалистично описание на обичаите и традициите в руския подземен свят и ролята на татуировките като CV на руските престъпници или т.нар. "вор в законе".

Картините по тялото обясняват къде са били притежателите им, какви са уменията им и най-вече мястото им в криминалната йерархия.

 

8 Едуард Нортън "Американска история Х"

imageДерек Винярд е завършен неонацист, със задължителна татуировка на свастика, която носи гордо над сърцето си.

След три години в затвора за убийство на двама негри той започва да преосмисля ценностите си и да се срамува от миналото си. Ще настане време и да се раздели с татуировката.

 

9 Брад Пит "Гепи"image

Героят на Брад Пит бе обявен необяснимо за циганин при родния превод на филма. Майки О"Нийл всъщност е номад от ирландски произход и шампион по бокс с голи ръце.

Като всеки уважаващ себе си боксьор, той има и богат набор от разнообразни татуировки.


10 Анджелина Джоли "Неуловим".

imageАко съпругата на Брад Пит го е надминала отдавна в някакво отношение, това със сигурност са татуировките. По традиция и се налага да прикрива истинските си татуировки (приблизително 13 на брой) във филмите, в които участва.

В "Неуловим" обаче, тя не само не ги прикрива, но решава да добави още няколко, за да е по-убедителна в образа си на наемен убиец, опитващ се да направи света по-добър. Две от новите татуировки - думите "мъка" и "сълзи" на ръцете й, са вдъхновени от речта, която Чърчил произнася в първия си ден като министър-председател през 1940 г.

В словото си той заявява: "Нямам какво друго да ви предложа освен своите кръв, мъка, сълзи и пот".

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 5274 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 14.07.2008 16:18
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6395690
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!