Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.02.2007 14:03 - Татуировките - малко инфо
Автор: tattoo Категория: Изкуство   
Прочетен: 59956 Коментари: 13 Гласове:
0

Последна промяна: 01.03.2010 17:51


Дракон изпълзява на рамото само срещу 100 лева, хирурзи заличават стари имена

Татуировките за някои са твърде грозни, за други - мода, за трети - естетически знак. Най-честите посетители на студиата са тийнейджърите, които напоследък пищно украсяват телата си с най-разнообразни зрелищни рисунки.

image

Операцията, която в представите на непосветените прилича на "ужаси в мазето за изтезания", се извършва в помещения, близки по интериор и усещания с познатите ни стоматологични кабинети и манипулационни зали. На масата на "занаятчията татуировчик" са наредени принадлежностите за изпълнението на дадените поръчки - електрическа машина за татуиране, хирургически ръкавици, бурканчета с боя, игли, памук, работни скици и други дребни инструменти. С тях се извършват различни нестандартни услуги като "тату", "бодипирсинг", "жигосване" и др.

image

Какво се случва там?
Освен кротките страдалчески въздишки, свързани с болката по време на интервенцията, често няколко любопитни наблюдатели се наслаждават на гледката, подкрепяйки се взаимно с бира или друг вид успокоително :)

Най-евтината татуировка струва около 65 лева. Такива са едноцветните келтски плетеници, инициали от една буква или знак, за които не се изисква много време и голямо майсторство.
В тази цена се включват и консумативите за услугата. Това са растителна боя (безвредна за кожата и организма) и карбонови игли, от които зависи качеството и устойчивостта на татуировката. При започване на процедурата на клиента се гарантира сто процента, че консумативите са неразпечатвани, стерилни.

image

Целият процес трае няколко часа. Това зависи от сложността на рисунката и от опита на татуировчика. Колкото по-голяма и по-наситена е с миниатюрни фигури и детайли, толкова по-дълго ще трае нейната изработка. Понякога това може да продължи доста дълго - дни, месеци и дори година. Времето между отделните художествени сеанси е различно, но най-често е в интервал от две седмици. Първо се нанасят контурите, а на всеки следващ етап се допълват елементите и се оформят сенките на цялостната картина. През този период от време татуираната кожа зараства, подобно на обикновена рана. В зависимост от нейната чувствителност се препоръчва да се маже с обикновен вазелин сутрин и вечер. Задължително е първите няколко дни да се избягва обилното измиване с вода и да се пази от слънчевите лъчи.

image

Ценови листи, приложени към каталозите, няма. Това е услуга, която се заплаща според изпълнението на художествения етюд, консумативите и времето за работа. В студио, цената за татуиране на една дума от 5 - 6 букви с повърхност 50 кв. см е около 70 лева. Когато обаче шрифтът е по-особен, например готически, или буквите са с по-плътни линии, цената е около 90 лева. Татуировка с цветно покритие колкото човешка длан и с преплитане на образите ще ви струва между 100 и 140 лева. За цялостното и оформяне са необходими между два и четири дни. Едноцветната татуировка, изобразяваща някакъв лик, разположена върху рамото и част от гърба, струва над 100 лева. Малките рисунки с размер 20 кв. см са с цена, не по-висока от 40 - 50 лева. По-богатите на цветове татуировки, изпълнени със своеобразни хибридни образи и плътни линии, повишават цената. Симетричните образи, изискващи повече време и по-голямо майсторство, също.

image

В новооткрито студио на бул. "Патриарх Евтимий" в София една обикновена келтска плетеница, разполагаща се върху целия гръб, е около 170 лева. На "Граф Игнатиев" предлагат цветна татуировка върху целия гръб, изобразяваща образ, изпъстрен с цветове и украшения - съчетание на геометрични, флорални и животински мотиви. Тя ще струва минимум $500. $200 струва рисунка, наситена с множество цветове и оригинални сюжети от древногръцката митология, простираща се върху ръката над лакътя с продължение върху гърба.

Авторският почерк на художника и неговите професионални качества също имат своята стойност. Така че цените са ориентировъчни и могат силно да пораснат, ако клиентът е много претенциозен.

image

Често се срещат и случаи, в които клиенти искат да променят досега носената татуировка с нещо по-свежо и оригинално. Или просто трябва да се отстрани сантименталният спомен, който носят инициалите на бившия любим, като се преправят на други, и отново, и отново...
Поправките са част от услугите, които се предлагат в студиата . Разбира се, цените, свързани с промяната на една татуировка, са малко по-високи. Премахването є се извършва под медицински контрол с участието на специалисти дерматолози. Има няколко клиники, които предлагат такива услуги. Сред тях са Skin Line на пл. "Македония" в София и дерматологичната клиника "Проф. д-р Илия Петков" в района на ВВМИ.

image

Операцията трае няколко дни и струва 120 лева.
Следващият етап е свързан със заличаване на белезите върху кожата вследствие от хирургичната намеса. Тогава непременно трябва да се потърси помощта на козметичен хирург, който ще прецени доколко е възможно пълното възстановяване на естествения вид на кожата. За цялата процедура по отстраняване на рисунките по тялото ще са необходими между 1000 и 2000 лева. Затова добре е човек да помисли, преди да вземе последното решение - как да бъде уникален.


www.nushostattoo.com



Тагове:   малко,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - ujassssssssss
05.06.2009 10:07
ujassssssssss
цитирай
2. анонимен - radoslav
22.07.2009 21:25
mnogo qko
цитирай
3. анонимен - :d
20.06.2010 13:37
lelleeeeel mnogo skapi tes tatysi
цитирай
4. анонимен - veeeeesssetooooooooo
03.08.2010 01:46
tova e nai qkoto ne6to tatys4etata
цитирай
5. анонимен - veeeeesssetooooooooo
03.08.2010 01:46
mn qko

цитирай
6. анонимен - az
18.08.2010 16:07
извинете ама вие какви цени искате ??? 0.50 лв. земете си некоя дъвка и ако има вътре татос може да си го сложите :Д
цитирай
7. анонимен - Nqma
27.09.2010 18:39
Абе за 5 сантиметара 70 лв. вие добре ли сте тоя татос да няма злато в него !?
цитирай
8. анонимен - Introduction:tattoo supply from China
15.11.2010 15:21
Hi, my friend!

Are you looking for tattoo supplies at cheap prices and good quality ?

You have to come to the right place. Our prices range from wholesale to retail, at prices lower than you will find them elsewhere.

I'm Alina from yuelong tattoo supply company in China.We retail and
wholesale all kinds of tattoo equipment. including tattoo machines,tattoo needles,tattoo grips,tattoo tips,tattoo ink,piercing tools,etc.

If you want to know more information, welcome to visit our
website:http://www.yuelongtattoo.com

Have a nice day!
Alina

Web: http://www.yuelongtattoo.com
MSN: yltattoosupply@hotmail.com
Skype: tattoosupplyalina
цитирай
9. анонимен - latinka
15.06.2011 21:25
mnogo sa qki i mi haresvat
цитирай
10. анонимен - latinka
15.06.2011 21:27
mnogo sa qki i mi haresvat.zaslujava si

цитирай
11. анонимен - М
04.12.2011 16:20
Естествено, че ще са скъпи. Хората консумативи купуват. Едно пълнителче с боя колко си мислиш, че струва и колко хора рисуват с него? За всеки човек се купува нов пълнител. А и да не говорим, че трябва да заработят нещо и за себе си. Ако искаш да хванеш хив, СПИН и какво ли още не ходи си направи за 20 лв. татуйровка. Щото и такива се срещат.
цитирай
12. анонимен - awe begayte toq kvi kosi ima pulno ...
24.06.2012 16:51
awe begayte toq kvi kosi ima pulno pari iska za tatosi
цитирай
13. анонимен - :)
24.09.2012 00:38
http://www.dafont.com/billy-argel-font.font?text=Qni&fpp=50&psize=l zaa towaa kolko shtee mii zemetee pishetee vv SKYPE- encho_ilian
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6388485
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!