Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2007 15:41 - Нов оцветител за временни татуировки
Автор: tattoo Категория: Изкуство   
Прочетен: 1651 Коментари: 0 Гласове:
0



imageДа носиш името на любимия, татуирано върху кожата си, е смятано от някои за доказателство за силна привързаност. Но не е ли по-добре да носиш татуировка, която лесно може да бъде "изтрита"? Ново мастило предоставя тази възможност.

Чаканият нов оцветител ще се появи в салоните за татуировки в САЩ тази есен. Той ще бъде приветстван от онези, които искат да им бъде поставена татуировка, но се питат дали впоследствие няма да съжаляват за това.

За да се получи мастило, което може да бъде изтрито, оцветителят се поставя в микроскопични капсули. Те остават веднъж завинаги в кожата. Ако обаче татуировката е омръзнала, мастилото може да бъде изтрито чрез облъчване с лазер.

Технологията е разработена в края на 90-те години на миналия век от Рокс Андерсън, експерт дерматолог от Харвардския университет. През 1999 г. Андерсън основал фирмата "Фрийдъм 2" със седалище в Ню Йорк, за да пусне новия продукт на пазара. 5 години по-късно той се свързал с Едит Матайовиц, експерт по инженерни и медицинскси науки в университета Браун.

Нейната специалност са микрокапсулите, съдържащи медикаменти, хормони, инсулин. Тези микрокапсули от пластмаса контролират времето и нивото на разпространение на веществата в организма.

Някои молекули се освобождават, когато са изложени на топлина, ултравиолетови лъчи или ултразвук. Изхождайки от тази технология, Матайовиц вкарала пигменти в микроскопични перли от биоразграждаща се пластмаса.

Частиците мастило на "Фрийдъм 2" в тези перли са съвсем малки. Достатъчно е едно облъчване с лазер, за да може пластмасовата обвивка да "изгори" и татуировката да бъде изтрита.

www.nushostattoo.com


Тагове:   нов,   оцветител,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6396726
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!