Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.12.2009 16:08 - Татуировката в БГ спорта
Автор: tattoo Категория: Изкуство   
Прочетен: 8548 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 16.12.2009 16:09


image

За едни татуировката е кич, за други - престиж. Спортистите определено ги харесват. Някои се татуират, за да са интересни, други искат да изразят себе си, трети го правят от суеверие. Едно е сигурно - първата тушовка никога не е последна и води до пристрастяване.

Шампион по татуировки сред футболистите от националния отбор е халфът на руския Терек Благой Георгиев. Той е изписал върху лявото си рамо цялата молитва "Отче наш" на старобългарски. Тя е изработена от майстор в Германия, пише "7 дни спорт".

На дясното си рамо силно вярващият спортист има друга рисунка на религиозна основа - лика на Исус Христос. На гърба на Благо може да се види разпятието. Доскоро татуировките на Благо бяха 16.

imageЗвездата на националния отбор и английския шампион Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов е почитател на китайските йероглифи. Благоевградчанинът има татуировки в долната част на кръста и по двете си ръце.

Според азиатските разбирания знаците имат магическа сила. Те предпазват от уроки и дават мощ. Надписът на дясната ръка на Бербатов означава "От стоте неща нито едно не е забранено", а цената на подобна татуировка излиза около 200 долара. Бербатов признава, че първата му тушовка е от преди 6-7 години, а тази на кръста е направил при престоя си в Тотнъм.

imageЗа разлика от Бербатов рисунките по тялото на колегата му в нападението на националите Валери Божинов са доста повече. Валери също има надписи на двете си ръце. Те изобразяват рождената му дата и имената на близките му. След това той си направи цветна татуировка - българският трицвет краси лявата му предмишница.

След като премина във Фиорентина, нападателят се обясни по странен начин в любов към тифозите. Той изрисува на лявото си рамо индианската глава, която е символ на най-старата групировка на ултрасите. Божинов гордо я показа при гола срещу Киево, който донесе победата 2:1.

След като премина в Ювентус, се оказа, че точно тази татуировка не е много удачна. Наложи се да я прикрие, като нарисува отгоре й друга. Сега на лявото му рамо се е разположила огромна черна рисунка. Не е ясно каква е, но прилича на кораб, от който излизат огнени езици.

imageЛекоатлет №1 на България за 2008 година - Ивет Лалова, има две ефектни татуировки. Първата е слънце, което блесна на корема й по време на олимпиадата в Атина и стана любим обект за фотографите.

Миналата година пък красавицата изографиса десния си крак. Върху горната част на ходилото спринтьорката си татуира мисъл на английския драматург Уилям Шекспир "Времето не се харесва еднакво на всички".




Гласувай:
0



1. zaw12929 - Не прилиза на всеки
16.12.2009 22:02
Не прилиза на всеки
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6388699
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!