Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Всичко за татуировки, бодиарт, пиърсинг и модификации върху човешко тяло...
Автор: tattoo Категория: Изкуство
Прочетен: 6388444 Постинги: 520 Коментари: 1324
Постинги в блога от 18.10.2007 г.
imageДа носиш името на любимия, татуирано върху кожата си, е смятано от някои за доказателство за силна привързаност. Но не е ли по-добре да носиш татуировка, която лесно може да бъде "изтрита"? Ново мастило предоставя тази възможност.

Чаканият нов оцветител ще се появи в салоните за татуировки в САЩ тази есен. Той ще бъде приветстван от онези, които искат да им бъде поставена татуировка, но се питат дали впоследствие няма да съжаляват за това.

За да се получи мастило, което може да бъде изтрито, оцветителят се поставя в микроскопични капсули. Те остават веднъж завинаги в кожата. Ако обаче татуировката е омръзнала, мастилото може да бъде изтрито чрез облъчване с лазер.

Технологията е разработена в края на 90-те години на миналия век от Рокс Андерсън, експерт дерматолог от Харвардския университет. През 1999 г. Андерсън основал фирмата "Фрийдъм 2" със седалище в Ню Йорк, за да пусне новия продукт на пазара. 5 години по-късно той се свързал с Едит Матайовиц, експерт по инженерни и медицинскси науки в университета Браун.

Нейната специалност са микрокапсулите, съдържащи медикаменти, хормони, инсулин. Тези микрокапсули от пластмаса контролират времето и нивото на разпространение на веществата в организма.

Някои молекули се освобождават, когато са изложени на топлина, ултравиолетови лъчи или ултразвук. Изхождайки от тази технология, Матайовиц вкарала пигменти в микроскопични перли от биоразграждаща се пластмаса.

Частиците мастило на "Фрийдъм 2" в тези перли са съвсем малки. Достатъчно е едно облъчване с лазер, за да може пластмасовата обвивка да "изгори" и татуировката да бъде изтрита.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 1649 Коментари: 0 Гласове: 0
imageЗвездата на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни показа патриотичната си татуировка. Новият татус е на лявото рамо на футболиста и представлява знамето на Англия с трите лъва, а под него има надпис „англичанин и гордост”.

Според английските медии Рууни е платил за новата си татуировка 200 паунда, като процедурата около нейното правене е два дни, за да може цветовете хубаво да се различават.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 2679 Коментари: 0 Гласове: 0
18.10.2007 13:25 - Готик стил
image

ГОТИК ТАТУИРОВКИ


imageГотик татуировките представляват едно от най-причудливите и интересни изкуства днес. Животът на всеки един гот е толкова индивидуален, че няма строго определен стандарт за дизайн на татуировка. Най-популярните дизайни за готик татуировки са пентаграми, кръстове, египетски кръстове. Много популярни са татуировките, използващи стари готически шрифтове.

Повечето хора, които са нещастни със своите татуировки, са си ги направили, когато са били подвластни на емоцията и момента. Затова е много важно да се премисли задълбочено какво изображение да се избере. Съществуват множество творци на татуировки, които притежават албуми с голям набор от дизайни.

Важно е и да се говори с хората, които правят татуировките, защото те могат да дадат добър съвет какво е хубаво да се избере и на какво място да се постави.

ГОТИК СИМВОЛИ

imageГотите обичат да носят както сребърни, така и метални накити и бижута в символни форми, които се превръщат в неизменна част от тяхното облекло. Много често представителите на готик субкултурата са обкичени от горе до долу с множество накити и символи.

Хората отстрани започват да ги възприемат буквално. Но просто защото готите са обкичени от горе до долу със символи не означава, че те са Сатанисти. Те носят символи, но най-вече за да шокират околните или просто, за да създадат желан ефект.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 6651 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 18.10.2007 13:31
imageСкриване на татуировките и по една обица на ухо – това са правилата, която американската компания PetSmart била принудена да въведе за служителите си.

Пиърсингът и татуирането в САЩ вече са толкова разпространени, че се приемат за нещо съвсем естествено от младежите. Работодателите обаче виждат проблем. Особено през топлите летни дни, когато все повече части от тялото остават открити и целият "арсенал" лъсва на показ.

Според изследване на Американската академия по дерматология 36% от младежите на възраст между 18 и 29 години носят татуировки. Кандидатите за работа, особено тинейджърите и студентите, имат повече татуировки по себе си, отколкото преди две години. По-скоро е трудно да намериш човек, който няма тату. Затова компаниите налагат допълнителни изисквания за дрес кода на работното място.

imageПроблемът е не в това какво носи младежът върху тялото си – то все пак си е негово. Въпросът е с външния си вид да не отблъсква клиентите. Със сигурност обиците, кацнали на лицето на продавачката, няма да бъдат одобрени от някоя достолепна дама, дошла да купи храна за кучето си например. Работещите във фабриките или сервитьорите в местния бар обаче могат да показват на воля татуираните си тела. 

Пиърсингът е не по-малко популярен сред българските младежи. Татуировките също са разпространени – ще се учудите колко много ако отидете на един рок концерт.

Чудя се само, особено след като все повече работодатели търсят тинейджъри за сезонна работа в търговията и туризма, дали и у нас има подобни претенции към скриване на този вид украшения в работно време?

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 3052 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 18.10.2007 12:22
image

Мутация и технология – След-човекът

В годините след като написах част Първа на Манифест на Мутацията, възможностите за промяна на човешките същества нарастнаха неимоверно. Модерните технологии, в добавка към достъпа до информация в световен мащаб, могат да бъдат практически прилагани към човешкото тяло. Напредъкът в компютри, протези, роботика започна да размива границата между човек и машина

Телесни артисти като Orlan и Stelarc експериментират в използването на нови технологии като инструменти за физическа трансформация, предлагайки социален коментар за бъдещите посоки чрез изпълнителско изкуство.

imageОперациите на Orlan, театрални, но и съвсем реални, демонстрират крайност във физичната промяна чрез пластична хирургия. Модерната медицина скулптира лицето й непрекъснато в комбинации от различни черти копирани по фигури от известни платна. Тя има брадичката на Венерата на Ботичели, устата на Мона Лиза на Да Винчи и т.н. Като социален коментар върху обсебената от образа и физическата перфектност западна цивилизация, в изкуството на Orlan е очевидно има повечко “едно наум” (не, не постоянно – не е отишла толкова далеч) и все пак тя се е посветила на това дотам, че да претърпи драматични промени във формата си.

Може би в крайна сметка нейното послание е, че физическото тяло става все по-малко уместно, че за модерните технологии то просто става глина за размачкване и моделиране?
Киберенетичната допълнителна ръка на Stelarc, управлявана от отдалечени съзнания през интернет, демонстрира заплашителния потенциал на виртуално/действителните взаимодействия. Ранни представления с окачвания върху множество куки дават началото на експериментите му с манипулации на човешкото тяло.

Нови технологии предлагат по-обширни възможности за промяна и Stelarc посреща предизвикателството. Той твърди, че човешкото тяло е отживелица – ние сме просто данни в информационната епоха.

Изобилства от теории за бъдещето на човешките същества и връзката ни с киберпространството. Предположено бе, че човеците ще могат да бъдат “сваляни” в киберпространството, да се превръщат в свободни форми из информационните царства, и да бъдат “качвани” обратно в роботи и други форми.

Въпреки крайността им, тези теории са възможности. И все пак някои таят надежда, че с цялото това ревностно тършуване в измеренията на хиперпространството няма да напуснем физическото. Тази красота на природата, във формите на растенията и животните (включително и нашата), която се надяваме никога да не заместим с друго. Фантастичните алтернативи и подобрители ще бъдат представяни, същевременно, за да ни напомнят свещеността на плътта и на Земята.

image

Нека използваме технологиите за трансформации и дори ескейпизъм, но да не изключваме нашата материална биосфера. Ще отидем ли дотам далеч във вътрешния свят, за да избягаме от гърчовете на плането-съществото? Или кибернетично и органично могат в хармонично единство, технология и биосфера могат да подхранват взаимно своя растеж?

Може би Stelarc започва да проумява това, ако сведенията, че е започнал експерименти с присаждане на части от живо растение върху човешко тяло са верни.

Промяната на физическата форма всъщност би могла да бъде мощно утвърждаване на общуването ни с физическото, възстановяване на телесните усещания в един нарастващо виртуален свят. Е ли разрастващата се култура на пиърсинга и татуировките чувство-утвърждаваща реакция към киберпространството? Е ли приемане на кибернетичните бъдещета това имплантиране на метал в плътта? Или и двете?

Моите собствени промени са били винаги първично органични по природа. Чрез съшиване на части от животни, като змийски кожи по ръцете и орлови криле върху плешките (виж MUTATION EN-CYCLOPS-EDIA), аз се свързвам отново със своята зверинна природа, полагайки се по този начин в духа на животното и неговите магични сили. За мен физическата промяна е великолепна възхвала на ковкостта на физическото тяло.

image

Модерната технология е чудесен начин за подобряване на потенциала му – бих искал да направя някои от моите крайни промени по-постоянни – дали технологията ще бъде способна да закрепи орлови криле и змийски кожи върху мен завинаги?

Изкуството в западното общество бива погубвано от векове, откакто “ерата на разума” започна своята доминация чрез наука и технология. Но сега – наред с мъжкото и женското – наука и изкуство / технология и магия – започват да се уравновесяват в обществото. Моите промени са възвръщане на естественото изкуство, на естетиката, във свят доминиран от стерилна практичност.

Нека използваме технологията да подобряваме и допълваме нашата физическа среда, на физическите нас, но да не ги оставяме в нейна власт.

Манифест на Мутацията част I

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 2134 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 18.10.2007 12:43
imageАнджелина Джоли и Брад Пит, най-известната двойка на Холивуд, са си направили татуировка тайно, съобщава "Чикаго Сън Таймс".

По информация на изданието двамата са извикали един реномиран татуист от града, който трябвало да дойде в хотела им и да упражни  "изкуството си" далеч от погледа на любопитни папараци.

За момента обаче нищо повече не е изтекло и никой не знае точно къде Брад и Анджелина са си поставили новите татуировки и какво представляват те.

Самата Анджелина Джоли определно е фен на рисунките върху тяло, защото има около 15 такива.

www.nushostattoo.com 
Категория: Изкуство
Прочетен: 1186 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6388444
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!