Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Всичко за татуировки, бодиарт, пиърсинг и модификации върху човешко тяло...
Автор: tattoo Категория: Изкуство
Прочетен: 6013268 Постинги: 520 Коментари: 1324
Постинги в блога от Ноември, 2007 г.
image

Открай време човек обича да "дълбае" разни неща по кожата си. Списъкът с причини е необозрим: ритуали, предпазване от зло, израз на принадлежност към дадена група, доказателство за социално положение или богатство, лечение, разкрасяване, спомен и дори гаранция за преминаване в отвъдния живот.


В разгара на лятото всеки разголва плът, демонстрира прелести и така на показ излизат рисунките. Най-различни по цвят и форма. Популярността им е все по-нарастваща и заради възможността да се правят временни такива. Разбира се, татуирането има и своята тъмна страна и тя е заразяването с хепатит В или С.

Другите възможни инфекции, които може да причини една непрофесионална татуировка, са множество гнойни мехурчета, брадавици, вирусен хепатит, псориазис, дори сифилис и СПИН. Прецакването при временните татуировки с къна идва от добавянето на химикал, който се използва в строго определени количества в боите за коса. Той обикновено се добавя без мярка, а на практика е силен алерген. Така че е възможно да отключите алергия, благодарение на която повече никога няма да можете да си боядисвате косата.

image

Любопитно е, че татуировки са имали Айнщайн, Пикасо, Сталин и Николай II. Първоначално татуировката е имала жертвено и магично значение. Нанасянето й е било ритуал. В някои африкански племена са "глобявали" жените без татуировка и са странели от тях, а децата, родени от нетатуирани жени, ги убивали. По татуировката можело да се съди и за племенната принадлежност.

Допреди време татуировката беше нещо като криминален атрибут. Според едно изследване отпреди петнадесетина години татуираният обикновено е пушач, осъждан, с ниска степен на образование и разведен. Днес нещата са драстично по-различни. Човек се татуира, за да се отличи от другите, да бъде атрактивен. Твърди се, че избраната рисунка говори много за човека и че до татуировката прибягваме, когато искаме да разкрием част от себе си на света или пък да отбележим важен за нас момент от живота ни. Тя е нещо като визитна картичка. Трябва само да можем да я разчетем.

Татуирането води началото си от Египет и нубийските мумии, датиращи от 2000 г. пр. Хр. Римляните са татуирали престъпниците и робите. След появата на християнството татуирането е отхвърлено в Европа за разлика от Средния изток и други места по света.

image

Татуирането се преоткрива от европейците във века на изследванията, довели ги до контакт с американските индианци и полинезийците. Масонските общности въвели татуировката като знак за разпознаване в йерархията.

Днес почти всеки има някаква татуировка. И не е вярно, че повече мъжете предпочитат да шарят телата си. Жените не им отстъпват. Символиката, която се крие в татуировките, често пъти не изразява директно нещо, а въздейства на подсъзнанието и интуицията. Но да се опитваме да търсим скрито значение в рисунките означава да стигнем до погрешни заключения.

В това отношение има много разпространени вярвания: кръст с разпнатия Исус Христос означава, че "съвестта ми е чиста" и "не съм способен на предателства", хората, които си татуират слънце, обикновено били открити, позитивни към света и разполагали с много приятели.

Татуираният меч можел да дари своя притежател с неуязвимост. Черепът символизирал само и единствено това, което ние искаме да видим. Ако ни вдъхва възхищение, то тогава той олицетворява щастие или успех. Татуирани Ин и Ян усилвали жизнената ни сила и духовното равновесие в трудни ситуации. Плачещата муза била запазена марка на жените и символизирала неспокойствие, лутане и разочарование.

image

Съвременните татуси обаче имат повече декоративни функции и едва ли някой би нарисувал меч на тялото си, за да надвие противника.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 3491 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 29.11.2007 10:53
Доста ТЪПА статия директно COPY/PASTE от tialoto.bg

СМЕХ.....СМЕХ..Публикуваме  това, за да  видите как НЕ трябва да се  пишат статии по въпроси които не разбирате...

image

И така, както ви обещахме, продължаваме с уроците по разкодиране на мацките. Имаме предвид да разбереш какво искат, макар че това си е истинска научна фантастика, но е осъществимо.

Хубавото е, че може да им влезеш под кожата като внимателно разчиташ различни знаци по тях – в поведението и външния вид. Започнахме уроците по декодиране с косата, в смисъл по прическите и дължината и разни ей такива.

Сега наред са татуировките. И забележете – не какво си e татуирала, а къде си го е татуирала. Може да си е изографисала и прострелян язовец с корона – няма значение, важно е къде си го е сложила.

За разлика от мъжете, жените мисля доста къде си го слагат (татуто имамe предвид), така че мястото на нейната татуировка има огромно значение за нейното тънко подсъзнание. Така твърдят колегите от списание MF, така твърдим и ние, така че заедно впрегнахме сили да разгадаваме татуираните мацки.


Отпред на хълбока


imageСещате се, нали това тези татуировки отпред, които лъсват лятото, когато жените сложат секси дрешките. Имаме предвид тези секси дрешки, които разкриват талиите и чат пат при сядане и цялата същност на прашките им (ако имат такива).

Какво означава: „Каквото виждаш, това и ще получиш“.Щом си е сложила татуировка там, значи не се притеснява от белези, разни стрии, от гравитацията – абе мъжко момиче е и не се превзема. Тоест, това е идеалната мацка за необвързваща връзка, без много проблеми, пищене, лигавщини и „миличко, купи ми това телефонче за да си бърборкам с тебе, малко меченце...“ бла, бла.

Отбележете и нещо много важно. Ако си е направила татуировката така, че половината да е на хълбока й, а другата половина да се скрива на топло под бикините, значи сте ударили десетката. Бинго, както се казва. Това е вашата мацка, която винаги ще ви позволи да видите още и още.


Цялата ръка


imageКакво означава: Тази мацка е много сериозно запалена по татуировките. Няма да я видите да бачка в офис. Със сигурност прави нещо много странно, има ексцентрични приятели и си пада по пиърсинга.

Тя ще те научи на много нови неща. Направо ще си прегризеш вените от кеф с подобна експериментаторка.

Отзад на кръста


imageКакво означава: Тези татуровки там отзад винаги са смятани за едни такива мръснишки. Да, ама не.

Обикновено тези татуировки се правят след много брутална раздяла или заради липса на преценка (примерно обектът се напива жестоко и цъфва със задно украшение).

Обикновено тези дами са малко заблудени. Може да й скочиш, но не очаквай нещо кой знае какво. Мисионерска, изгасени лампи, почти никаква фантазия.


На гърба


imageКакво означава: Ето, ето, стигнахме до коварната истина. Тези мацки са едни истински златотърсачки, както си пее нашият любимец Канйе Уест. Изобретателни са, спор няма, но винаги ще търсят някаква изгода. Дори и да ти позволят кръгче, ще ти струва бая. За повече кръгчета се стягай сериозно със златната мина.На глезена


imageКакво означава: Татуировка на глезена (или малко над него) изглежда доста изтънчена, една такава, шик. Но да се татуираш там е жестока болка. Ама жестока, така потвърдиха всички тату агенти, които разпитахме. Така че мацката може да изглежда крехко и невинно създание, но си е истинска стоманобетонничка.

Тоест много корава кучка. Общо взето си е момиче-беля. Но ако й влезеш под кожата, определено ще си струва всички неприятности.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 7381 Коментари: 5 Гласове: 0
Последна промяна: 27.11.2007 14:42
image

Lifestyle.bg


Татуировките вече не се възприемат като част от живота на криминално проявените. Невероятно е какво може да направи една татуировка за самочувствието на една девойка.

Повечето татуировчици са единодушни за това, че момичетата рядко признават, че избират да легнат под иглата заради мъже.

Някои жени виждат телата си като лист хартия, на който могат да запечатат определен момент от живота си - смърт на любим, раждане на дете и т.н.

imageСред по-младите се шири тенденцията просто да избират такива, които да подчертават по-красивите части, за сметка на не дотам прелестните.

„Мъжете не са толкова задълбочени", казва Нийл Делиуотър, редактор на списание Skin Deep.

В статистика от 2003г. се разбира, че 16% от всички американци над 21 години имат поне една татуировка, а повече от половината между 25 и 29 години имат повече от една.

Ето няколко съвета за заговаряне на татуирана мадама:

Базирайте се на езика на тялото и не се притеснявайте да поискате да разгледате отблизо рисунката, защото жените обичат да показват своите татуси, дори и по-скътаните.

Не я оставяйте с впечатлението, че сте съблазнен само от татуировката. Такъв тип стратегия може лесно да се обърне срещу вас, защото тя може да помисли че я вземате за лесна, затова не избързвайте.

За финал, най-добре е да запомните, че е два пъти по-възможно да попаднете на лесбийка, защото те си правят поне два пъти повче татуси от хетеросексуалните жени.

image

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 16956 Коментари: 3 Гласове: 0
Последна промяна: 26.11.2007 17:32

image

Пиърсинг, татуировка, бодиарт...все модерни думи за екстремни начини за постигане на ефектен външен вид.

Като при всяка иновация, някои реагират с възмущение, други с изумление. А истината е, че често новостите са едно много, много древно, но запомнено минало.

Хората правят първите опити да се разкрасяват още през каменния век: боядисване на тялото и лицето, и приспособяване на всякакви природни дадености за бижута – камъчета, раковини и т.н.
 
imageВ същината на козметологията са заложени здравият смисъл и функционалността. Всичко започва с осъзнаването на необходимостта от лична хигиена, ритуалното рисуване и желанието да бъдеш различен.
 
Мъжете се рисували, за да уплашат враговете си и да привлекат добрите духове, а жените – за да спазват ритуалите и да бъдат харесвани.
 
Един от първите документи, съдържащ козметични съвети, т. нар. "Папирус на Еберс", е намерен в египетска гробница.

Това е гигантска рецепта, написана през 1500 г. преди н.е. от жреци върху папирус, дълъг 20 метра.

Ако му се доверим, различните боички за  лице и тяло, както и благовонията са се ползвали сред поданиците на египетските фараони с огромен успех.


За египтяните грижата за външния вид била от първостепенно значение и те измислили внушителен брой козметични средства, много от които се използват и до днес. Ето някои от атрибутите на тяхната козметика, които могат да се намерят и в арсенала на днешните жени:

- моливи за вежди;
- кремове;
- лакове за нокти;
- бои за коса;
- ароматизирани води.

До нас е стигнала и модата на египетските красавици да удължават очите си с помощта на тъмна линия покрай клепача по посока на слепоочието. Отначало египтянките използвали самоделни „моливи“ от стрит малахит в отровнозелен цвят, а по-късно – черна боя от изгорена слонова кост и въглен.

imageЧесто козметиката служела и за профилактика. Например боядисването на клепачите не само на жените, но и на мъжете предпазвало очите от възпаления, предизвиквани от сухия вятър и силното слънце.

Запазена е една рецепта за парфюм, която се смята за супердревна. Неговата композиция е: мира, аир, кипарис, кориандър, хвойна, мента и мед.
 
Много популярни били избелващите лицето средства. Известно е, че Клеопатра поддържала копринената си бяла кожа със специална помада, чиито основни съставки са крокодилски изпражнения и разни белила.

Първият известен на човечеството сборник с козметични рецепти също е нейна рожба. А при археологически разкопки е открит „козметичният салон“ на египетската царица Хатшепсут.

Според тогавашните правила до починалия подреждали не по-малко от седем различни помади и други средства за поддържане на лицето и тялото.

imageВ древни гробници са намерени съдове с помади и различни благовония, съдържащи тамян, мира, розово и лавандулово масло. Като аромати древните египтяни използвали също анасон, кедър, кимион, грозде, дори лук и чесън.

Макар че гръцката митология приписва на богинята Афродита заслугата, че е измислила средствата за разхубавяване, а на хубавата Елена – че ги е направила популярни, гърците дължат опознаването на козметичните средства преди всичко на империята на фараоните.

Истина е обаче, че в Древна Елада култът към красотата достига своя апогей. Самият термин „козметика“ идва от гръцкия глагол „kozmetike“ ("украсявам"). Именно там за пръв път се появява и една особена професия – "космет".

Към робите-космети се обръщали онези, които искали по-продължително време да съхраняват своята хубост и младост. Тези първи козметици в света предписвали кремове, масажни масла, водни процедури, помагали на мераклиите да прикрият недостатъците си, като ги тушират с помощта на подходящ грим.

image

Освен това в Гърция имало квалифицирани парфюмиери, които приготвяли козметични средства по уникални рецепти. С подобна дейност се занимавали и много известни личности. Прекрасни парфюми например създал Теофраст (372-287 г. пр.н.е.), основател на ботаниката и ученик на Аристотел.

Бащата на медицината – Хипократ, написал съчинения по козметология в четири тома, в които се спира надълго и нашироко на козметичните недостатъци и на средствата, с които могат да бъдат преборени. В неговите трудове има съвети и рецепти за жени с увяхнала кожа на лицето, за отстраняване на неприятната миризма от носа и устата, за почистване на зъби, за по-мека кожа и отстраняване на пигментни петна и оше много други рецепти.
 
Гримът при гърците бил още по-силно подчертан, отколкото при египтяните.

imageЗа лицето си жените използвали кармин и белила, боядисвали миглите си със сажди и ги обръщали с помощта на смес от жълтък и светла смола.

Според митологията дори богинята на красотата Афродита е забелязвана да си слага руж и да се пудри преди състезания.

Древният Изток е третата родина на козметиката. Там изкуството да се украсяват лицето и тялото достига изключително развитие.

В комплекта козметични средства на жената от Изтока влизали няколко атрибута: къна, басма (също средство за боядисване на коса), боя за нокти, белило, руж, сурма (за изкуствени бенки), ароматични смески.

Жените на Древна Индия боядисвали веждите, миглите, устните (със златиста боя) и зъбите си (с кафява).

Ето едно сравнение:

В Римската империя козметиката е привилегия най-вече за знатните мъже. Гримът на император Нерон включвал пудра, руж, боядисване на клепачите и белоснежни перуки, които му доставяли от Галия. Богатите римлянки боядисвали клепачите си в златисто и подчертавали веждите си с въглен.

image

В началото на ХХІ век на мода са металическите цветове, които отразяват светлината: сребристо, бронзово, златисто. Гримът е бляскав и създава чувство за празник.
Празник на древната и съвременната красота!

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 3038 Коментари: 3 Гласове: 0
Последна промяна: 04.11.2007 19:57
image

OT: dnes.bg

Мислите да се татуирате, но това вече не ви е достатъчно оригинално. Имаме ново предложение – жигосване. Да, това, което се е правело на робите, все още се прави на някои животни и означава главно притежаване, е новият моден хит.

Твърдят, че този писък на модата, който ясно изразява позициите на онези, които го изберат, идва от традициите при мъченията.

imageЗа всичко, естествено, е виновен интернет, който популяризира тази стара техника за мъчение и направи от нея моден хит.

В момента има различни начини за жигосване – по-добри и по-лоши. Ако тръгнете да търсите в интернет, можете да видите различни примери.

В YouTube можете да си намерите дори няколко „направи си сам” примера, но ако имате дори малко здрав разум, видяното моментално завинаги ще ви отврати и откаже.

Всичко се опростява до такава степен, че метален предмет, който се използва в къщи, се нажежава до червено и се отпечатва на нечия кожа. Надяваме се, че няма да последвате този пример.

Жигосването може да се направи главно в някои тату и пиърсинг студиа.

Устройството, което прилича на химикалка, има накрая си жичка, която се загрява до 1 000 градуса. По този начин на кожата моментално се правят изгаряния трета степен.

Процедурата е много по-кратка от татуирането например, но остава върху кожата завинаги.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 9187 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 03.11.2007 19:57
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6013268
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!