Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Всичко за татуировки, бодиарт, пиърсинг и модификации върху човешко тяло...
Автор: tattoo Категория: Изкуство
Прочетен: 6385538 Постинги: 520 Коментари: 1324
Постинги в блога от Декември, 2007 г.
image

Може би това ще стане най-новата мода? А може и да е прекалено... но ето го човека, който го направи.

Казва се Лейн Дженсън, работи в студиото за татуировки DragonFX и възприема тялото си като поле за изява.

Голяма част от кожата му вече е "изрисувана", но на общия фон едно нещо със сигурност изпъква. Е, добре де, две неща.

Татуировката на секси мадама върху прасеца си я има отпреди. Нововъведението са силиконовите импланти в гърдите й, които дават триизмерния образ на момичето.

Сега тя не прилича на обикновена ваденка, тя оживя!

Ако досега Лейн е бил с едни гърди напред, то сега е двойно по-напред и конкуренцията му диша прахта в свободомислието.

Или идиотщината. Не знам. Във всеки случай, ясно е, бие.

www.nushostattoo.com

 

Категория: Изкуство
Прочетен: 1500 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 26.12.2007 10:41
image

от Днес.бг

Легендарният аржентински футболист Диего Марадона споредли в интервю за Ройтерс, че иска да си направи татуировка с портрета на президента на Венецуела Уго Чавес.

Върху тялото на знаменития футболист вече има няколко татуировки с изображения на политически лидери.

На дясната ръка на Марадона се намира портрета на аржентинския революционер Ернесто Че Гевара, а на левият му крак – лика на кубинския лидер Фидел Кастро.

С него Марадона се сприятелил, когато беше на лечение от наркотична зависимост в Куба.

image

Диего Марадона е известен с левите си политически възгледи. Той неведнъж е заявявал, че ненавижда САЩ и че поддържа политиката на Чавес и Кастро.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 9079 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 17.03.2008 19:32
image

В магическата сила на татуировките хората вярват от най-древни времена. С нанасянето на изображението на тотема или духа, членовете на племето като е ли се зареждали с неговата сила по време на лов, работата или борбата с врага.


Татуировката във вид на малка птица около окото имала за цел да поправи зрението. Чето на децата татуирали точки на носа за да ги предпазят от травми.

Знакът на орела дарявал с особена сила, а татураната риба на рамото защитавала жените от нежеланото внимание на непознати.

Нанасянето на магически татуировки се съпровождало с цял ритуал, включващ призиви към духовете-хранители и животните, чиято сила искал да придобие бъдещият собственик на изображението.

Операцията се правела от специален човек , близък по своето социално положение до статуса на шамана като не се давали никакви обезболяващи средства защото се смятало, че в противен случай човекът няма да с отнася с нужното уважение към духовете, влезли в неговото тяло и с течение на времето те могат да се обърнат към самия притежател на изображението.

image

Собственикът на татуировката носел пълна отговорност за нея и трябвало да се стреми да докаже с действията си, че е достоен да бъде покровителстван от духовете, които си е избрал.

В Япония в наши дни съществуват множество музеи на татуировките, които имат повече от 100 експоната. Собствениците на тези музеи търсят татуирани от глава до пети скитници по тържищата и още отрано купуват тяхната… кожа!

По договореност, за определена цена, продавачът на собствена «кожа» предава стоката след смъртта си. Естествено, че количеството «експонати» на музея непрекъснато се попълва.

Специалистите съветват да не бързате преди да украсите кожата си с каквото и да било изображение или надпис. По тяхно мнение, вкусовете могат напълно да се изменят, а раздялата с «телесната живопис», след като ви омръзне, ще бъде доста проблематично.

Както установили социолозите, болшинството хора, направили си татуировки, са направили тази стъпка под влияние на компания, любим човек или от мимолетна прищявка. При това доста от тях започват скоро да съжаляват за постъпката си.

image

Изследването, проведено от Американската асоциация по дерматологична хирургия, показало, че през последните години броят на процедурите в клиниките на САЩ по отстраняване на татуировки с помощта на лазер се е увеличил с 27%.

Не забравяйте, че татуировката може да бъде пречка за започване на работа, тъй като доста от работодателите се отнасят отрицателно към такива прищевки, като предполагат, че подобен външен вид на сътрудниците ще повлияе зле на имиджа на компанията.

В тази връзка трябва да се спомене неотдавнашният безпрецедентен случай с Уилям Лендсън, шеф на полицейското управление в Сан-Диего – един от градовете на Калифорния.

Лендсън категорично разпоредил на сътрудниците си да не си правят татуировки, а ако вече имат такива, които са прекалено големи, т.е. покриват повече от 30% от повърхността на бицепсите, раменете или китките на ръцете, те трябва да се покрият.

image

Как? С дрехи с дълъг ръкав, ръкавици, ризи с вратовръзки. От какво е предизвикана подобна строгост?

Оказва се, че причината е в жалбите от населението, което приема неуниформените полицаи в щатско облекло за бандити.

Имало нееднократни случаи, в които, неуниформени полицаи, които вземали участие в задържане на престъпници, били вземани за техни съучастници заради наличните татуировки....

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 5967 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 12.12.2007 13:36
image

Винаги, когато дойде лятото разголваме плът и демонстрираме прелестите си на света. Освен тела със слънчев загар, на показ излизат и татуировките, крити през студените месеци под дълги крачоли и ръкави.


Освен че са радост за окото (в повечето случаи), рисунките носят и определена символика. Те са отпечатък на нашето съзнание или просто спомен от незабравима случка. Всички сме се натъквали на поне един циганин с надпис на китката от рода на "Пепа Созопол"78" или "Мечо".

imageСпоред запознати  човек се татуира, когато иска да разкрие част от себе си на света или пък да отбележи важен за него момент от живота си. С други думи татуировката е като визитна картичка. Трябва само да можем да я разчетем. А езикът на татуса не е никак лесен.

Рисунките могат да бъдат агресивни, закачливи, весели или пък злокобни. Вярва се, че в определена степен татуировката би могла да повлияе положително или отрицателно на своя притежател. Освен това се смята, че авторът им отдава част от своята енергия на рисунката си и съответно тя се предава на нейния нов "собственик".

И все пак татуировката си остава един своеобразен индикатор на характера на човека.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 3486 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 11.12.2007 10:58
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6385538
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!