Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Всичко за татуировки, бодиарт, пиърсинг и модификации върху човешко тяло...
Автор: tattoo Категория: Изкуство
Прочетен: 5998115 Постинги: 520 Коментари: 1324
Постинги в блога от 23.12.2009 г.
image

Майсторът татуист се ражда или в затвора, или в казармата. Слава Богу, Димитър Димитров не е овладял съвършеното изкуство да рисува върху кожа, докато търка наровете.

Като го взели да служи в казармата, негов авер му подхвърлил: "Рисуваш страхотно, защо не се захванеш с татуировки?" Оттогава са се изнизали 10 г. Толкова е навъртял в занаята най-добрият художник върху човешка кожа във Варна.

imageАко трябва да върне времето 10 лета назад, пак ще е в занаята. Убеден е на 1000%, както сам той твърди.

"Проблемът е в практиката. Ако някой си мисли, че може да се научи да рисува върху портокалова кора, това е друго. Звучи ми като виц. Като човешката кожа няма. Ако решиш да се захващаш с този бизнес и си работодател, трудно можеш да намериш добър майстор. Ако пък смяташ да се учиш, винаги сме си правили майтап, че татуирането се учи или като си в затвора, или в казармата", подхвърля Митко. Неговата философия, е че цял живот се учим.

"Няма как да се родиш с идеята, че ще правиш татуировки. Това, дето го казват, че ти идва отвътре, всъщност е желанието да правиш нещо. Оттам нататък следва усъвършенстването." Кризата не е секнала потока от клиенти в стерилното като аптека студио на младия творец. "Но като сметнем, че всеки ден хора окапват от работа и че живеем в монополна държава - всеки пише такива сметки, каквито си иска... Ако те освободят от работа, едва ли ще ти дойде на ума да си направиш татуировка. Не че е скъпо удоволствие. То не иска нито хляб, нито вода, но просто не е от първа необходимост", смята художникът.

image

При него влизат повече българи, чужденците били рядкост. Нашенци се декорирали, ако им останат пари, след като са дошли на море във Варна.

Според Димитър, да си направиш татуировка си е хрумване, което трябва да доведе до удовлетворение. На ден вае по 2 - 3 татуировки. Повече от 4 часа обаче не е желателно пациентът да стои под иглата.

Няма мода в изографисването

image"Много хора, като дойдат при мен, не знаят какво искат. Един харесва една рисунка, на друг същата илюстрация му изглежда адски тъпа. Тя самата татуировка е мода, независимо каква е картинката. На мен ми допадат тези, които стоят повече като украшение, бижу.

Няма нужда от конкретна символика. "Тату" означава вечна рисунка на тялото. Затова е неразбираемо понятието временна татуировка. Рисувам цветя, животни, митични същества - Купидон, Феникс, еднорози, русалки, йероглифи, звезди. Някои дори искат

Дявола и Дева Мария върху гърба

да им направя", изброява причудливите желания на хората, с които се сблъсква майсторът. Йероглифите били най-лесният начин да направиш нещо, което да има смисъл.

В неговия занаят възрастовата граница непрекъснато пада. Но и да реват, и да се тръшкат в ателието му, Митко не работи с деца под 18 г. Освен ако не са с мама и татко, които са склонили на бляна им. Под 13 г. било недопустимо да се рисува по тялото, защото то още растяло.

Кметове и попове щуреят по татуировките. "Скоро рисувах един бивш кмет - искаше нещо специфично, свързано с рода му. Поп пожела да му изографисам горящ кръст. Жена на 75 г. копнееше да й нарисувам името на внучката. Поправям или заличавам татуировки на по-възрастни хора, но предимно работя с 30-40-годишни клиенти. Адски е трудно да заличиш стара татуировка. Ако е професионална пък, абсурд! Аз работя само с професионални прибори - австрийски бои, китайски игли за еднократна употреба, машината ми е италианска.

image

Всичко е 100% стерилно.

Клиенти са ми доверявали, че заради риска да влязат в непрофесионално студио са лепвали хепатит. 100-процентова стерилизация означава всички инструменти да минават през автоклав", светва ни ваятелят.

Илюстрациите са безброй. Той рисува всичко. Някои харесвали реалистични фигури, други анимационни, трети йероглифи. "Защо трябва да си черноглед или с демонски мисли, та да си изографисаш poison (отрова) или death (смърт). Та дори и Дявола?! Аз го имам на гърба си, но не съм черноглед. По-скоро съм го нарисувал там, защото искам да го оставя зад гърба си - философства варненецът.

Най-скъпи са цветните татуировки. Ако трябва да нарисуваш цяло тяло, не стигала дори и една зима. Навън практиката да нарисуваш цялото си тяло била по-широко застъпена. Димитър го отдава на финансовата подплата, но и на едно друго схващане: "Богаташите не се татуират, може би от суета. Притесняват се, че ако си направят нещо, един ден ще им омръзне. Татуират се обикновените хора."

Без море след лятна рисунка

imageАко си правиш тату през лятото, една седмица не трябва да ходиш на море. Не става инфекция, но татуировката е рана. И така трябва да я отгледаш, че да стане татуировка. При раната като заздравее, се получава коричка, но ако се образува при татуировката, картинката пада. Ако си татуираш по-голяма рисунка, задължително трябва да е през зимата.

"Никой не влиза в студиото на другия ден с думите: "Вече не я искам тази татуировка". Сядаш на стола с мисълта, че си правиш нещо за цял живот. Запечатва се в съзнанието ти. Свикваш с нея, става част от теб. Ставаш по-странен в хорските очи защото, за разлика от тях, си нарисуван", философства майсторът. Той е рисувал с развинтената си фантазия стотици хиляди татуировки, на възможно най-шантави места. Но върху глава, устна или върху полови органи не се навива да работи.

Идвали всякакви чешити! Татуто върху главата ставало идеално, но самата материя била трудна за работа. "Твърдо е, няма меки тъкани, въпреки че съм чувал, че по-малко боляло. Виждал съм татуировка на главата на полов член и от вътрешната страна на устата. Най-страшно е, ако замърсиш татуировката или си я направиш при аматьор в нестерилно студио", разсъждава Димитър Димитров.

Върху негрите черното посинява

Един път рисувал чернокож, но нищо не излязло. "Пигментът е друг - ти му вкарваш черно, ама то стои синьо", подсмихва се Митко. Роми не идвали, само питали за информация.

Докато бъбрим, в съзнанието на художника изпъква една любопитка, която бил прочел някъде. Преди много, много години в Япония бедните хора се татуирали, защото не можели да си позволят пъстри кимона, които си купували богатите. Така изглеждали като тях. И да не се татуираш, означавало едва ли не, че си смешен.

Докато работи, Митко не обича да се бърбори нонстоп. "Човек като седне да се рисува, приказва. Пречи ми само ако стане досадно. Хора всякакви, на някои не можеш да им затвориш устата, губиш концентрация", ядосва се, ала със закачлива усмивка, авторът на най-хубавите татуировки във Варна.

image

Поръчват си подаръци за рождени дни

Бащи поръчвали масово на щерки и синове татуировки за подарък. Правят си ги и гаджета за годишнини или за рождени дни.

"Това си е хитро - ако искаш да подариш на някого нещо, което ще му остане до гроб, татуировката е идеалният подарък", убедително поклаща глава Димитър. И подготвя работното си място за следващия клиент, който ще подари на тялото си вечно бижу и за цял живот.

http://www.xtattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 9531 Коментари: 3 Гласове: 1
Последна промяна: 23.12.2009 16:10
imageПопулярната кукла Барби вече се предлага с комплект от 40 татуировки, така че момиченцата могат да й помогнат да изглежда като техните идоли Джордан, Ейми Уанхаус или Шерил Кроу.

Новият аксесоар е добавен по случай 50-ата годишнина на “блондинката” Барби. Прочутата кукла се появи на бял свят през март 1959 г.
Тя върви в комплект с приятеля си брюнет Ники, който се появи две години след нея - през 1961 г.

От фирмата производител “Мател” посочват, че целта им е да провокират фантазията на децата.

Те трябва да измислят нови комбинации в облеклото на куклата спрямо татуировката й.

Освен това малките почитателки на Барби могат да поставят татуировките и върху себе си. Впоследствие отпечатъците се измиват с вода.

Въпреки това родителите им изразяват безпокойство. Обществената реакция принуди фирмата производител на два пъти да изтегли от пазара свои кукли: през 1999 г., когато пак пусна татуирана Барби, и веднъж, когато куклата беше в напреднала бременност.

Категория: Изкуство
Прочетен: 6178 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 23.12.2009 15:42
image

Валери Йорданов: Първата татуировка си направих в шести клас. Баща ми не ми говори два месеца, защото по онова време ги имаха само пандизчиите.

Татуирам се, когато ми се случи нещо много важно, което ме е разтърсило - независимо положително или отрицателно. Татуировката носи личен смисъл.

На дясната ми ръка например е нарисуван “кои” - японски шаран, който се превръща в дракон. Това е самурайски символ, знак за непримиримост на характера. Защото “кои” се изкачва по водопада, стига до пещерата и се превръща в дракон. Но същевременно “кои” чака мълчаливо на дъската ножа си, без да роптае.

Символ е също и на мъжка плодовитост. На гърба имам огромна татуировка. Отдавна исках да си я направя, но не смеех, особено след като ме приеха във ВИТИЗ и ми казаха, че ще ми пречи в професията.

Но преди време до мен стана катастрофа, видях, че няма жертви, и оттам тръгнах директно към един приятел, който татуира. Казах му: “Животът е кратък, почвай да ме рисуваш”. Ако една татуировка е причината да не ме вземат за някоя роля, значи не е толкова важно аз да я изиграя.

Категория: Изкуство
Прочетен: 6424 Коментари: 1 Гласове: 0
image

Кали реши да заличи спомена от всички лоши моменти в живота си с един замах. Пардон, с една татуировка.

Върху грозния белег от зверска катастрофа отпреди много години Кали заръча да й изрисуват йероглифи, които на китайски означават “късметлия”.

Този “кожен” амулет ще и донесе щастие, смята певицата.

Половинката на Антон Краус е върл фен на татуировките.

На дупето си тя има рисунка на Горгоната Медуза, дракон на левия хълбок, в който е закодирана “специална буква на специално място”.

На лявата си ръка е татуирала името на първия си син - Георги, на глаголица. За втория - Марк, тепърва ще обмисля мястото.

Категория: Изкуство
Прочетен: 12370 Коментари: 2 Гласове: 0
imageРазкриха полицай, който се представил за брат си близнак, за да осъществи полов акт с неговата приятелка.

Жертвата на сексуалното посегателство видяла, че мъжът няма татуировка на бедрото му и го издала в полицията.

Джаред Рориг е следствен от един месец, заявил неговият началник.

Жената внесла оплакване на 22 юли. Тя разказала, че е станала жертва на сексуално посегателство три дни по-рано в дома на семейство Рориг, където имала среща с приятеля си Джо, близнакът на Джаред.

По време на половия акт обаче жената установила, че крака на мъжа няма татуировката на каубой, която тя много добре познавала.

Категория: Изкуство
Прочетен: 1975 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 23.12.2009 15:25
imageМедиите в Словения призовават хората, които имат пиърсинг на различни части на тялото, да не излизат навън. Причината е в рекордно ниските температури в страната.

Според лекарите пиърсингът може да доведе до тежки измързвания по тялото и да се стигне до лоши последствия за здравето на хората.

Студът обаче далеч не е единственият, който може да създаде проблеми на хората с пиърсинг. Изследванията показват, че всеки пети, който си е направил пиърсинг, е имал различни медицински усложнения. Сред тях са инфекциозни възпаления, кървене, незарастващи рани и други.

По принцип те могат да се лекуват. Но когато е нарушена технологията на стерилизация и най-малката дупчица по тялото може да стане причина за заразяване със СПИН, хепатит С и други.

Така че преди да се решите на тази стъпка, добре премислете всички положителни и отрицателни страни на пиърсинга.

Категория: Изкуство
Прочетен: 2811 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 5998115
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!