Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Всичко за татуировки, бодиарт, пиърсинг и модификации върху човешко тяло...
Автор: tattoo Категория: Изкуство
Прочетен: 6396335 Постинги: 520 Коментари: 1324
Постинги в блога от 23.02.2007 г.
Дракон изпълзява на рамото само срещу 100 лева, хирурзи заличават стари имена

Татуировките за някои са твърде грозни, за други - мода, за трети - естетически знак. Най-честите посетители на студиата са тийнейджърите, които напоследък пищно украсяват телата си с най-разнообразни зрелищни рисунки.

image

Операцията, която в представите на непосветените прилича на "ужаси в мазето за изтезания", се извършва в помещения, близки по интериор и усещания с познатите ни стоматологични кабинети и манипулационни зали. На масата на "занаятчията татуировчик" са наредени принадлежностите за изпълнението на дадените поръчки - електрическа машина за татуиране, хирургически ръкавици, бурканчета с боя, игли, памук, работни скици и други дребни инструменти. С тях се извършват различни нестандартни услуги като "тату", "бодипирсинг", "жигосване" и др.

image

Какво се случва там?
Освен кротките страдалчески въздишки, свързани с болката по време на интервенцията, често няколко любопитни наблюдатели се наслаждават на гледката, подкрепяйки се взаимно с бира или друг вид успокоително :)

Най-евтината татуировка струва около 65 лева. Такива са едноцветните келтски плетеници, инициали от една буква или знак, за които не се изисква много време и голямо майсторство.
В тази цена се включват и консумативите за услугата. Това са растителна боя (безвредна за кожата и организма) и карбонови игли, от които зависи качеството и устойчивостта на татуировката. При започване на процедурата на клиента се гарантира сто процента, че консумативите са неразпечатвани, стерилни.

image

Целият процес трае няколко часа. Това зависи от сложността на рисунката и от опита на татуировчика. Колкото по-голяма и по-наситена е с миниатюрни фигури и детайли, толкова по-дълго ще трае нейната изработка. Понякога това може да продължи доста дълго - дни, месеци и дори година. Времето между отделните художествени сеанси е различно, но най-често е в интервал от две седмици. Първо се нанасят контурите, а на всеки следващ етап се допълват елементите и се оформят сенките на цялостната картина. През този период от време татуираната кожа зараства, подобно на обикновена рана. В зависимост от нейната чувствителност се препоръчва да се маже с обикновен вазелин сутрин и вечер. Задължително е първите няколко дни да се избягва обилното измиване с вода и да се пази от слънчевите лъчи.

image

Ценови листи, приложени към каталозите, няма. Това е услуга, която се заплаща според изпълнението на художествения етюд, консумативите и времето за работа. В студио, цената за татуиране на една дума от 5 - 6 букви с повърхност 50 кв. см е около 70 лева. Когато обаче шрифтът е по-особен, например готически, или буквите са с по-плътни линии, цената е около 90 лева. Татуировка с цветно покритие колкото човешка длан и с преплитане на образите ще ви струва между 100 и 140 лева. За цялостното и оформяне са необходими между два и четири дни. Едноцветната татуировка, изобразяваща някакъв лик, разположена върху рамото и част от гърба, струва над 100 лева. Малките рисунки с размер 20 кв. см са с цена, не по-висока от 40 - 50 лева. По-богатите на цветове татуировки, изпълнени със своеобразни хибридни образи и плътни линии, повишават цената. Симетричните образи, изискващи повече време и по-голямо майсторство, също.

image

В новооткрито студио на бул. "Патриарх Евтимий" в София една обикновена келтска плетеница, разполагаща се върху целия гръб, е около 170 лева. На "Граф Игнатиев" предлагат цветна татуировка върху целия гръб, изобразяваща образ, изпъстрен с цветове и украшения - съчетание на геометрични, флорални и животински мотиви. Тя ще струва минимум $500. $200 струва рисунка, наситена с множество цветове и оригинални сюжети от древногръцката митология, простираща се върху ръката над лакътя с продължение върху гърба.

Авторският почерк на художника и неговите професионални качества също имат своята стойност. Така че цените са ориентировъчни и могат силно да пораснат, ако клиентът е много претенциозен.

image

Често се срещат и случаи, в които клиенти искат да променят досега носената татуировка с нещо по-свежо и оригинално. Или просто трябва да се отстрани сантименталният спомен, който носят инициалите на бившия любим, като се преправят на други, и отново, и отново...
Поправките са част от услугите, които се предлагат в студиата . Разбира се, цените, свързани с промяната на една татуировка, са малко по-високи. Премахването є се извършва под медицински контрол с участието на специалисти дерматолози. Има няколко клиники, които предлагат такива услуги. Сред тях са Skin Line на пл. "Македония" в София и дерматологичната клиника "Проф. д-р Илия Петков" в района на ВВМИ.

image

Операцията трае няколко дни и струва 120 лева.
Следващият етап е свързан със заличаване на белезите върху кожата вследствие от хирургичната намеса. Тогава непременно трябва да се потърси помощта на козметичен хирург, който ще прецени доколко е възможно пълното възстановяване на естествения вид на кожата. За цялата процедура по отстраняване на рисунките по тялото ще са необходими между 1000 и 2000 лева. Затова добре е човек да помисли, преди да вземе последното решение - как да бъде уникален.


www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 59996 Коментари: 13 Гласове: 0
Последна промяна: 01.03.2010 17:51
Tattooing in progress II ...


tattoos by Nusho
body by
Chochev

image

image

image

image

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 1868 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6396335
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!