Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Всичко за татуировки, бодиарт, пиърсинг и модификации върху човешко тяло...
Автор: tattoo Категория: Изкуство
Прочетен: 6397132 Постинги: 520 Коментари: 1324
Постинги в блога от 27.02.2007 г.
Пиърсингът е (не)безобиден начин да променим нещо в себе си - Поставянето на пиърсинг не е ли малко страшничко, или болезнено по-скоро?

Страшното отдавна отмина, тъй като от 10-15 години пиърсинга навлезе като явление в България. Той се превърна в една култура, един начин на мислене за хората, които го практикуват. За страх в момента няма място. Страхът е по-скоро психологически. За болката не можем да кажем, че я няма. Има болка, но тя е строго индивидуална, както например всеки за себе си усеща много други неща. Има хора, които понасят болка, има хора, които се стремят към нея, има и такива, които я избягват.

image

Бодипиърсингът определено не е за хора, които избягват болката. Но това е един доста лек начин да докажат на себе си, на околните, че могат да понасят не само физическа болка, но и много други препятствия. - А искат ли да кажат нещо с този пиърсинг или просто защото е модно?
Мотивите за това един човек да си постави пиърсинг са най-различни. Поне моят опит и практика в тази област показват, че мотивите са в няколко посоки. Първият и основен мотив е човек да направи нещо различно за себе си, нещо неповторимо.

Много често пиърсингът е нещо, за което решението се взима много бързо, почти импулсивно. От друга страна да покажат на хората около себе си: “Виж, аз съм по-различен”, “Имам нещо, което ти нямаш”, “Виж, аз съм смел, а пък ти не”. Или пък показвайки пиърсинг на нестандартни места, да втрещим околните, да видим чуждата реакция, да се забавляваме с това.

Другият мотив не е толкова популярен сега – принадлежността към дадена религиозна или етническа група, някакви затворени неформални общества. Това е една от историите на пиърсинга. Идва от племенните традиции – поставянето на някакъв предмет по тялото, свързан с навършване на пълнолетие, отнемане на девственост, сключване на брак... Това обаче не е чак толкова популярен мотив. Един друг момент е така нареченият трайбълизъм, който идва от трайбъл – племенен.

Става въпрос за устойчивото развитие на един род, преминаването през различни етапи, исторически моменти. Това дава на много хора смелостта да изразят по този начин себе си. Сексуалната възбуда, сексуалният интерес и еротиката са също водещ мотив у голяма част от хората, решили да си поставят обеци.

image

Поставянето на предмет на нестандартно място до голяма степен повишава сексуалният апетит. - Забелязал ли си кое е най-предпочитаното място за пиърсинг? - Местата, където вече се поставят обеци, трудно могат да бъдат описани. Ушите, носът, пъпът минават вече за стандартни места. Устната, веждата, зърната на гърдите, езикът също са места, на които могат да бъдат забелязани обеци и сред младежите, и сред по-възрастните фенове на пиърсинга. Гениталиите си остават запазена територия за доста по-екзотично настроени. Нестандартни места са гърбът, кожата между пръстите на краката и ръцете, кръстът... В това отношение няма нещо, което да не сме виждали. Друго интересно явление е разширяването на ушите и поставянето на предмети, разширители с различни размери – от 2-3 мм до 20 мм. - Тези, които идват да си поставят пиърсинг, имат ли нагласата за него или първо е колебанието, а после решението да си сложат обеца?
Когато човек отиде в едно студио, той отива там с ясната нагласа, че ще го направи.

Човек, който няма нагласата да си сложи пиърсинг, би могъл след обстоен разговор и сигурни доводи да направи такава крачка, дори и импулсивно в момента. Има хора, които решават бързо и го правят, има такива, на които им коства доста време, колебания, съвети. Няма еднаква категория хора. - А има ли случаи, когато някой да си е сложил пиърсинг, а след време да реши, че не се харесва вече с него? - Това е една от добрите страни на пиърсинга – безобиден начин да украсим себе си, да направим нещо различно.

image

За разлика от истинската татуировка, която остава за цял живот, пиърсингът е много по-безобиден начин, безболезнен дори, да направим нещо върху себе си. Няма никакъв проблем човек когато реши, че му е омръзнало вече, да махне бижуто. Дупката зараства много бързо. Примерно дупката на езика се затваря от 8 до 12 часа, а пълното й зарастване отнема до 2-3 дни. Пъпът се затваря до няколко дни, за устната са необходими часове. Това са места, където в 95 процента от случаите не остават и белези. - Какво очаква като процедура желаещите да се украсят?

Добре е преди да отидат в някое студио да вземат първо категорично решение, че го искат. От влизането в студиото до излизането от там отнема не повече от 15-20 минути. Самото боцване трае секунди, така че няма нищо страшно, нищо притеснително, стига едно такова поставяне да бъде извършено в ателие, студио, салон. Това гарантира до голяма степен сигурността и избягването на инфекции.

image

Може ли да се каже, че има някаква мода при пиърсинга? - Модата я има. Тя е примерно сезонна. Лятото нараства интереса към обеците около пъпа или на пъпа, защото това е мястото, където се вижда. В зимните месеци се увеличава интереса към места, които се демонстрират нарочно – като езика при плезене, при показване в дискотеки, на партита... 
За какви цени става въпрос? - Поставянето на обеца от професионалист в студио варира между 20 и 30 лева. Цената на едно бижу не би следвало да излиза от рамките на 10-15 лева. Така че една манипулация не трябва да е повече от 40-50 лева.

Цените в Европейския съюз са двойни. Ако тук говорим за 40-50 лева, там става въпрос за 40-50 евро.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 5049 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 27.02.2007 12:30
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6397132
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!