Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Всичко за татуировки, бодиарт, пиърсинг и модификации върху човешко тяло...
Автор: tattoo Категория: Изкуство
Прочетен: 6395602 Постинги: 520 Коментари: 1324
Постинги в блога от 13.03.2007 г.
imageПървата в света татуировка на руския президент Владимир Путин украсява лявата гърда на 24-годишния жител на Санкт Петербург Алексей, пише вестник "Комсомолская правда".

Идеята хрумнала на приятеля на Алексей - Михаил Калуга. Когато двамата получили покана за участие в международната конференция за татуировки, Михаил цяла нощ мислил с какво да се представят. Накрая решил, че ще е най-добре да изобразят лика на руския президент. 
Усърдната и професионална работа на двамата младежи им донесла дори и награда - специалното отличие "За патриотизъм" на третата международна конференция за татуировки в Санкт Петербург.

"Комсомолская правда" припомня, че първите татуировки с лика на вождове се появили в Русия в края на 30-те години. Предпочитали се най-вече Ленин и Сталин.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 2088 Коментари: 3 Гласове: 0
Последна промяна: 13.03.2007 16:26

Surface piercing video - Повърхностен пиърсинг

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 1710 Коментари: 0 Гласове: 0

Колко много трябва да е влюбен човек в компютъра си или операционната си система, за да изографиса нейния знак върху кожата си? Ако се съди по най-новата Macintosh мания в САЩ, сигурно и екзотичният свят на татуировките скоро ще се технологизира.

image

В Мрежата вече се появи нов сайт, който си е поставил за цел да ангажира хора, които да играят ролята на ходещи рекламни билбордове за продукти в сферата на технологиите.

Уеб сайтът се нарича Tadoos. Там е публикувана поредица от фотоси на привърженици на Apple Computers, които са си татуирали прословутото лого на компанията - отхапаната ябълка. След тях има различни категории хора - от графични дизайнери до академични представители. Татуировките са им направени безплатно на рамото, крака или на гърба.

image

"Това не е реклама за Apple, аз просто съм фен на Mac", споделя Марк Тапрет, графичен дизайнер, който предимно използва подходящите за обработка на изображения конфигурации на Macintosh. Кори Доктороу, експерт към организацията "Electronic Frontier Foundation", има "Sad Mac" татуировка на работа си след едноседмичен тест на възможностите на Macintosh компютър. Доктороу толкова му се зарадвал, че си направил татуировка на иконката, с която се обозначава хардуерен проблем при Mac-овете.

image

Естествено т.н. корпоративни татуировки се използват и от компании като Coca-Cola, Nike, Lacoste или Harley Davidson. Подобен рекламен трик особено се харесва на младите хора, които нямат нищо против да превръщат тялото си в рекламна табела за любимия продукт.

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 2283 Коментари: 1 Гласове: 0

Американски учени от Тексас и Пенсилвания работят над интелигентна "татуировка", която ще предупреждава диабетици, че нивото на захарта им се е понижило, пише списание " Кемистри енд индъстри ".
imageПодкожно се инжектира вещество, съставено от флуоресциращи молекули, които светят, когато нивата на глюкозата в тялото са ниски. Веществото е било изпитано върху мишки.
Когато умната татуировка бъде усъвършенствана, диабетиците ще могат чрез нея да следят нивата на кръвната си захар, като отчитат флуоресценцията със специален часовник.

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 1070 Коментари: 0 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6395602
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!