Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Всичко за татуировки, бодиарт, пиърсинг и модификации върху човешко тяло...
Автор: tattoo Категория: Изкуство
Прочетен: 6395156 Постинги: 520 Коментари: 1324
Постинги в блога от 04.03.2007 г.

С абсолютно единодушие науката утвърди татуировките и обеците като сигурен белег за авантюристичен дух, съобщава списание „Психология днес“.

Според изследване на психолози от университетите в Лайпциг и Франкфурт изкуството по тялото се появява тогава, когато човек има нужда от „промяна в курса“, но на такава промяна са способни само хора с авантюристичен и свободен дух.

imageЕкипът от учени е изследвал 2000 немци на възраст от 14 до 92 години, като 8,5% от тях са били горди притежатели на една или повече татуировки, а близо 7% са имали пиърсинг някъде по тялото.

Изводите на психолозите сочат, че хората с рисунки или обеци по кожата са по-склонни на търсенето на нови, вълнуващи и дори рискувани приключения. В сравнение с останалите, при тях случаите на страх или депресии са по-редки, но в същото време психичното им здраве е по-лошо от средното за немското население.

Изследването показва още, че хората с татуировки или пиърсинг предпочитат града пред селото, рядко се причисляват към религиозни общности и по-често остават безработни.

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 1675 Коментари: 2 Гласове: 0

Холандският парламент гласува и прие забраната за поставяне на пиърсинг и татуирането на деца под 16 години.

Ако детето е навършило 12-годишна възраст и го придружава родител или наставник, то все пак може да си продупчи веждата, например.

image„Родителите също носят отговорност”, заяви говорителят на здравното министерство на страната, Берт Круик, като обясни, че „за да се татуираш, трябва да си сигурен в професионализма на татуировчика.”

Продупчването на ушите си остава позволено за всички възрасти. В Холандия обикновено го извършват във фризьорските и козметичните салони, както и в бижутериите.

С новия закон правителството иска и да „прочисти” пазара от непрофесионалните студия за татуировки, които често се намират в гаражи.

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 1084 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 04.03.2007 16:23
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6395156
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!