Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Всичко за татуировки, бодиарт, пиърсинг и модификации върху човешко тяло...
Автор: tattoo Категория: Изкуство
Прочетен: 6000196 Постинги: 520 Коментари: 1324
Постинги в блога от 12.04.2007 г.

Стъпка 1. Изберете татуировка

Татуирането е за цял живот, затова изберете татуировка, която отговаря на вашата индивидуалност! Не се влияйте от модата. Не взимайте решение под влиянието на алкохол, наркотици или на приятели. Информирайте се повече за татуирането, преди да се решите на тази важна стъпка.

Стъпка 2. Определете мястото за татуиране

Различните места по тялото са с различна чувствителност. Изберете по-безболезнено място. Помислете и за кариерата си: когато започнете работа и вашият шеф види татуировката как ще реагира - ръцете, лицето и врата се виждат от всички, така че ако се татуирате там, изберете по-стандартна картинка.

Стъпка 3. Изберете студиото за татуиране

Доверете се само на специалисти. Проверете дали приборите за татуиране са стерилни. Здравето ви е по-важно от красотата! Питайте за всичко, свързано с хигиената на оператора, дали е прясно мастилото, иглата дали е дезинфекцирана и т.н.

Стъпка 4. Не забравяйте, че съществува риск за здравето

За съжаление при тази операция можете да се заразите с хепатит В, С, вирусът на СПИН и други кожни инфекции. За да се предпазите от хепатит В се ваксинирайте, за другите зарази няма гаранция. Не пийте алкохол преди татуиране, защото раната ще зарасне по-трудно.

Стъпка 5. Не мислете за болката

При различните хора болката е различна. Най-болезнени са гениталиите. Гърдите, гърба, ръцете и краката са доста чувствителни. Врата, подмишниците, около слабините и главата – също. С различна чувствителност са областите на ръцете (отгоре и отдолу), прасците, плешките, външната част на бедрото и задника. На тези места най-често се правят татуировки.

Стъпка 6. Бъдете грижливи след татуирането

Не сваляйте превръзката поне два часа.
След това измийте мястото със сапун и топла вода и изплакнете със студена вода. Повече не я мокрете. Не я трийте с кърпата след миене, а само подсушете мястото. Внимавайте да не я пръснете с дезодорант.
За 7-10 дни татуираното място заздравява. През това време може да се мажете с витамин А и D или с цинкова паста 3-4 пъти на ден.
След известно време татуираното място ще започне да се бели. Не се чешете, защото ще избледнее. Освен това носете меки дрехи, за да не дразните кожата. Докато не зарасне напълно татуировката в никакъв случай не ходете на плаж. След това винаги я мажете с крем с висок UV фактор.

Ако въпреки всичките ви грижи имате оплаквания, просто отидете при своя личен лекар.

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 3442 Коментари: 2 Гласове: 0
Последна промяна: 12.04.2007 10:46
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6000196
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!