Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Всичко за татуировки, бодиарт, пиърсинг и модификации върху човешко тяло...
Автор: tattoo Категория: Изкуство
Прочетен: 6395793 Постинги: 520 Коментари: 1324
Постинги в блога от 29.04.2007 г.

Пробиването 

imageЗадължително е да има достатъчно кожа, която да се пробие. Обикновено това се прави от горната страна, но има и различни вариации - кожата може да бъде пробита и хоризонтално, отдолу, отстрани и т.н.Пъпът се пробива само с игла. В някои козметични салони предлагат дупчене с пистолет, не се подлъгвайте от по-ниската цена и не си мислете, че ще ви боли по-малко. Напротив - дупченето с пистолет на която и да било част, освен меката част на ушите, крие много рискове от отхвърляне и инфекции. 

Обиците 

imageИма голямо разнообразие от обици, които могат да се сложат на пъпа. Като за начало се препоръчва халка или по-изчистена обица за пъп с две топчета. Материалите са титан, хирургическа стомана или P.T.F.E. Не се препоръчват златни обици за нов пиърсинг, защото печатът при тях се слага върху щифта на обицата, което пречи на нормалното заздравяване. След като пиърсингът ви заздравее, можете спокойно да сменяте обиците с каквито си пожелаете. И все пак, избягвайте евтините обеци от сергиите, никога не се знае какво могат да ви пробутат.  

Заздравяването 

imageПиърсингът на пъпа е може би най-бавно зарастващият пиърсинг. Времето, необходимо за пълно заздравяване е от 4-5 до 9 месеца, но в накои случаи това може да отнеме и година. Този процес отнема толкова време, защото кожата на корема постоянно се движи и дрехите непрекъснато се закачат или докосват пиърсинга. Продължителността на заздравяването зависи от много неща - начина ви на живот, дрехите, които носите, организма ви, но най-вече от това дали ще се грижите правилно за пиърсинга си (за повече информация виж секция грижа за пиърсинга)
В началото (първите 1-2 седмици) пъпът ви ще изглежда нормално, но след това е възможно да почервенее и да започне да отделя лимфа (ще се образува коричка около обицата. Не се притеснявайте, това е нормално). Почиствайте я внимателно с кислородна вода. След 6 до 8 седмици лимфата ще изчезне и ще остане само червенината. Не спирайте да промивате пиърсинга си, докато не изчезне и червенината - тогава вашият пиърсинг ще е напълно заздравял.  

Пиърсингът на пъпа и бременността 

imageИма няколко възможности да запазите обицата си на пъпа дори по време на бременност. Можете да оставите обикновената обица до около 6-я месец, и след това да я смените с по-дълга обица от пластичен материал (P.T.F.E.). Ако решите да махнете обицата и дупката се затвори, тя може да бъте пробита отново след това.  

И малко съвети: 

Ако след като ви пробият ви сложат лепенка, махнете я след 5-6 часа и си вземете душ. Така по-лесно ще премахнете засъхналата кръв около обицата. 

Къпете се всеки ден и използвайте антибактериален сапун, за да почистите пиърсинга. 

Ако ходите на басейн или море, след всяко влизане във водата почиствайте пиърсинга с кислородна вода или физиологичен разтвор. 

Не движете много пиърсинга през първите 2-3 седмици, раздвижвайте внимателно само колкото да премахнете коричките. 

Не носете много тесни дрехи и се опитайте да избягвате синтетични материи, които "задушават" пиърсинга. 

Не сваляйте обицата по време на процеса на заздравяване. 

Не носете тежки натруфени обици по време на заздравяването.
 
Не се опитвайте да махнете обицата сами, отидете в някое студио и там ще ви я махнат.

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 74105 Коментари: 88 Гласове: 0
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6395793
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!