Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Всичко за татуировки, бодиарт, пиърсинг и модификации върху човешко тяло...
Автор: tattoo Категория: Изкуство
Прочетен: 6385673 Постинги: 520 Коментари: 1324
Постинги в блога от Май, 2011 г.
image
Категория: Изкуство
Прочетен: 1900 Коментари: 0 Гласове: 12
image

Австралийски татуист изрисувал половин метров пенис на гърба на свой клиент и в момента е с повдигнато обвинение за нанасяне на телесна повреда.

21-годишният артист е осъден да плати 1250 паунда на своята „жертва" за премахване на странния шедьовър от гърба му.

Историята е проста - мераклията отишъл при свой приятел със студио за татуировки и му казал да му изпердаши на гърба символа на Ин и Ян плюс няколко дракона за гарнитура.

Татуистът обаче, явно бунтар дълбоко в творческата си душа, решил, че исканата илюстрация е твърде тривиална и набързо стъкмил половинметров реалистичен мъжки полов член на гърба на клиента си, като все пак го оставил да живее в заблудата, че има древния китайски знак на плещите си.

Освен това артистът дал важни заръки за благото на своето творение - изписаният като вулгарно великденско яйце пич не трябвало няколко седмици да излага татуса си на слънчева светлина и да не го показва на никого.

Той обаче не послушал съвета на патилия и препатил свой художник и побързал да се похвали на съквартирантката си за новата си фамозна татуировка.

Съквартирантката, представяме си прикрития й кикот, просто му казала, че това май не е илюстрацията, която е искал.

Татуистът сега трябва да плати за премахването на творбата, като му е повдигнато и обвинение за нанасяне на телесна повреда.


Категория: Изкуство
Прочетен: 3316 Коментари: 0 Гласове: 8

image


Най-доб
рите художници на татуировки се събраха на 14 –то по ред издание на най-големия форум, посветен на перманентните рисунки по човешкото тяло, който се провежда в Ню Йорк.

Събитието ще продължи 3 дни , като на него творбите си ще представят 75 артисти от цял свят.

Според любителите на тату изкуството рисунките върху човешкото тяло вече не са само за гангстери и престъпници.

image

През последните години различните видове татуировки и боди арт са се увеличили във всички части на света.

Според последните проучвания 14% от населението на САЩ има най малко по една татуировка.

Категория: Изкуство
Прочетен: 16120 Коментари: 14 Гласове: -108
image

Руската баскетболна звезда Андрей Кириленко е татуирал на целия си гръб герой от популярната компютърна игра “World of Warcraft”.
 
Играчът на Юта Джаз, известен като АК-47 (комбинация от инициалите и състезателния номер на руснака), се похвали с рисунка на паладин от 80-то ниво на играта.

Категория: Изкуство
Прочетен: 4239 Коментари: 2 Гласове: 2
image

Модата е едно доста странно, своенравно и претенциозно същество, което си променя мнението непрекъснато.

Изведнъж решава нещо, налага мнението си най-безочливо и държи всички да започнат да го приемат като свое собствено. И най-забавното е, че някак си винаги успява!

imageВсеки предстоящ сезон ние посрещаме новите модни чудатости с отворени обятия. Дойде ли следващия, забравяме за тях и обръщаме поглед към новите.

И така, днес ще ви представим една доста хитова тенденция, която няма да се понрави на всички, но пък се прие на драго сърце от някои доста големи модни дизайнери, които я прокараха като идея в последните си колекции.

Става въпрос за модата на т.нар. временни татуировки, които намериха поле на изява на едно доста нестандартно място – чорапогащникa.

Стилизираните форми се появиха в ревютата за пролет/ лято 2011 на модни лейбъли като Rodarte, Jean Paul Gaultier, Chanel, като всички те решиха смело да изрисуват краката и деколтетата на своите модели.

Само в колекцията на Карл Лагерфелд са подбрани 55 различни трайбъла, които красят чорапогащниците и жартиерите от специалната колекция.


Категория: Изкуство
Прочетен: 5857 Коментари: 2 Гласове: 8
image

Какво е общото между Анджелина Джоли, Дейвид Бекъм и съпругата на британския премиер Саманта Камерън?

И тримата имат татуировки, които ще остареят и ще се променят малко или много в зависимост от кожата, от размера на татуировката, от излагането на слънчева светлина, сочи изследване.

Британски учен е изработил математически модел, който позволява да се "предскаже" как ще се държи една татуировка дълго, след като е направена - 20 години по-късно например.

Предвиждането на това е важно както от здравословна гледна точка, тъй като мастилата съдържат тежки метали - олово, никел, цинк или живак, но също и от естетична гледна точка.

"Татуировките са невероятно популярни - близо една трета от американците между 18 и 25 години си правят татуировки", твърди Йън Йимис от британския университет UCL (University College London).

image

Той припомня, че засега не се знае много за промените, които настъпват с тях с течение на времето.

Ученият е проучил разпространението на мастилото в слоевете на кожата, за да достигне до математическа формула, чрез която да "предвиди поведението" на една татуировка с годините.

Инжектирането на мастило има като първи ефект имунна реакция, като белите кръвни телца се мобилизират, за да изнесат "замърсителя" мастило.

Така една част от мастилото се отделя чрез лимфната система.

Останалата част е "задържана" в клетки /фибробласти/ под повърхността на кожата.

С остаряването частиците мастило се разпръсват под кожата, когато клетките се делят или умират.

image

Така типът кожа, размерът на татуировката, излагането на слънце, възрастта и типът мастило имат влияние върху начина на разтваряне на рисунката.

Например фините детайли колкото и да са красиви, губят очертанията си след 15 години, твърди ученият.

Категория: Изкуство
Прочетен: 4164 Коментари: 2 Гласове: 9
Категория: Туризъм
Прочетен: 10329 Коментари: 11 Гласове: 19
Последна промяна: 02.05.2011 15:49
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6385673
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!