Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Всичко за татуировки, бодиарт, пиърсинг и модификации върху човешко тяло...
Автор: tattoo Категория: Изкуство
Прочетен: 6001171 Постинги: 520 Коментари: 1324
Постинги в блога от 04.05.2007 г.
lobe piercing 

imageСчита се за „бащата” на всички пиърсинги. Най-лесното за пробиване място по човешкото тяло и има най-висок процент на успеваемост. Lobe пиърсингът може да бъде разширен, което често се практикува в настоящето (флеш). 

Зараства напълно за : от 3 до 6 седмици.
 
И помнете – НИТО ЕДИН ПИЪРСИНГ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТОЗИ, НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ С ПИСТОЛЕТ!  

flesh (stretching) 

imageРазширяването на една дупка се нарича flesh (флеш). Това става постепенно, желателно е с не повече от 2мм на месец. Зарастването на флешове по-големи от 10мм е много малко вероятно. Рискът при този пиърсинг е да се намали драстично притока на кръв до разширените области, поради което може да се стигне до отхвърляне. Но ако разширяването е правено от професионалист, вероятността за това е съвсем минимална. При флешовете до 15-20мм пък тя е съвсем нищожна.  

dermal punch 

imageЦелта на punch е да се достигне до голям размер на дупката, като при флеша. При този вариант на разширяване обаче принципът не е на разтягане и удължаване на тъканите. Уголемяването на дупката става хирургично, чрез отстраняване на тъканта със скалпел. Зарастването е относително бързо и не много болезнено.ването е правено от професионалист, вероятността за това е съвсем минимална. При флешовете до 15-20мм пък тя е съвсем нищожна.  

helix 

imageТози пиърсинг се прави от външната страна на извивката на ухото. Всички пиърсинги в тази област могат да бъдат наречени хеликси. Дори индустриала (прочето по-надолу) минава през два хеликса. Хеликсът, както и всички други пиърсинги на хрущяла, зараства малко по-бавно от останалите пиърсинги. 

Зараства напълно за: от 1 до 12 месеца.  

anti-helix 

imageТой е като всички останали „анти” пиърсинги и именно затова се намира точно срещу хеликса.  

imagerook
 

Този пиърсинг се намира малко над трагуса. Колко лесно може да бъде направен този пиърсинг зависи от анатомията на ухото ви. Прави се по лесна процедура с помощта на професионален пиърсър. 

Зараства напълно за: от 2 до 12 месеца.  

daith 

imageНамира се точно над трагуса. Двата пиърсинга са много сходни помежду си. Прави се през дебел слой хрущял, което прави пиърсинга рядко сполучлив. Интересното при него е, че при пробиване има минимална болка. 

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Е да го държите чист и стриктно да спазвате инструкциите по подръжката  

tragus 

imageТрагусът е дебел слой хрущял малко под rook пиърсинга. При пробиването на трагуса много хора се оплакват че чуват „пукащ” звук по време на процедурата, въпреки че не се случва всеки път. Този звук може да ви стресне, затова бъдете приготвени и се опитайте да се отпуснете. 

Зараства напълно за: от 2 до 12 месеца.  
anti-tragus 

imageКакто казахме по-горе, определението „анти” се използва за пиърсинги, които се намират точно срещу оригиналния пиърсинг, носещ това име. => Анти-трагуса се намира срещу трагуса, хрущялът, който е точно над меката част на ухото (lobe).  
snug
 

imageSnug пиърсингът минава през два пласта хрущял, което го прави по-болезнен и по-бавно зарастващ. Дали може да се направи или не зависи от индивидуалната структура на ухото на всеки човек и не е възможно при всеки.  
conch
 

imageВъпреки че тук има само един пласт хрущял, той е най-дебелият от цялото ухо. Болката е по-голяма, зарастването отново може да отнеме над 3-4 месеца. Хигиената му също е по-сложна, тъй като се намира вътре в ухото и изисква редовни грижи.  
industrial
 

imageИндустриълът е пиърсинг, които свързва две дупки с много дълъг барбел. Най-често срещаният индустриъл свързва хеликс с антихеликс.  

orbital
 

imageВ България е рядко срещан. Орбиталът е на същия принцип като индустриъла - 2 дупки, през които минава една обица, която при орбитала е халка.  

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 23467 Коментари: 13 Гласове: 0
Последна промяна: 04.05.2007 12:20
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6001171
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!