Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Всичко за татуировки, бодиарт, пиърсинг и модификации върху човешко тяло...
Автор: tattoo Категория: Изкуство
Прочетен: 6397033 Постинги: 520 Коментари: 1324
Постинги в блога от 01.07.2008 г.
image

Полицията в Южна Корея арестува 170 младежи по обвинение, че се опитали да избегнат задължителната военна служба, като се татуирали. Въпреки че в страната няма закон, забраняващ татуировките, те са смятани за деградация и често се свързват с гангстерите.

Младежите били арестувани по обвинения за доброволно използване на телата си за избягване на военните задължения.

Според местните закони ги грозят три години затвор. Законът за военна служба в Южна Корея определя младежите с големи татуировки за неподходящи за военна служба, тъй като предизвиквали погнуса сред останалите войници.

Националите медии показали за назидание младежите, които били с наведени глави, закопчани с белезници и разголени, за да се видят татуировките, които са си направили - на дракони, птици и рози.

Преди да навършат 30 години всички способни мъже трябва да служат най-малко 26 месеца в 650 000-та южнокорейска армия, която трябва да охранява старателно границата със Северна Корея. Комунистическата държава разполага с 1,1 млн. души армия.

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 2569 Коментари: 0 Гласове: 0
imageИранската полиция е затворила над 20 фризьорски салона в столицата Техеран.

Властите твърдят, че стилистите са правили на своите клиенти западни прически и татуировки, които са неприемливи от гледна точка на исляма.

По време на двуседмичната операция са били инспектирани над 700 салона. Операцията е част от ежегодната кампания за борба срещу носенето на неприлични според ислямския морал дрехи, аксесоари, прически и т.н.

Тази година е бил проверяван външния вид не само на жените, но и на мъжете. Стотици иранци са били предупредени от властите, които настояват

фризьорите да не подстригват по западен маниер

Всички коафьори са били заплашени още преди няколко месеца, че ако не се съобразят с тази забрана, лицензите им ще бъдат отнети.

От полицията все пак опровергаха информацията, че са забранили да бъдат обслужвани мъже, които не носят вратовръзки.

Много от иранските младежи действително избират твърде "скандални" за иранското общество прически, според видео репортаж на една от иранските телевизии.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 1862 Коментари: 2 Гласове: 0

image

Певицата Риана (Rihanna) представи в Ню Йорк новата си татуировка. Тя изглежда като звездопад и краси гърба на изпълнителката, съобщи в. "Дейли мейл".

Полицаите и бодигардовете едва са успели да удържат феновете, събрали се край салона за татуировки, където Риана си е направила поредното тату.

То започва високо горе на врата, извива се надясно по рамото и продължава към лопатката. 20-годишната Риана вече има 4 татуировки: музикална нота, зодиакалния знак на рибите на лявото ухо, а също санскритска молитва на бедрото.

На излизане от салона Риана е прикрила новата са татуировка, за да я покаже в пълния й блясък по-късно на прием, където е отишла заедно с приятеля си Крис Браун.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 7585 Коментари: 2 Гласове: 0

imageТексаският майстор на татуировките Оливър Пек бе вписан в Книгата на рекордите на Гинес, след като за 24 часа направи 415 татута, съобщи Асошиейтед прес.

Всичките клиенти на Пек са получили една и съща татуировка - "13". Татутата са били поставяни на ръцете, краката, гърбовете на клиентите.

Някои са предпочитали доста по-екзотични места, например под мишниците.

Преди да започне поставянето на рекорда, пред салона на Пек се събрала огромна опашка от пожарникари, полицаи, бармани, чиновници, лекари, медицински сестри и други.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 1385 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 01.07.2008 13:15
от www.dnes.bg

imageПиърсинг. Не че е лошо. Дори е (а може би беше) модерно.

Затова пък лекарите предупреждават, че е доста опасно. 

Най-страшно е за тези, чиито годинки се въртят около 16 и 24. Доста гадничко, тъй като тогава най-много ти се иска да си направиш пиърсинг. 

Но лекарите са безкомпромисни: пиърсингът в доста случаи води до сериозни проблеми със здравето.

Статистиката показва, че всеки трети млад човек, който си е направил пиърсинг, страда от инфекция, има опасност от заразяване и сериозно кръвотечение.

В Лондонското училище по хигиена и тропическа медицина са направили анкета сред 10 503 души с пиърсинг.

Всеки четвърти от запитаните е имал проблеми със здравето след тази процедура.

31% от  тях са си признали, че са имали инфекции. 15%, че са се нуждаели от лекарска помощ.

Иначе повечето от участващите в анкетата са си направили пиърсинг в салони с лиценз. Само 9% са се доверили на неспециалисти.

Най-много са тези, които си “украсяват” пъпа – цели 33% ( предимно жени). Следват ги тези с железца по носа – с 19%, после е ухото – 13%, на езика са се пробвали 9%, 8% на устната, 2% на гениталите и  останалите са си сложили на други части на тялото.

Пиърсингът е най-популярен в средите на мъжете и най-непопулярен в средите на жените.

Експерти съветват да се правят пиърсинг и татуировки само на места, които са по-безопасни.

Ако всичко това не ни е уплашило и сме решили да си продупчим някоя част от тялото, то поне е добре да си обърнем внимание, да съблюдаваме за хигиената си и да се допитваме до специалистите, които са ни направили процедурата.

Ако се почувстваме дискомфортно, непременно трябва да се обърнем към лекар. Последиците иначе могат да са плачевни.

Ако все пак се окаже, че имаме медицински проблем, не е страшно, защото навременното лечение го оправя бързо.

Доста по-страшно е да получим зависимост от пиърсинга и все да не ни стига и да искаме нов и нов. Така някои хора престават да приличат на хора.

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 2976 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 01.07.2008 14:10
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6397033
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!