Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2007 12:38 - Пиърсинг - Често задавани въпроси - nushostattoo.com
Автор: tattoo Категория: Изкуство   
Прочетен: 5574 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 28.02.2007 13:10


Кой материал е най-подходящ за обеци?

Ако ще си правите нов пиърсинг, бижутата от титан са най-подходящи. Тъй като титанът не реагира химически на различните телесни течности, отделящи се от нов пиърсинг (лимфа, кръв и т.н.), той е подходящ дори ако имате алергия към други метали (напр. мед.стомана). Титаниевите обици се предлагат и в различни цветове.
Ако пиърсингът ви е вече заздравял, можете да използвате обица от материал по избор - мед. стомана, силикон, злато и т.н. Среброто се използва единствено за допълнителна украса на обицата, в никакъв случай не е подходящо за щифт, тъй като при контакт с кръв и/или лимфа, активно се окислява и пречи на заздравяването. 

image

Кога мога да сменя обицата си?

Обицата можете да смените чак след пълното заздравяване на дупката, не когато ви се струва, че "вече си изглежда добре".За пиърсинг на езика периода е около 3 седмици, за пиърсинг по лицето- около месец, пиърсинг на пъпа - от 3 до 6 месеца (и повече).

image

Боли ли да се пробиеш?!!!

Разбира се, че боли!! Но ако наистина го искате, не би трябвало да ви интересува моментната болка. Някои хора дори харесват болката, причинена от иглата, някои.. не. Но, ако се грижите добре за новата си придобивка, не би трябвало да ви боли, след като дупката напълно е заздравяла. 

image

В кое студио ще ми препоръчате да се пробия? 

Нашият съвет е да оставите тази работа на професионалистите с опит, а не да се пробивате в козметични салони или поликлиники. Най-малкото там ще ви обяснят точно как да се грижите за пиърсинга правилно, за да не ви създава проблеми по-нататък. И още един съвет - избягвайте да се дупчите с пистолет, освен по меките части на ушите (въпреки че дори там е за предпочитане с абокат).

image

Kато цяло, уверете се, че:

Ви пробиват с нов (отворен пред вас) абокат.
Стаята, в която ви пробиват, е чиста и подредена.
Пиърсърът използва ръкавици.
Пиърсърът е компетентен, отговаря на въпросите ви и е приятелски настроен.
 
Какъв е шансът пиърсингът ми да се възпали? 

image

Ако се пробиете в професионално студио и спазвате каквото са ви казали там, шансът да имате проблеми е нищожен. Понякога се случва да развиете алергия към антибиотика (ако ползвате такъв за пиърсинга), към метала, от който е обицата или към разтвора, с който почиствате пиърсинга. В този случай се обърнете за помощ към вашия пиърсър, който ще ви посъветва какво да направите. 
 
Може ли тялото ми да отхвърли пиърсинга?

Да, понякога се случва т.нар. "отхвърляне". Може да се получи поради много причини (прекалено малко кожа, която да покрива щифта, неправилно поставена обица, недостатъчна грижа, алергии и т.н.). Шансът да се отхвърли обицата е по-голям при сърфейс пиърсинга (surface piercing). 

image

Ако си направя флеш, дупката ще може ли някой ден да се възвърне до нормален размер? 


Това зависи от няколко неща:

Как ще разтегнете флеша; 

До какъв размер ще разширявате; 

Колко време ще го носите


image

Ако разтягате постепенно, има много по-голям шанс дупката да стане отново малка някога. Ако сте разтягали прекалено бързо или сте използвали предмети с неподходяща форма (моливи и т.н.), а не разширители, шансът дупката да се смали до първоначалния си размер намалява.

Ако разтягате дупката до 10мм или по-малко, почти сигурно е, че след време тя ще може да възвърне обичайния си размер. Ако си сложите флеш, който е около 20мм или повече, шансът е доста малък. 

И накрая, ако сте носили флеша някокло месеца, той ще зарастне много по-бързо като го махнете, отколкото ако сте го носили 10 години. 

Имайте предвид, че това не важи за всички, затова се отнасяйте сериозно към правенето на флеш, защото никога не можете да сте сигурни, че той ще може да се свия напълно. Ако този факт ви притеснява, замислете се дали ще си струва да го правите.

www.nushostattoo.com




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6388449
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!