Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2007 13:17 - Тату размисли - nushostattoo.com
Автор: tattoo Категория: Изкуство   
Прочетен: 3819 Коментари: 7 Гласове:
0



Отминаха ли дните,когато да имаш татуировка
беше нещо лошо?
Отминаха ли добрите стари дни в които комшията вземаше иглата за шиене на баба и започваше да ""украсява"" целия квартал?
Не точно!
Все още има хора (както и винаги ще има) които смятат че да имаш татуировка е едва ли не престъпление.
Също така все още го има и ""комшията""....
На този въпрос си отговорете Вие!

image

И така.................
Нека започнем с това че татуирането е произлязло преди хилядолетия.Много са били народите и племенните групи, които са татуирали различни части на тялото си с определена цел. При едни това било символ на сила, при други чрез татуировката, момчето ставало мъж,при трети татуировката била просто украшение.
Спирам с увода в историята на татуирането,нека поговорим за модерното татуиране.
Смея да твърдя че през тези хилядолетия на еволюция на татуирането,мотивите на хората, които искат да имат татуировка,не са чак толкова eволюирали. За едни да имаш рисунка върху тялото си е мода,нещо временно и не дотам значимо.
Други смятат и се мотивират от това че татуировката е начин да изразиш мнението си за теб самия и за заобикалящият те свят.
Трети,в това число и аз самия смятам татуирането за изкуство,колкото и тясно свързано с други изкуства толкова ,неповторимо и красиво само по себе си.

В днешни дни за много хора Body Art-a е просто доходен бизнес, за други той е упадак в различни обществени прослойки.

ЗА НАС,ТО Е НАЧИН НА ЖИВОТ!!!!!!!

image

И както виждате колко противоречиво е всичко в този монолог то също толкова противоречиви са мнениятя на всеки един от нас.
Това ме кара да се замисля дали аз съм човека, който ще ви каже,как да възприемете татуирането.

В наши дни,никак не е трудно да намериш някой, който да се поупражнява върху тялото ти. Но колкото лесно можеш да се сдобиеш с нова ""татуировка"" при кварталния майстор,също
толкова лесно можеш да се сдобиеш и с някоя нова болест.
И както повечето професионалисти в този бранш биха се съгласили с мен, не техниката прави татуиста но точно тя го прави професиналист. Всеки един уважаващ себеси татуист в България, както и в Света, поставя на първо място вашето
здраве!

Какво е важно да знаете когато избирате вашето студио:

1.Хигиената в студиото,стерилността и еднократната употреба на
иглите са от определяща важност за всеки клиент.
2.Не по-мако значим е и таланта на татуиста, разгледайте негови творби!
И тъй като не виждам какво още бих могъл да ви кажа,което
да не е доукрасяване на темата....

image

Татуирайтесе но не забравяйте че не цената е определящя а
това което ще ""носите"" през годините...

www.nushostattoo.com




Гласувай:
0



1. indreal - Татуират се само престъпниците
02.04.2007 14:40
Това безумно твърдение е битувало доста дълго време в съзнанието на „модерния” западен човек. Преди няколко години в една много изчерпателна история на татуирането прочетох и причините за това отношение. Всичко ида от революционните за времето си идеи на Чезаре Ломброзо (1836 – 1909) – изтъкнат италиански психиатър и криминалист, основоположник на криминалната антропология. Според него човек става престъпник заради определени черти, предавани по рождение, а престъпните наклонности са заложени като инстинкт. Изхождайки от тази своя теория за родения престъпник, Ломброзо открива в склонността към татуировки предпоставка за наличие на криминално съзнание. Тъй като татуирането е примитивен обичай, свързан с доброволното изтърпяване на болка, то, според него, е логично, че и този който е готов да се подложи на подобно „варварство” трябва да е човек с атавистични черти, тоест с вид на примитивен човек. Ломброзо стига и по далеч, като описва конкретните белези на родения престъпник – ниско чело, широки челюсти, груби черти, сплескан нос и разбира се татуировки. Слава богу, тази теория днес никой не я взема на сериозно, но като че ли някои от нейните аспекти, свързани с татуирането, си остават… Което говори, че обществото за съжаление дори и днес все още не е успяло да надскочи собствения си изконен примитивизъм.
цитирай
2. kanela - da e
11.04.2007 13:20
-_-

така могат да говорят само хора, които никога не са си правили нищо!! всеки коийто си е направил иска още ена и още ена и така...

май в статията на Русков един татуист беше казал, че като го питат "ами ако после искаш да си я махнеш??" тои отговаря - "Ти да си искал да си си махнеш носа?!"
така си е, тя се превръща в част от тебе...
(:
цитирай
3. анонимен - Дааааааааааа
11.04.2007 17:37
този лаф и аз го знам. И между другото е много точен. И през ум не ми е минавало, че някоя от татуировките ми може да ми омръзне. Нито пък ушите ми...
цитирай
4. quibble - :)
16.04.2007 15:29
Моята също никога няма да ми омръзне. Даже планирам нещо по-мащабно:) Спомням си колко трябваше да моля докато ми разрешат...Майка ми още не ми е простила, че я излъгах че ще избелее :D
А когато една от бабите ми ме попита дали мога да я махна с домакинска тел, направо паднах от коня
цитирай
5. анонимен - xwmPzXYZSzQNBFkc
24.05.2011 15:05
TYVM you've solved all my pobrlems
цитирай
6. анонимен - xRDeLIHjhVyTDc
25.05.2011 17:38
Such a deep awsenr! GD&RVVF
цитирай
7. анонимен - NgnYGoyNeTtyG
25.05.2011 17:42
Thanks alot - your answer solved all my problems after sereavl days struggling
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6388575
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!