Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.04.2007 12:29 - Боди Пиърсинг - nushostattoo.com
Автор: tattoo Категория: Изкуство   
Прочетен: 6348 Коментари: 3 Гласове:
0



През изминалите няколко години бодипиърсингът стана доста популярен. Навсякъде се виждат хора с пробити уши, устни, ноздри, вежди. Слагат се обици и всякакви висулки на пъпа, езика, бузите или дори... Но дали е безопасно това удоволствие ? И за какво трябва да бъдете осведомени, ако наистина решите да станете модерни.

Какво е бодипиърсинг

Точно преведено от английски означава “пронизване на тялото”, т.е. пробиване на
кожата с игла на определено място и поставяне на бижу. Ушите, ноздрите и пъпа са най популярните за пиърсинг.

Как се прави пиърсинг

Когато решите да си поставите бижу по този начин, трябва да отидете в специален салон при специалист. Мястото за пробиване, което ще изберете, се почиства и дезинфекцира, за да се предпази от бактерии и микроорганизми. След това кожата се пробива с много остра, чиста игла и бижуто се поставя.
Човекът, извършващ пиърсинга, изхвърля иглата в специален контейнер, така че да няма никакъв риск от инфекция. Отново почиства пробитото място и проверява дали обицата е добре поставена. Би трябвало да посетите салона още веднъж след време, за да проверите дали раната зараства правилно.

Мерки преди пиърсинга 

Първо проучете къде има салони за пиърсинг и ако сте под 18, поискайте разрешение от родителите. Така ще сведете до минимум рискът от инфекции и други усложнения - определени места на тялото могат да причинят повече проблеми, отколкото общата инфекция. Обикновено усложнения има в устата и носа заради милионите бактерии, които живеят там. Езикът с обица може да повреди зъбите и венците след време, а също и бузата.

Проучванията показват, че хората с
определени сърдечни заболявания са по-застрашени от развиване на инфекция на сърцето след пиърсинг. Ако вие имате алергия, диабет, кожни болести, слаба имунна система или някакви инфекции, или ако сте бременни – посъветвайте се с вашия доктор. Не прибързвайте и вземете всички предпазни мерки.

Направете си имунизации

Непременно се имунизирайте против хепатит и тетанус. Ако видите, че пробитото място се зачервява, гнои или кърви, отидете при вашия лекар, за да получите медицинска помощ. Важно е също да си прегледате зъбите и венците преди да си поставите обици на бузите или езика.

Прегледайте документите на студиото

Пиърсингът не се прави навсякъде, както татуировките, затова трябва разрешително. Така че бъдете бдителни относно стерилността на помещението. Наблюдавайте дали оператора си мие ръцете с дезинфекциращ сапун, слага нови ръкавици за еднократна употреба или стерилизира иглата на пистолета за пробиване. Така ще се предпазите от инфекции или други опасности за здравето. Не се страхувайте да питате за каквото и да било. Здравето ви е по-важно!

Информирайте се за бижутата

Добра идея е да питате за състава на материала, от който са направени бижутата, които ще си поставяте. Някои хора имат алергични реакции към определени видове метали. Затова не е зле да си направите алергичен тест. Ето някои нетоксични метали, които могат да се използват за пиърсинг: хирургическа стомана, 14 или 18-каратово злато, ниобий, титан, платина.

Здравни рискове

Ако всичко е О.К., вие трябва да се чувствате добре след пиърсинга с изключение на някои временни симптоми като лека болка, подуване в третираната област и по-обилно слюнкоотделяне, ако е пробит езикът. Следете обаче да не се получат други усложнения: хронична инфекция, неконтролируемо или продължително кървене, белези, хепатит B и C, тетанус, кожна алергия към метала, който е използван; абсцеси или изгаряния (гной под пробитата кожа), възпаление или засягане на някой нерв.

www.nushostattoo.com




Гласувай:
0



1. tera - Снощи гледах един филм "Най-сладкото нещо"
30.04.2007 21:19
с Камерън Диас и Кристина Апългейт. Голям майтап като цяло. И там имаше интересна случака с пиърсинг на "дори..." мястото. Няма да ти я разказвам, но ако не си гледал филма, непременно го виж!
Поздрави :)
цитирай
2. aleks123 - Лал
09.05.2007 17:48
Досега не съм среща толкова информиран човек по тези въпроси, определено заслужаваш похвала.
Браво!
цитирай
3. анонимен - Princess Albertina piercing?
06.05.2008 17:48
Някой знае ли студио, в което имат сериозна практика с поставянето на подобен piercing?
Чувала съм го от приятелки, виждала съм снимки как се слага, но никаква практическа информация :(
Можеш ли да напишеш нещичко по въпроса?

Поздрави!

Бренда
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6388204
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!