Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.04.2007 11:48 - Пoвърхностен пиърсинг (surface piercing) - nushostattoo.com
Автор: tattoo Категория: Изкуство   
Прочетен: 6646 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.04.2007 10:44


Пробиването 

imageСтава с игла (абокат) - ВАЖНО Е ПРОЦЕДУРАТА ДА БЪДЕ ИЗВЪРШЕНА ОТ ПРОФЕСИОНАЛИСТ, защото този вид пиърсинг е изключително труден за запазване. Важно е да знаете, че в повечето случаи пиърсингът не зараства напълно и в последствие тялото го отхвърля.
 Периодът на заздравяване е индивидуален - няколко месеца, година до никога.  






Обиците
 

imageИзползват се специални обици за сърфейс пиърсинг. Важно е те да са от подходящ материал - най-добре е да се ползва титан или PTFE(тефлон). Формата на обиците е специфична и специално разработена - те са с огънати краища, за да се сведе до минимум напрежението върху кожата, покриваща щифта. Използването на права обица е абсолютно недопустимо.  



image

Заздравяването
 

imageИзключително важно е да полагате необходимите грижи за пиърсинга - промивайте го по няколко пъти на ден с кислородна вода или физ. разтвор и използвайте антибиотик (гентамицин, банеоцин, тетрациклин и др.). Старайте се колкото се може по-малко да закачате пиърсинга през останалото време, носенето на подходящи дрехи е най-малкото, което можете да направите. Както вече казахме, този пиърсинг се отхвърля от тялото в повечето случаи.Това дали ще зарастне или не, зависи от поставянето, грижите след това, но най-вече от начина, по който тялото ви ще приеме (или не) обицата. Ако забележите, че кожата намалява, появява се червенина или започне да се отделя гной, тялото най-вероятно е започнало да отхвърля обицата. В този случай най-добре е да я свалите, за да бъде белегът по-малък.  

www.nushostattoo.com




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6388793
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!