Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2007 13:30 - Татуировка (tattoo) - nushostattoo.com
Автор: tattoo Категория: Изкуство   
Прочетен: 2424 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 23.05.2007 13:37


от fitnes-bg.com - без редакция

imageПоклонниците й твърдят, че тя е стилна и модна, че това е най-добрият начин да скриеш недостатъците и да подчертаеш достойнствата си. За тях тя е много важна житейска стъпка, подобна на женитбата или монашеството. Защото е завинаги.
Татуировките се правят със специални инструменти. Супертънки игли влизат на 1-2 мм под кожата и вкарват в епидермиса (връхния слой) оцветител. След това убоденото място зараства, а боята остава под кожата. 

Всеки клиент различно понася болките по време на сеанса. Най-чувствителните си правят местна упойка. Знае се, че колкото по-близо до някоя кост е рисунката, толкова повече боли. Майсторите на тату предупреждават, че най-болезнено се нанасят татуировки на бедрата, слабините, корема, ребрата и гръбначния стълб. На вниманието на боязливите - първите убождания причиняват най-неприятните усещания. След това прагът на чувствителността пада и процедурата се понася леко.
Татуировката е нещо постоянно. Така че помислете добре, готови ли сте да ходите разкрасени с тази рисунка, когато станете и на 50, и на 70 години.

Татуировка не бива да се прави:

•     при повишена температура;
•     при диабет и заболявания на кръвта;
•      при сърдечни заболявания;
•     след употреба на алкохол;
•    в съмнителни ателиета при неквалифицирани специалисти.
След нанасянето на татуировката:
•    защитната превръзка трябва да се свали най-рано след четири часа;
•    два пъти дневно нанасяй върху нея тънък слой овлажняващ крем;
•    най-малко две седмици не я излагай на слънце, не ходи на сауна, басейн и баня, не се къпи във вана;
•    преди да вземеш душ, нанеси върху рисунката дебел слой детски крем;
•     в първите дни се постарай да носиш широки дрехи.

Доколко татуировката може да бъде опасна за здравето, зависи от това дали в ателието се работи стерилно. Трябва да се знае, че много бактерии и вируси, в това число и вирусите на хепатит С и СПИН не се унищожават при обработка със спирт и при изваряване. Затова виж дали татуировчикът работи с игли и ръкавици за еднократна употреба, обработва ли инструментите с антисептични разтвори.

След сеанса има опасност да се получи не точно това или изобщо не това, което сте желали. Затова трябва много да се внимава при избора на ателие и художник. Преди процедурата разгледайте каталозите, поискайте да ви покажат не само рисунки, но и снимки, а още по-добре клиенти, излезли изпод ръцете на същия специалист.

 Един от най-важните моменти, свързан с татуировката, е нейната трайност. И няма ли тя да ви омръзне само след няколко дни. Защото отстраняването е много по - скъп, сложен и болезнен процес, отколкото нанасянето.

Алтернативата

За тези, които се плашат от иглите или от трайността на татуировката, има други варианти. Може да си залепиш ваденка - избраната картинка се отпечатва върху кожата. Трайността й е близо три дни, измива се с вода или разтворител.
Другият вариант е бодиарт. Тези рисунки се правят с бои. Акрилните бои са трайни, но много трудно се измиват.
Още един начин съществува за разкрасяване на кожата - оформяне на белези.

Той е разпространен сред африканските племена поради простата причина, че върху тъмната кожа татуировката не се откроява. (Преди години, когато в Софийския университет имаше специалност ориенталистика, преподавателят по арабски език от голяма африканска страна имаше на лицето си племенна украса. Тя представляваше три издълбани белега на двете страни. Заради тях студентите го нарекоха Сержанта.) Сега, при този начин на открояване на рисунката, кожата се насича на определени места и се подпълва със силикон.

ТАТУАЖ - ДЪЛГОТРАЕН  ГРИМ

Той позволява, без да травмираш всекидневно чувствителната кожа на лицето, да промениш формата или обема на устните и веждите, да подчертаеш очите, да замаскираш малки белези или пигментни петна. И да се сдобиеш с пикантни бенки.
Този метод се отличава от традиционните татуировки по това, че при него се използват естествени оцветители. Те се въвеждат недълбоко под кожата и след известно време - 2-3 години - избеляват. Процедурата не е безболезнена, защото кожата на лицето е много чувствителна. Затова татуажът (така се нарича още перманентният макиаж) често се прави с местна упойка. При оцветяване на клепачите се използват специални капки за очи с анестезиращ ефект. Обикновено операцията се извършва в 2-3 сеанса. Всяка отделна процедура трае 2-3 часа.

ПИЪРСИНГ

Феновете на пиърсинга се кълнат, че той е философия, а не безгрижно разкрасяване с метал. С пиърсинг можеш да накичиш всичко: веждите, устните, носа, ушите, езика, зърната на гърдите, пъпа, опашната кост, половите органи. На не много екстремално настроените специалистите препоръчват за начало пиърсинг на ушите, но не с баналните обици. Опитай да си направиш по няколко дупчици на меката част на ушите. Броят им трябва да е различен - например на едното ухо три, на другото - две. Или пробий на няколко места ушната мида и я "бродирай" с нишка от скъпоценен метал.

www.nushostattoo.com



Тагове:   Tattoo,


Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6388453
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!