Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.10.2007 16:49 - Библията за татуировките и пиърсинга
Автор: tattoo Категория: Изкуство   
Прочетен: 8195 Коментари: 3 Гласове:
0

Последна промяна: 17.10.2007 17:04


image

Въпрос:  Какво казва Библията за татуировките и пиърсинга?

Отговор:  В Стария Завет на израилтяните се заповядва: Да не правите нарязвания по тялото си заради мъртвец и да не чертаете белези по себе си. Аз съм ГОСПОД” (Левит 19:28). Следователно, въпреки че днешните вярващи не са под властта на старозаветния закон (Римляни 10:4; Галатяни 3:23-25; Ефесяни 2:15), фактът, че има заповед срещу татуировките, би трябвало да ни накара да се усъмним дали те са нещо добро. В Новия Завет не се казва нищо за това дали вярващият може или не може да си направи татуировка.

imageВъв връзка с татуировките и пиърсинга, добър начин да се определи дали нещо е добро, е да разберете дали бихте могли откровено, с чиста съвест, да помолите Бог да благослови и да използва това конкретно действие за собствените Си добри цели. “И така, ядете ли, пиете ли, или вършете нещо друго, всичко вършете за Божия слава” (I Коринтяни 10:31). Библията не ни забранява да си правим татуировки или пиърсинг, но също така не ни дава и основания да смятаме, че на Бог това Му харесва.

Друг въпрос, на който трябва да се спрем тук, е скромността. Библията ни учи да се обличаме скромно (I Тимотей 2:9). Един от аспектите на това да се обличаме скромно е да направим така, че всичко което трябва да се скрие с дреха, да бъде скрито по подходящ начин. Основното значение на скромността всъщност е да не привличаме внимание върху себе си. А татуировките и пиърсинга определено привличат вниманието на хората. В такъв смисъл те не са белег за скромност.

image

Друг важен библейски принцип по въпроси, за които не се говори конкретно в Библията, е дали имаме някакви съмнения относно въпросното действие. Ако мислим, че то не е угодно на Бога, е по-добре да не го правим. “А всичко, което не става от вяра, е грях” (Римляни 14:23). Ние трябва да помним, че телата ни, както и душите ни, са били изкупени и принадлежат на Бога. Въпреки че I Коринтяни 6:19-20 не се отнася конкретно за татуировките и пиърсинга, тези стихове изразяват основен библейски принцип: “Или не знаете, че вашето тяло е храм на Святия Дух, който е във вас, когото имате от Бога, и вие не принадлежите на себе си? Защото вие бяхте купени с цена, затова прославете Бога с телата си?” Тази велика истина трябва да оказва силно влияние върху това какво правим и къде ходим с телата си. Ако телата ни принадлежат на Бога, ние трябва да сме сигурни, че имаме ясното Му “позволение” преди да “бележим” тялото си с татуировка или пиърсинг.

www.nushostattoo.com




Гласувай:
0



1. анонимен - vanq az sam na 13god.
01.12.2007 10:29
Хора ,това е пълна глупост.Какъв е смисала важно е какво имаш в сърцето,а не какео имаш по тялото,защото един когато умреш и отидеш на Господния съд какво ще кажеж:замисли се по,ако беше така в Библията нямаше ли да пише:Хора,правете си татуировки и пирсинги.НЕ в Библията не пише такова нещо.АМИ НЯКОЙ МЪЖ МОЖЕ ДА СИ НАПРАВИ ТАТУИРОВКА НА ИНТИМНИТЕ ОРГАНИ И КАКВО,ЗА ДА КАЖЕ НАПРИМЕР НА НЯКОЕ МОМИЧЕ ЗА ИСУС,ЗА ТОВА ЧЕ ИМА РАЙ И АД ТРЯБВА ДА СИ ПОКАЖЕ ИНТИМНИТЕ ОРГАНИ ЛИ?ТОВА НЕ Е ЛИ СРАМНО?Аз сам само на13год.и аз така си представям нещата.Може да не съм все още зряла,но мисля,че мога да различавам хъбавото от лошотo и мисля,че това е лошо.Аз ходя на ЕВАНГЕЛСКА ЦЪРКВА,ако искаш и ти идвай в кино Вастаник в Пловдив или потърси др.Евангелски църкви.Влез в www.trinity-bg.com
цитирай
2. kanela - силно се съмнявам, че си на 13. . . нз и ...
09.12.2007 00:42
силно се съмнявам, че си на 13...
нз и какво общо имат половите органи и защо ено чистои детско съзнание като твойто ги вкарва още на 5я ред?!

ама ха, ний мож да сме татуирани, ама тъпи не сме...
цитирай
3. анонимен - СТАР ЗАВЕТ
09.01.2011 15:53
а защо тогава в Стария ЗАВЕТ е заповядано
да слагаш ОБЕЦИ на млденците си :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6388178
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!