Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2007 12:18 - Правилата: По една обица на ухо
Автор: tattoo Категория: Изкуство   
Прочетен: 3052 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 18.10.2007 12:22


imageСкриване на татуировките и по една обица на ухо – това са правилата, която американската компания PetSmart била принудена да въведе за служителите си.

Пиърсингът и татуирането в САЩ вече са толкова разпространени, че се приемат за нещо съвсем естествено от младежите. Работодателите обаче виждат проблем. Особено през топлите летни дни, когато все повече части от тялото остават открити и целият "арсенал" лъсва на показ.

Според изследване на Американската академия по дерматология 36% от младежите на възраст между 18 и 29 години носят татуировки. Кандидатите за работа, особено тинейджърите и студентите, имат повече татуировки по себе си, отколкото преди две години. По-скоро е трудно да намериш човек, който няма тату. Затова компаниите налагат допълнителни изисквания за дрес кода на работното място.

imageПроблемът е не в това какво носи младежът върху тялото си – то все пак си е негово. Въпросът е с външния си вид да не отблъсква клиентите. Със сигурност обиците, кацнали на лицето на продавачката, няма да бъдат одобрени от някоя достолепна дама, дошла да купи храна за кучето си например. Работещите във фабриките или сервитьорите в местния бар обаче могат да показват на воля татуираните си тела. 

Пиърсингът е не по-малко популярен сред българските младежи. Татуировките също са разпространени – ще се учудите колко много ако отидете на един рок концерт.

Чудя се само, особено след като все повече работодатели търсят тинейджъри за сезонна работа в търговията и туризма, дали и у нас има подобни претенции към скриване на този вид украшения в работно време?

www.nushostattoo.com


Тагове:   обица,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - skzDVtFQZYjSCTPbyWj
24.05.2011 12:24
THX that's a great aneswr!
цитирай
2. анонимен - rlwykGbsVsG
25.05.2011 20:11
Real brain power on display. Tahkns for that answer!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6388667
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!