Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2007 11:47 - Татуировките и пиърсингът променят офисите
Автор: tattoo Категория: Изкуство   
Прочетен: 1987 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 19.10.2007 11:48


image

Обликът на младите офис служители вече не е същият, както преди години, защото и външният им вид се е променил. Резултатите от изследване, направено в САЩ, показват, че около половината от младите хора на около 20-годишна възраст имат татуировки или пиърсинг по тялото.

Това, според много работодатели, налага съответните промени в изискванията към облеклото на служителите. В някои случаи началниците дават повече свобода, с цел да привлекат на работа талантливи младежи. В други мениджърите налагат строги правила, изискващи бодиартът да се покрива. Във фирмите, в които естеството на работата изисква срещи с клиенти, началниците се водят от принципа: "Служителите могат да правят каквото поискат с тялото си, но то не трябва да се вижда в офиса". 

image

Други са по-либерални. С цел да привлекат както млади служители, така и млади клиенти, те са по-склонни да правят компромоси с бодиарта и пърсинга на персонала. Старите стереотипи са изправени пред ново предизвикателство. Нещата, изглеждали много приемливи преди 10 години, вече не са същите. В офисите влизат млади хори, които не се вписват в досегашните стандарти, показват резултатите от изследването. Ще дойде ли ден, когато окото на началника няма да трепва при вида на татуировка или пиърсинг на необичайно място?

image"Може би след 10 години. Нека мине известно време и тези момчета и момичета на свой ред да станат мениджъри. Тогава и решенията ще зависят от тях. Но в офисите, където се работи с клиенти, едва ли някога ще е уместно да се разхождат изрисувани служители и такива с нестандартен пиърсинг", казва мениджър на компания, въвел специална клауза за облеклото на работното място.

www.nushostattoo.com



Тагове:   ОФИСИТЕ,


Гласувай:
0



1. анонимен - QKtKghdRcHdmLVGLJR
24.05.2011 03:58
TYVM you've sloved all my problems
цитирай
2. анонимен - ZVLLpSKTZYAhJxoLbn
25.05.2011 20:35
Good point. I hadn't thuhogt about it quite that way. :)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6388842
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!