Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.12.2007 13:24 - Татуировките като... (част втора)
Автор: tattoo Категория: Изкуство   
Прочетен: 5971 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 12.12.2007 13:36


image

В магическата сила на татуировките хората вярват от най-древни времена. С нанасянето на изображението на тотема или духа, членовете на племето като е ли се зареждали с неговата сила по време на лов, работата или борбата с врага.


Татуировката във вид на малка птица около окото имала за цел да поправи зрението. Чето на децата татуирали точки на носа за да ги предпазят от травми.

Знакът на орела дарявал с особена сила, а татураната риба на рамото защитавала жените от нежеланото внимание на непознати.

Нанасянето на магически татуировки се съпровождало с цял ритуал, включващ призиви към духовете-хранители и животните, чиято сила искал да придобие бъдещият собственик на изображението.

Операцията се правела от специален човек , близък по своето социално положение до статуса на шамана като не се давали никакви обезболяващи средства защото се смятало, че в противен случай човекът няма да с отнася с нужното уважение към духовете, влезли в неговото тяло и с течение на времето те могат да се обърнат към самия притежател на изображението.

image

Собственикът на татуировката носел пълна отговорност за нея и трябвало да се стреми да докаже с действията си, че е достоен да бъде покровителстван от духовете, които си е избрал.

В Япония в наши дни съществуват множество музеи на татуировките, които имат повече от 100 експоната. Собствениците на тези музеи търсят татуирани от глава до пети скитници по тържищата и още отрано купуват тяхната… кожа!

По договореност, за определена цена, продавачът на собствена «кожа» предава стоката след смъртта си. Естествено, че количеството «експонати» на музея непрекъснато се попълва.

Специалистите съветват да не бързате преди да украсите кожата си с каквото и да било изображение или надпис. По тяхно мнение, вкусовете могат напълно да се изменят, а раздялата с «телесната живопис», след като ви омръзне, ще бъде доста проблематично.

Както установили социолозите, болшинството хора, направили си татуировки, са направили тази стъпка под влияние на компания, любим човек или от мимолетна прищявка. При това доста от тях започват скоро да съжаляват за постъпката си.

image

Изследването, проведено от Американската асоциация по дерматологична хирургия, показало, че през последните години броят на процедурите в клиниките на САЩ по отстраняване на татуировки с помощта на лазер се е увеличил с 27%.

Не забравяйте, че татуировката може да бъде пречка за започване на работа, тъй като доста от работодателите се отнасят отрицателно към такива прищевки, като предполагат, че подобен външен вид на сътрудниците ще повлияе зле на имиджа на компанията.

В тази връзка трябва да се спомене неотдавнашният безпрецедентен случай с Уилям Лендсън, шеф на полицейското управление в Сан-Диего – един от градовете на Калифорния.

Лендсън категорично разпоредил на сътрудниците си да не си правят татуировки, а ако вече имат такива, които са прекалено големи, т.е. покриват повече от 30% от повърхността на бицепсите, раменете или китките на ръцете, те трябва да се покрият.

image

Как? С дрехи с дълъг ръкав, ръкавици, ризи с вратовръзки. От какво е предизвикана подобна строгост?

Оказва се, че причината е в жалбите от населението, което приема неуниформените полицаи в щатско облекло за бандити.

Имало нееднократни случаи, в които, неуниформени полицаи, които вземали участие в задържане на престъпници, били вземани за техни съучастници заради наличните татуировки....

www.nushostattoo.com



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - pSdyYgvpvutnECbfb
24.05.2011 04:25
DidnВ’t know the forum rules allowed such brillanit posts.
цитирай
2. анонимен - ChHVhGaLTtQfYQi
25.05.2011 19:06
YouВ’ve got it in one. CuoldnВ’t have put it better.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6388632
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!