Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.03.2008 10:41 - Енциклопедия на татуировките
Автор: tattoo Категория: Изкуство   
Прочетен: 6284 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 20.03.2008 10:58


Териса Грийн

imageУникална илюстрована енциклопедия за произхода и значението на почти хиляда символа за татуировки, която служи като пътеводител при избора на символ за лична татуировка и дава забележителен поглед върху татуировките като произведения на изкуството.

Татуировките продължават да се налагат като културен феномен и популярността им расте с всеки изминал ден. За хората, които имат намерение да си направят татуировка, изборът на рисунка може да бъде почти непосилен.

Разбираемо и изчерпателно пътешествие в картинния свят на татуировките, ЕНЦИКЛОПЕДИЯ НА ТАТУИРОВКИТЕ представлява изчерпателно описание на символите - едновременно често срещани и необичайни - и хвърля светлина върху историческата, религиозната и културната им значимост.


С повече от триста илюстрации на оригинални татуировки, книгата представлява изумителен сборник от образи, вариращи от древните будистки и китайски модели до такива, които са на мода сред съвременните рокери. Дефиницията на всеки символ включва широко разпространена интерпретация, основаваща се върху исторически факти и културни източници, както и разнообразни тълкувания, развили се през различни културни и времеви периоди.

Назависимо дали ще си изберете татуировка с индивидуална значимост, или искате да научите нещо повече за даден символ, или просто проявявате любопитство към това съвременно изкуство под формата на украса на тялото, "Енциклопедия на татуировките" ще ви даде богатството на тази специфична култура.

Размери: 14.50x21.50
Брой страници: 320
Корица: Мекa
Език: Английски
Цена: 14.99 лв.
Издател: Бард

КАК ДА ИЗПОЛЗВАМЕ ТАЗИ КНИГА ?

imageТова е справочник, източник на информация, в който са разгледани 800 различни символа. При събирането на мотивите и тяхното дефиниране са съчетани няколко типа информация - извлечена от археологията, антропологията, психолология, религиозни учения, история, както и опита и познанията на професионалистите, които се занимават с правенето на татуировки.

Дължината и задълбочеността на всяка дефиниция е различна, но основният стремеж е да се предостави видът информация, която би представлявала интерес за човека, възнамеряващ да си постави съответната татуировка и да му позволи да направи по-съзнателен избор.

Същевременно обаче е важно да се отбележи, че същността на символа понякога е толкова лична, че единственото вярно тълкувание може да дойде от собственика на татуировката.

imageНезависимо какво е общоприетото значение в дадена култура, дали идва от исторически факт или от произхода на дадено изображение, хората ще продължават да придават свой собствен смисъл на татуировките си. Той е не по-млако достоверен и значим от поместените в книгата описания, които се базират на общоприети представи и факти.

По същия начин много символи имат различни значения, особено при различните култури и през различните периоди. Затова описанията не бива да се смятат като правила за употреба на символите в татуировките и не диктуват как образите могат да бъдат заимствани, променяни, рисувани, оцветявани, поставяни, нито пък тълкувани. Те са отправна точка, начало в търсенето на информация, пътека, която да позволи по-задълбоченото им изучаване.

Много от дефинициите дават възможност да се проикне в света на татуирането като цяло, по отношение на география, техника, културни групи, а други засягат факти, свързани с природата или интересни исторически примери. Там, където се налага, е отбелязано широкото или рядкото разпространение на дадена татуировка, както и различните варианти на дадена тема.

imageДопълнителната информация има за цел да разкрие богатството на културата на татуиране и различните подходи и начини, по които тя може да бъде разбрана. Дори и да не възнамерявате да си правите татуировка, книгата ще събуди интереса ви и ще задоволи любопитството ви.

Ако сте решили да си направите татуировка, сега е моментът да разгледате възможностите и да съберете колкото се може повече информация. Всяка отделна дефиниция може да постави началото на търсене, което да ви отведе на места и по пътеки, по които не сте очаквали да минете.

Първоначално можете да останете удивени или дори леко объркани, но в същността си вселената на татуировките е такава. Накрая ще се връщате отново и отново към образи, символи и идеи, които са ви развълнували. Книгата е подредена така, че да облекчи този процес.

imageПо-голяма част от материала е подредена по азбучен ред с избрани илюстрации. Подчертаните думи в дефиницията присъстват и самостоятелно. Показалецът групира символите под различни заглавия например келтски или будистки, за да бъдат намирани по-лесно.

Възползвайте са максимално от тази книга. Днешните майстори на татуировки ще ви кажат, че всеки сам приписва значение на избраната татуировка, особено след като вече е направена. Вие обаче помислете за това преди, защото, казано честно, татуировката остава върху кожата завинаги.

www.nushostattoo.com


Тагове:   енциклопедия,


Гласувай:
1
01. dorichela - Страхотно!
04.10.2010 22:15
Страхотно!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 5998877
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!