Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2008 11:47 - Татуировки...и на очите
Автор: tattoo Категория: Изкуство   
Прочетен: 14344 Коментари: 4 Гласове:
0



image

Може би смятате, че няма никаква манипулация с човешкото тяло, която да може да ви учуди? А какво ще кажете за татуировка на ... очите? Не, не на клепачите, а на наричаното на популярен език «бяло» на очите.


И наистина има хора, които си правят такива татуировки
Заедно с приятелите си Пол и Джош, Шенън Ларат — основател и собственик на сайта, посветен на измененията на човешкото тяло Bmezine.com, е преминал през тази процедура само преди месец. Макар и вече да е правил доста и все забележими неща с тялото си, Шенън си признава, че му е трябвало време преди да се реши на това ново предизвикателство.

imageТой разказва, че са приложили «много прост и нискотехнологичен подход». Докато въвеждали пигмента (същият като за обикновените татуировки) в очната му ябълка, държали окото му било в отворено състояние с помощта на палеца и показалеца.

«Ние въвеждаме пигмента в повърхностния слой на окото с помощта на спринцовка, което, доколкото ми е известно, не е правено никога – нито с медицинска, нито с козметична цел».

Въпреки че звучи доста опасно, Шенън е твърдо уверен, че това не е така: «Окото е много яко нещо. В него може да напъхате каквото ви хрумне. Направено е така, че да е справя с всякакви замърсявания, които попадат в него».

В търсене на информация за тази процедура, той попаднал на документи, касаещи края на 19 век, когато тя била прилагана като корекционна при хора с лошо зрение, а след това и като козметична – с цел промяна на цвета на очите.

«Това е един от най-старите видове татуировки», казва Шенън. «Има запазени медицински рапорти и всички те са положителни. Фактически, в тях се казва, че е по-безопасно дори и от обичайните татуировки. Именно затова се почувствахме достатъчно уверени за да опитаме — помислихме си, че щом са успели да го направят безпроблемно през 1900 г., ние също ще можем».

image

Това често се прави при незрящи очи.

«Но ние сме първите, които направиха това със зрящи очи. Засега всичко е в стадий на експериментиране, особено що се касае до метода на впръскване на пигмента», казва Шенън. Той планира да придаде на своята татуировка завършен вид като си направи още няколко инжекции, а после да продължи и с другото око.

www.nushostattoo.com


Тагове:   очите,


Гласувай:
0



1. анонимен - karatista ot vlas
18.03.2009 06:36
mi to tui 6te e po qko ako se izmisli nqkak horata da mogat da si smenqt cveta na o4ite ina4e nqma smisal isven da izpla6i6 nqkoi v tamnoto
цитирай
2. анонимен - tfa e mn gadno
25.04.2010 12:21
tfa e mn gadno sled vreme moje da se uslepei...kfi sa tiq gluposti tatoo nao4ite az 2 tatoosa no po tqloto ne na o4ite
цитирай
3. анонимен - yjas
07.07.2010 20:02
mn gadno =(
цитирай
4. анонимен - mkj
02.09.2010 02:18
neste dobre xora gadno e tfa srete go tva gadno e
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6395541
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!