Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.04.2009 17:56 - PIERCING – фетишизъм,забавление или бизнес!
Автор: tattoo Категория: Изкуство   
Прочетен: 5678 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 07.04.2009 18:04

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

В историята на човечеството хората непрекъснато са измисляли начини за да украсяват своите тела.Боди Пиърсингът е една от най-разпространените и интересни форми за декорация и модифициране на човешкото тяло.

Противно на очакванията, това явление води своето начало от преди повече от 5000 години.Ако потърсим  подробно информация ,бихме могли да стигнем дори до древните библейски дни.

Преминавайки през племенните одежди и традиции,индианците от племето Сиукси,аборигените в Австралия и Нова Гвинея,жени и мъже в Индия,които пробиват своите ноздри,древен Рим,Египет

Изброяването може да продължи дълго...

image

Днес Боди Пиърсингът е широко разпространена и изключително популярна практика сред младите хора.Въпреки ,че те едва ли подозират че техните пра -родители  също са украсявали телата си по-този начин.

Да пробиеш  дупка в тялото си,да поставиш  нещо малко за украса или декорация е нито ново ,нито скоро измислено.

Всички възможни видове за украса на тялото / дърво,слонова кост,скъпоценни камъни,бисери и т.н./ са били използвани от древността до днес,а едва ли е останало място,където те не могат да бъдат забелязани –уши,нос,вежди,бузи,устни,език,зърна,пъп,гениталии.

Все пак възнамерявайки човек да направи тази стъпка ,той решава дали да впечатли всички,или да запази удоволствието единствено за себе си.Пиърсингът се оказва един от най-широко разпространените и в същото време почти безобиден начин да бъдеш забелязан.

image

Въпреки ,че виждаме много жени ,които спокойно могат да ни бъдат баби да носят чудесни украшения от злато или диаманти по ушите си ,те едва ли предполагат че по този начин осъществяват своя принос към днешната Боди Пиърсинг култура – просто техните внучки са сложили обецата на пъпа.

Като всеки друг елемент на модерното общество навлязъл през последните години от Западна Европа и Америка в България,така и Боди Пиърсингът е приеман доста скептично от някои ,а от други дори директно отричан.

За наша радост напоследък  младежите с обеци на различни от ушите места се забелязват все по-често.Няма как да е по-различно след като обектите на подражание за младите хора – музиканти,артисти,спортисти отдавна са направили тази промяна във външния си вид.

image

Източниците на информация за младото поколение – телевизия,кино ,интернет бълват кадри,снимки,клипове на известни личности с пробити части от тялото.Оттам стъпката до решение “И аз искам!” е само една.

Логично е да възникват въпроси относно опасността и вредата от поставянето на обеца,къде и как трябва да бъде извършена манипулацията,с какви материали и консумативи трябва да се работи,откъде да се снабдяваме с тях.

Освен всичко друго Боди Пиърсингът е и бизнес .Набиращ скорост и в България през последните няколко години ,той се превръща в доходно перо за козметични ателиета,фризьорски салони,специализирани центрове за красота,тату и пиърсинг студия.

image

Извършването на поставянето на обеци е както занаят и умение ,така и до голяма степен лична и професионална отговорност.

Липсата на специални знания  и практика в професионални заведения за извършване на Боди Пиърсинг  категорично игнорира непрофесионалистите от от т. нар. бранш.

Клиентите стават все по- информирани и претенциозни,което до голяма степен предопределя евентуалния успех на едно пиърсинг студио или отделен майстор.




Гласувай:
0



1. анонимен - Необходимо ли е ?
12.04.2009 20:12
В последните години все- повече хора в България се татуират. Голяма част от тях са жени. Очевидно, модата, наложена отвън, намери добра почва в нашата страна.
Казано честно, в татуировките трудно ще открием някаква особена естетика. Преобладават "хеви- метъл" сюжетите- демони, черепи, изчадия, чудовища, всякакви зловещи образи и символи, сред които се откроява образът на сатаната. Грозните и страховити картини определено имат своите почитатели, а най- често използувания цвят при тези "картини" е черният.
Татуирането е езически обичай, особено разпространен сред народите, населяващи островите на Тихия океан.Отрицателно настроена към всичко езическо, Християнската религия отрича и татуировките. Още- повече, че много от татуираните изображения са открито сатанински.
Човек трябва да бъде такъв, какъвто го е създал Бог. Татуировката е едно ненужно загрозяване.
Горе- долу така стоят нещата и с т.нар. "пиърсинг".
Хората, които желаят да им бъде изрисуван на тялото Християнски Кръст или други Християнски символи допускат грешка, защото, пак повтарям, татуировката има езически произход, а Християнството отрича езичеството.



цитирай
2. satanicbitch - .. хахахха
14.06.2009 22:09
- нз ... хареса ми написаното очевидно от полу-колегата ... обаче за пиърсинга и езичниците ... Мислиш ли, че свеки който идва да си прави пиърсинг е религиозен фанатик ... !! Или ако някой Християнин ме види с обеците ми ще ме обстрелва с камъни заради езическият ми пиърсинг. Или езическата ми татуйровка ... Татуйровките според мен произлизат от малко по ъъъ как да го кажа ... Самуа ... пък и по повечето острови държавки там - ала бала ... пиърсинга също .. И според мен пиърсинга, от една страна си е фетишизъм поне за мен ... ужасявам се като гледам не добре поставен или не съчетан пиърсинг ... или златни обеци ... или трайбъли, канджи ... ае бегай ... всеки народ е влагам значение в татусите си ... това, че някой ги разделя на християни и езичници ... аз ги разделям на будисти и йодеи ...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6395576
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!