Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2009 14:12 - Татуировките на звездите: Анджелина Джоли
Автор: tattoo Категория: Изкуство   
Прочетен: 7188 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Анджелина Джоли е звезда, която освен с пленителната си красота е известна с още две неща – благотворителността и любовта си към татуировките.

Зодия близнаци, тя наистина е толкова красиво двойнствена, че целият свят гледа в нейната посока. Включвана често в световни медии с новите си телесни придобивки, Джоли придава нужната мистика на изкуството на татуировките, за да посветим тази статия на тази тема.

imageПоне дузина от рисунките по тялото й са като ключове за различни част от подсъзнанието на звездата. Преживяла различни етапи и драми в живота си, тя има значително голям списък с татута, без да броим няколкото премахнати или преправени картинки.

Обичайно докато снима филм актрисата покрива с грим своите татуси. Готик надписът на гърба й гласи „Know Your Rights“ или „Знай своите права“. Освен важното буквално значение, трите думи представляват заглавието на песен на една от любимите й банди.

Вляво от него се намира и будистко заклинание, написано на езика кхмер, говорен в Камбоджа. Целта му е да предпазва нея и осиновения й син Мадокс от лош късмет, а преведено гласи: Нека враговете ти избягат от теб. Ако придобиевш богатства нека останат твои винаги. Красотата ти ще бъде като тази на Апсара. Където и да отидеш, много ще присъстват, служат и пазят теб, заобикаляйки теб от всички страни.

Арабският надпис на дясната й ръка означава „решителност“ и покрива абстрактните линии, правени по времето, когато е била с Били Боб Торнтън.На лявата й подмишница стои римското число 13. направила си го е защото не вярва в суеверия.

Доста противоречиво, като се има предвид надписа против лош късмет на гърба. По-късно добавя V MCMXL към татуировката. Датата 13 май 1940 е в историята с известната реч на Уинстън Чърчил, в която той казва: „Нямам да предложа нищо друго освен кръв, тежък труд, сълзи и пот“ – доста актуално с настоящата криза.

image

На лявата си ръка има надпис-цитат от Тенеси Уилямс, „молитва за дивите сърца държани в клетка“, която тя прави в присъствието на майка си. Черният кръст на корема й покрива една от старите татуировки на малък дракон, която тя си прави в Амстердам под въздействие на алкохол.

След промените до символа стои латинската фраза „Quod me nutrit me destruit“ или „Това, което ме храни, ме унищожава“. Буквата руна на китката на Анджелина изобразява „h“ и според близки до звездата източници й напомня за тясната и връзка с брат й James Haven и бившето й гадже Timothy Hutton.

imageНе се чудете, когато видите татуировката, направена върху изтрития дракон на рамото й. Това са географските координати на местата в Камбоджа, Етиопия, Намибия и Виетнам, където са родени децата й. По-рано тази година тя добави полу-рамка на координатите от няколко преплитащи се линии.

На дланта си Анджелина има татуирана буквата М заради починалата й майка Marcheline Bertrand. Естествено, няма как да не отбележим присъствието на дългия повече от 30 сантиметра бенгалски тигър на долната част на кръста й.

Правен е в Банкок за 2 часа в сесия на татуартиста Noo Kanhphaiin, който я благословява с древни химни и напеви. Този тигър олицетворява и нейното гражданство в Камбоджа и е правен в традиционен тай стил. Татуировката покрива и няколко стари рисунки по тялото на звездата – син прозорец.и два трайбъл символа.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6388464
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!