Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.12.2009 14:52 - Стоматолози VS. Пиърсинг
Автор: tattoo Категория: Изкуство   
Прочетен: 2458 Коментари: 2 Гласове:
0



image

Обицата на горната или долната устна, много модна сред подрастващите и младежите, крие рискове, особено ако поставянето и е поверено на случайни хора.

Това може да доведе до драматични усложнения. Освен инфекциите и алергичните реакции, обицата може да е в основата и на други здравни проблеми, които дълго време остават незабелязани, тъй като първоначално не са болезнени.

Независимо дали е върху горната или долната устна, обицата постоянно се трие в зъбите и венеца и предизвиква необратими изменения, казва д-р Жан-Ба-тист Кербра, генерален секретар на Френската федерация по ортодонтия.

 Най-напред дефекти се явяват върху зъбите, които с времето губят част от емайла си и могат дори да се счупят. След това се увреждат венците, вследствие на което зъбите се оголват.

Последиците не са само естетически. Зъбите стават прекомерно чувствителни на студено, топло и сладко. Корените им стават по-крехки, шийките им се оголват.

За да се избегнат подобни проблеми, специалистите съветват да се направи консултация със стоматолог, преди да се пристъпи към пиърсинг на устните. Именно стоматологът трябва да определи точното място на пиърсинга в зависимост от анатомичната структура на устната кухина.

Той освен това може да даде компетентен съвет от какъв материал да е обицата, с каква големина и форма, както и да препоръча каква хигиена да се спазва след пиърсинга.




Гласувай:
0



1. анонимен - FAreAgQNncDCi
24.05.2011 08:30
Great common sense here. Wish IВ’d tohguht of that.
цитирай
2. анонимен - ihCtzHJzKPEYFcjgL
25.05.2011 17:08
I feel so much happier now I understand all this. Thnkas!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6388449
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!