Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.03.2007 13:55 - Татуиране и кърмене - nushostattoo.com
Автор: tattoo Категория: Изкуство   
Прочетен: 3772 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 26.03.2007 13:58


Безопасно ли е да си направите татуировка докато кърмите?

imageТатуировките се правят като се вкарва боя в дермата (втори слой на кожата). Повечето татуисти използват електрическа машина с игли, потапяни в мастилото. Иглите пробиват кожата със скорост от стотици пъти за една секунда на дълбочина от няколко милиметра. Боите, използвани за татуиране в Съединените Щати са обект на регулации от страна на FDA (Комисия по Храните и Лекарствата) подобно на козметичните средства, но не е позволено подкожното им инжектиране. 

Независимо от това, молекулите на мастилото за татуиране са твърде големи, за да могат да преминат в кърмата.
Общоизвестната информация за татуирането важи и за това при кърмещи жени. Най-често срещаните рискове, свързани с татуирането, са тези от възникване на инфекции – локални и засягащи целият организъм.

imageЛокалните инфекции възникват когато не се спазват процедурите за възстановяване след татуиране. Тези процедури включват поддържане на татуировката чиста с помощта на мазила, да не се премахват зарастналите корички, да не се излага на слънчева светлина. Често, при необходимост, за облекчаване на болката се предписва тиленол. Инфекциите, засягащи цялото тяло се появяват когато не са спазени общоприетите предпазни мерки от страна на татуиста. Такива инфекции са заболявания като хепатит, тетанус и СПИН.

imageВажно е да проучите внимателно татуиста и студиото, което ще посетите, за наличието на необходимите разрешителни и лиценз за работа, съгласно законите. Утвърдените татуисти взимат предпазни мерки като стерилизиране на машината за татуиране (с помощта на автоклав); използване на еднократни бои, съдове за бои, ръкавици и игли; опаковане на оборудването, с оглед избягване на замърсяване; както и старателно измиване на ръцете с дезинфектиращ сапун.
Повечето татуисти не биха татуирали преднамерено бременна или кърмеща жена. Допуска се, че майките изчакват детето им да навърши поне една година за да е пълно възстановяването на организма след раждане, преди да си направят татуировка.

Безопасно ли е отстраняването на татуировка докато жената кърми?

imageОтстраняването на татуировка се осъществява с помощта на лазер. Лазерната енергия кара оцветеният пигмент да се разпада на по-малки частици, поемани и пречистени от имунната система на организма. Процесът на отстраняване на татуировка е безкръвен, с минимален риск и минимум странични ефекти. Спазват се същите грижи, както и след поставянето на татуировка.
Няма доказателства, че татуировките пречат на кърменето или влияят по някакъв начин на майчиното мляко. Ако сте решили да украсите тялото си с татуировка, както и да дадете на бебето си най-добрия старт в живота като го кърмите, чувствайте се спокойни за решението, което сте взели.


www.nushostattoo.com



Тагове:   кърмене,


Гласувай:
0



1. candysays - Интересно...
27.03.2007 14:22
И това :)
Хубаво е, че даваш подробна информация и по такива въпроси... които може би засягат малко хора... Всъщност знам ли? Може пък вече да има много кърмачки и млади майки, които искат непременно тогава да се татуират... ;)
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6385668
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!