Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Всичко за татуировки, бодиарт, пиърсинг и модификации върху човешко тяло...
Автор: tattoo Категория: Изкуство
Прочетен: 6000162 Постинги: 520 Коментари: 1324
Постинги в блога от 26.02.2007 г.
Най-често бижутата за боди пиърсинг се правят от...

image

1. стомана - медицинска е само търговското наименование. Има различни видове, като обикновено са сп.ави с наименования:"316L", "316LVM", "ASTM F138", or "ISO standard 5832-1" and "ISO standard 6892". Някои съдържаш никел, който може да предизвика алергии, но това са единични случай. 

2. титаний/титан - лек метал, абсолютно се приема от тялото. Ама и по-скъп. Обикновено се продават бижута от сплави с алуминий, ванадий или пък ниобий. 

3. Ниобий - от него се правят шарените обици. В БГ обаче са някаква сплав с титан. Ниобият е по-тежък, може би затова се правят така. Също не предизвиква алергии. 

image

4. Злато - 18 или 22 карата. 14 каратовото има много високо съдържание на сребро и мед, затова не е препоръчително.
5. Платина - мноого подходяща. Само дето е и най-скъпа. 

6. Акрилни полимери - почти нямат странични ефекти. Кофтито е, че спиртът ги разгражда. Също са и по-чупливи. 

7. Силикон - ми то не е точно силикон, ами е пак някакъв полимер. Също като точка 6. 

8. Стъкло - дам, има. Подходящ е, понеже 100% не се отхвърля, даже от хора, алергични към пластмасите от точка 6 и 7. Обаче както се досещате, подходящ е само за големи размери бижута и е чуплив.
 
9. Дърво - твърди дървета, най-вече абанос. Най-вече се правят за флешове. 

image

Не са подходящи за боди пиърсинг: 

1. Чупливи материали 

2. Тенекета - родий или там каквато и да е тенекия от масовата бижутерия.
 
3. Сребро - окислява се лесно и хващя патина. Може и обриви да си докарате, да не говорим за по-сериозни неща. 

4. Мед - като среброто. 

5. Други метали, непосочени по-горе - всички могат да предизвикат някаква алергична реакция. 

6. Обикновена пластмаса/найлон (примерно сламка) - тези неща се подлагат на обработка с различни препарати, като част от тях остава в пластмасата. А и някои се разграждат в киселинна среда, каквато е кожата (макар и много слаба).

www.nushostattoo.com
Категория: Изкуство
Прочетен: 1391 Коментари: 0 Гласове: 0

Body Piercing – пронизване,пробождане на тялото, с остър предмет с цел поставяне на украшение

Боди пиърсингът е една наложена вече практика , утвърдена като един от безобидните начини за декорация на тялото, част от съвременните форми на Боди арт.

Историята на това явление е дълга и изпълнена с интересни факти и моменти .Тук все пак ще се опитаме да маркираме по – съществените , като се надяваме по този начин да дадем допълнителна яснота относно поставянето на украшения по човешкото тяло.

imageПървите данни за Боди пиърсинг датират 4000-5000 години назад в историята. Най-старата мумия, която е открита в австрийски гледчер е намерена с пиърсинг на ухото. За пиърсинг на носа се споменава за първи път в Библията, битие 24:22, когато слугата на Авраам, Елизер, подарил халка за носа на Ребека, бъдещата жена на Исаак, синът на Авраам.

В древния свят боди пиърсинга най-често се свързвал с владетелска принадлежност и символизирал смелост и мъжество. Египетските фараони носели обеци на пъпа като ритуално преминаване от живота на земята към отвъдния свят. Висшите римските воини си пробивали зърната на гърдите, за да демонстрират мъжественост и дълга да защитават своя Цезар.

imageПиърсинга на носа достига до Индия през 16-ти век. Обецата за носа се носи обикновенно на лявата ноздра, с вярването че така жената ще роди по-лесно. Понякога обецата е свързана с верижка за ухото, друг път пиърсинг има от двете страни на носа.

Пиърсинга на езика е бил част от религиозните ритуали на висшите жреци на Ацтеките, Шаманите, Маите от Централна Америка и тези на Хаида, Кауакиутул и Тлинглит племената от северозападна Америка. Те пробивали езиците си в случай, че трябва да си пуснат кръв, за да привлекат вниманието на боговете и да общуват с тях на друго ниво.

Пиърсинга на устните бил широко разпространен сред племената в Африка и Централна Америка. Племето Догон от Мали пробивали устните си с халка поради религиозни причини. Те вярвали, че светът е създаден от духа на тяхната прамайка „Нууми” изтъкан през нейните зъби, но вместо конец излязла реч.

imageПиърсинга на устната обикновенно се прави с лабрет (от латиската дума „labrum” – устна). Жените от племето Маикололо от Малави, Африка, носили плочки на горната си устна, наричана „Пелеле”, за да възбуждат мъжете. Лабретите обикновенно са правени от дърво, слонова кост или метал. Сред племената от Централна Африка и Централна Америка пиърсинга с лабрет се разтяга до екстремни пропорции. Древните Ацтеки и Маи носили красиви лабрети, изработени от чисто злато във формата на змия.

Местните американци от тихоокеанския северозапад и хората от севрена Канада и Аляска носели лабрети от бивни на моржове, черупки, кости и дърво.Африканския откривател д-р Ливингстън веднъж попитал вожд на едно племе, каква е причината да носи голям лабрет на устната си. Изненадан от въпроса вожда отговорил: „За красота!”.

Един от най-обичайните пиърсинги сред премитивните народи е на хрощяла между ноздрите. Особено преобладавал при военните култури, вероятно защото големите бивни между ноздрите придавали на лицето свиреп вид. Ацтеките, Маите и Инките предпочитали този пиърсинг да е от нефрит и злато, поради религията си. Пиърсинга на ухото е бил застъпен широко в много племена.Те вярвали, че демоните и духовете могат да влязат в тялото на човек през ухото, но са отблъсквани от метала и пиърсинга на ухото ги предпазвал от нежелани прониквания на духовете в телата им. Мореплавателите по времето на кралица Елизабет, пробивали ушите си за да увеличат зрението си.

В случай, че тялото им бъде изхвърлено на брега от морето и някой го открие, обецата ще плати за християнско погребение.

imageПо-късно, през Викторианската ера станал модерен пиърсинга по гениталиите, който потвърждавал целомъдрието на жените.В края на ‘60-те и началото на ‘70-те години от XX-ти век се появява като форма на протест и индивидуална себеизява.

В началото се популяризира в САЩ от Джим Уорд и неговия магазин за пиърсинг “Рицарска ръкавица”, който отваря врати през 1975 в Лос Анжелес.

В днешно време боди пиърсинга се възприема като начин за себеизява, други го възприемат като средство за сексуална стимулация.

Пронизването на тялото е и открита форма на доказване в определени неформални общности. Знаменитости в Европа и САЩ излагат на показ своите пробити части, а рок звезди и известни спортисти са модел за подражание и по този начин.

www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 2539 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 09.04.2009 11:09
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6000162
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!