Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Всичко за татуировки, бодиарт, пиърсинг и модификации върху човешко тяло...
Автор: tattoo Категория: Изкуство
Прочетен: 6001201 Постинги: 520 Коментари: 1324
Постинги в блога от 10.04.2007 г.

Перманентният грим е процедура, наречена микропигментация и е много подобна на татуирането. Той може да имитира очна линия, молив за вежди или за устни и червило. Когато се направи от специалист, перманентния грим може да изглежда естествен и атрактивен. 

image

Предимства

imageПерманентният грим е идеален за жени, които трябва да винаги да изглеждат по най-добрия начин, но нямат възможност да го поддържат през целия ден. Така в края на деня макияжът ви ще бъде такъв, все едно току-що сте го поставили.
Подходящ е за дами, които имат алергии към някои видове грим. И разбира се, ако трябва да коригирате нещо в устните или веждите си например, няма да е нужно да го правите всеки ден. Също така може спокойно да отидете на басейн, да влезете в морето, без да се тревожите, че спиралата ви ще се размаже.
Може да изберете цвета на постоянния грим от широка гама цветове, или да бъде направен нов нюанс специално за вас. 

Недостатъци

Най-големия недостатък на този вид грим е, че е перманентен. Така, че докато не сте съвсем сигурни, че го искате, не го правете. Освен това има риск да попаднете на не достатъчно квалифициран човек. Проучете добре мястото, където сте решили да се подложите на процедурата, ако имате възможност поговорете с хора, които са ползвали услугите. 

image

Поставяне на перманентен грим

Козметичните татуировки могат да бъдат поставяни в център за пластична хирургия. Там професионален медицински работник, с помощта специален молив за татуировки, ще инжектира под кожата перманентно мастило. Всяка процедура трае от 30 до 120 минути. Слага се местна упойка, за да намали болката при работата. Ако се прави без упойка, процедурата може да бъде доста неприятна. Всички татуировки, включително и този вид, може в началото да изглеждат по-светли или по-тъмни. Не се притеснявайте. Те ще придобият желания цвят само след няколко дена. Възможно е също, за кратко татуировката да се покрие с коричка. Тъй като ще бъдете малко подпухнала през първите 2 до 5 дена, може да направите перманентния грим в петък. Така в понеделник, като отидете на работа, отоците ще са поспаднали. 

Цена

Цената за поставяне на перманентен грим варира, в зависимост от козметичното студио, където ще отидете, качеството, резултата и от това, колко зони трябва да бъдат татуирани. Проучете повече от едно място, преди да вземете окончателно решение. Обикновено по-високата цена идва и от качеството на услугата и квалифицирания персонал. Нашият съвет е да не пестите от това. Тук става въпрос не само за външна красота, но и за вашето здраве.

Рискове при перманентния грим

imageКозметичните татуировки сега се предлагат почти навсякъде и най-големият риск е да попаднете в ръцете на недостатъчно обучен човек. Също така, ако се използват замърсени игли, това може да причини не само инфекция, но така се пренасят и различни зарази. Мастилото трябва да е медицински тествано и от много добро качесто, за да не причини възпаление.
Поставянето на козметични татуировки изискват изключителна прецизност и стабилна ръка. Ако татуираната вежда е поставена по-високо, може да имате постоянно учудено изражение. Рисуването на очен контур също оставя много малко място за грешки.

Ако перманентния грим е поставен през куп за грош, става много трудно свалянето му. Премахването на татуирана очна линия или вежда с лазер, може да увреди фоликулите на косъма и в резултат на това веждите или миглите да почнат да падат.
Козметичното татуиране на руменина по бузите обикновено се прави и се предлага от непрофесионалисти и често изглежда ужасно неестествено. Естествения цвят на страните се променя постоянно – всеки сезон, всеки ден, дори всеки момент. А татуировката не се променя и затова започва да изглежда дори смешно. Ако по-късно решите, че поставянето на изкуствена руменина е било грешка, много трудно ще бъде да я поправите. Тези участъци от кожа, които са били татуирани, може да почернеят от контакта си с лазера. 

image

Тази информация няма за цел да ви откаже от поставянето на перманентен грим, който разбира се има и своите положителни страни. Тук сме изброили всички възможни рискове, които трябва да прецените и нещата, с които да се съобразите при взимането на това решение. Затова проучете добре мястото, където сте избрали да се подложите на тази процедура и специалистите, които работят там. Поговорете с тях, задайте им въпроси, кажете им нещата, които ви притесняват. Ако сте в добри ръце, няма от какво да се тревожите.

Мислете си, колко е приятно, когато завали, вие без притеснение да обърнете лице към капките и да се тревожите, че по бузите ви се стичат реки от спирала и очна линия! Оставете другите да се крият по чадъра!

ОЩЕ


www.nushostattoo.com

Категория: Изкуство
Прочетен: 5717 Коментари: 0 Гласове: 0
Последна промяна: 10.04.2007 10:44
Търсене

За този блог
Автор: tattoo
Категория: Изкуство
Прочетен: 6001201
Постинги: 520
Коментари: 1324
Гласове: 9782
Спечели и ти от своя блог!